Ο ΕΦΕΤ ΑΝΑΚΑΛΕΙ ΜΟΥΧΛΙΑΣΜΕΝΕΣ ΜΑΡΜΕΛΑΔΕΣ


Ο ΕΦΕΤ και συγκεκριμένα οι Περιφερειακές Διευθύνσεις Αττικής και Κεντρικής Μακεδονίας, στο πλαίσιο διερεύνησης καταγγελίας, διαπίστωσε τη διακίνηση προϊόντος «Mermelada», στο οποίο διαπιστώθηκε η ανάπτυξη εκτεταμένης ευρωτίασης (μούχλα).

Ειδικότερα, πρόκειται για το προϊόν με την εμπορική ονομασία «MERMELADA», με γεύσεις «Κεράσι», «Φράουλα» και «Βερίκοκο», σε συσκευασίες των 6 κιλών (λευκός πλαστικός περιέκτης), με ημερομηνία λήξης και LOT Ν: στη γεύση «Κεράσι» 31-10-2013 και 30411, στη γεύση «Φράουλα» 24-10-2013 και 29711 και στη γεύση «Βερίκοκο» 3-8-2013 και 21511.

Το εν λόγω προϊόν παρασκευάζεται από την εταιρία με την επωνυμία «ΑΝ. Η. ΚΑΠΕΤΑΝΙΟΣ ΑΕΒΕ», η οποία εδρεύει στην Άσσηρο Θεσσαλονίκης.

Ο Ε.Φ.Ε.Τ., απαίτησε από την εταιρία την προληπτική ανάκληση / απόσυρση των ανωτέρω παρτίδων από την αγορά και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι.

Καλούνται οι καταναλωτές που έχουν ήδη προμηθευτεί τις συγκεκριμένες παρτίδες των προϊόντων, για προληπτικούς λόγους να μην τα καταναλώσουν.

Ο Πρόεδρος του ΕΦΕΤ κ. Γιάννης Μίχας δήλωσε: «Οι υπηρεσίες μας συνεχίζουν την προσπάθεια προστασίας των καταναλωτών γιατί σε συνθήκες κρίσης απαιτείται πρόσθετη επαγρύπνηση. Οι επιχειρήσεις πρέπει να συνειδητοποιήσουν πως ο ΕΦΕΤ θα εντείνει τις προσπάθειές του και τη νέα χρονιά προς όφελος των πολιτών αλλά και της υγιούς επιχειρηματικότητας


    Στην κορυφή