Ο ΕΦΕΤ ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΙ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΣΧΑ


Με στόχο την προστασία των καταναλωτών ενόψει του Πάσχα, ελεγκτές του ΕΦΕΤ θα διανείμουν στους καταναλωτές ενημερωτικό υλικό για την επιλογή τροφίμων, την Μεγάλη Πέμπτη 12 Απριλίου :

- Στην Αθήνα, στις 11.00 π.μ., στην είσοδο της Βαρβακείου Αγοράς (Αθηνάς).

- Στην Θεσσαλονίκη, στις 10.00 π.μ., στην είσοδο της Αγοράς του Ιστορικού Κέντρου της Θεσσαλονίκης (Ερμού).

- Στο Ηράκλειο, στις 2.00 μ.μ., στην είσοδο της Κεντρικής Αγοράς του Ηρακλείου (περιοχή Λιονταριών), σε συνεργασία με εθελοντές της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ηρακλείου.

Οι έλεγχοι του ΕΦΕΤ για ολόκληρη την περίοδο του Πάσχα θα είναι συνεχείς και εντατικοί με στόχο την απομόνωση των επικίνδυνων για τη δημόσια υγεία φαινομένων και την αποτροπή προσπαθειών παραπλάνησης των καταναλωτών.

Βασική προτεραιότητα του Φορέα αποτελεί ο αυστηρός έλεγχος της εφαρμογής όλων των κανονισμών υγιεινής, που καθορίζονται από τη νομοθεσία, σε σχέση με την προμήθεια, την αποθήκευση, τη διακίνηση και την εμπορία των τροφίμων.

O πρόεδρος του ΕΦΕΤ, κύριος Γιάννης Μίχας, δήλωσε ότι : «Η συστηματική μας προσπάθεια για την εξάλειψη περιστατικών που θέτουν σε κίνδυνο την υγεία των καταναλωτών συνεχίζεται όλη τη διάρκεια του έτους. Ειδικά για την πασχαλινή αγορά, έχουμε λάβει σειρά πρωτοβουλιών και συνεργαζόμαστε με τους συναρμόδιους του ΕΦΕΤ φορείς, προκειμένου να επιτύχουμε τη μέγιστη αποτελεσματικότητα ».

Διαβάστε επίσης: ΤΙ ΝΑ ΠΡΟΣΕΞΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΑΓΟΡΕΣ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ
    Στην κορυφή