Ο ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΣΥΝΤΑΓΟΓΡΑΦΗΣΗ


"Για διευκρίνιση των όσων ελέχθησαν και δημοσιεύθηκαν στον Τύπο από τους Γ.Γ. των Υπουργείων Εργασίας και Υγείας Α. Δρέττα και Ν. Πολύζο, " οπως ανακοινωσε σημερα το ΔΣ του Ιατρικου Συλλόγου Πειραιά " σας ενημερώνουμε ότι η αλήθεια δεν είναι όπως παρουσιάστηκε στην εκδήλωση, όπου μετείχαν πολιτικοί παράγοντες, ενώ δεν προσεκλήθησαν Ιατρικοί θεσμικοί φορείς.

Ίσως για να ειπωθούν στοιχεία, χωρίς να υπάρχει αντίλογος (και να υλοποιηθεί το «δοξάστε μας») και να μην αποτυπωθεί η καθημερινότητα την οποία βιώνουν ιατροί και ασθενείς. Η πραγματικότητα έχει ως εξής:

1. Ότι το σύστημα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης εξυπηρετεί το 40% των συνταγών της χώρας είναι ψευδές. Στην πραγματικότητα δεν υπερβαίνει το 15%, και δεν εξυπηρετεί, αλλά ταλαιπωρεί, όταν καθημερινά και επί ώρες είναι εκτός λειτουργίας.

2. Το σύστημα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης όπως λειτουργεί τώρα -όταν λειτουργεί- είναι διαβλητό και δεν προστατεύει τα προσωπικά δεδομένα των ασθενών και το ιατρικό απόρρητο. Για τον λόγο αυτό έχουν κατατεθεί και εκδικάζονται στις 17-11-2011 τα ασφαλιστικά μέτρα των Ιατρικών Συλλόγων Πατρών και Αργολίδας στο Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών, όπου ο Ιατρικός Σύλλογος Πειραιά θα κάνει πρόσθετη παρέμβαση.

3. Όσον αφορά στην μείωση της φαρμακευτικής δαπάνης που ανέφερε η Κα Δρέττα θα πρέπει να συνυπολογιστεί ότι κατά το έτος 2011, 1150 είδη φαρμάκων κάλυψε ο ίδιος ο ασφαλισμένος από την τσέπη του. Επίσης έγινε μείωση στις τιμές των φαρμάκων. Άρα που είναι η επιτυχία της Πολιτείας ;
Ότι πληρώνει ο ασφαλισμένος τα φάρμακα από την τσέπη του ;

4. Τα νούμερα των ενταγμένων ιατρών στην ηλεκτρονική συνταγογράφηση αποτελούν θεωρητικό στοιχείο. Με τα δε νούμερα των 2,5 εκατομμύρια συνταγών που θα εκτελούνται ηλεκτρονικά έως το τέλος Νοέμβρη εννοούν την πραξικοπηματική κατάργηση των ατομικών συνταγολογίων του ΟΠΑΔ, ΟΑΕΕ και ΟΓΑ, που από 1-11-11 τίθενται σε αχρηστία και οι από ετών συμβεβλημένοι ιατροί θα πρέπει ή να συνταγογραφούν ηλεκτρονικά, περιμένοντας ώρες για πρόσβαση στο σύστημα ή να χρησιμοποιήσουν τα 9 εκατομμύρια συνταγολόγια που έχει στις αποθήκες του το ΙΚΑ, τα οποία καλούν τους ιατρούς να τα παραλάβουν, προκειμένου να ξεπεράσουν την αδυναμία πρόσβασης στο ηλεκτρονικό σύστημα. (Σημείωση: Τα 9 εκατομμύρια συνταγολόγια τα προμηθεύτηκε το ΙΚΑ το 2010, ενώ μιλούσαν ήδη για ηλεκτρονική συνταγογράφηση).

Αυτή είναι η αλήθεια !

Ο Ιατρικός Σύλλογος Πειραιά είναι υπέρ της πλήρους προστασίας των οικονομικών των Ασφαλιστικών Ταμείων από σπατάλες. Είναι υπέρ των
ελέγχων, που πρέπει να γίνονται, όμως προέχει να διασφαλιστεί η προστασία των ασθενών και το επιστημονικό έργο των ιατρών, καθώς και η απρόσκοπτη παροχή υπηρεσιών υγείας προς τους ασφαλισμένους, τώρα που οι οικονομικές συνθήκες ακόμη περισσότερο το επιβάλουν".


    Στην κορυφή