O ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ ΣΤΟΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΓΙΑ ΤΑ ΧΗΜΙΚΑ


Τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Ιωάννη Τέντε επισκέφθηκε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γιώργος Πατούλης, εκ μέρους του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, προκειμένου να τον ενημερώσει για τον κίνδυνο στο οποίο τέθηκε η σωματική ακεραιότητα και η υγεία χιλιάδων πολιτών από τη χρήση βίας και χημικών ουσιών, κατά τα χθεσινά επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας, με την ανοχή της Πολιτείας.

Παράλληλα, ο κ. Πατούλης έθεσε υπόψη του κ. Εισαγγελέα ότι η αυτοθυσία εθελοντών ιατρών και διασωστών, που κάτω από αντίξοες συνθήκες παρείχαν τις πρώτες βοήθειες στο χώρο του Μετρό, ανταμείφθηκε από τις Δυνάμεις Τάξης με τη ρίψη χημικών και εντός του χώρου του Μετρό.

Ο κ. Πατούλης εξερχόμενος από την Άρειο Πάγο δήλωσε: «Σε διαμαρτυρόμενους αθώους πολίτες ρίχτηκαν τόνοι επιβλαβών για την υγεία
τους ουσιών, με αποτέλεσμα να διακινδυνεύσει η υγεία τους εξαιτίας καρδιοαναπνευστικών προβλημάτων και τραυματισμών, ενώ δεκάδες οδηγήθηκαν στα νοσοκομεία.

Ο ΙΣΑ ως επίσημος και υπεύθυνος Δημόσιος φορέας στο χώρο της Υγείας, πέραν της άμεσης επέμβασής του και παρουσίας του στους χώρους παροχής πρώτων βοηθειών και νοσηλείας των θυμάτων της αλόγιστης βίας, καταγγέλλει την κυβέρνηση ως αποκλειστικά υπεύθυνη του χάους που δημιουργήθηκε από τη χρήση βίας και χημικών ουσιών.

Ο ΙΣΑ καλεί την κυβέρνηση και τους επικεφαλής των αστυνομικών δυνάμεων να αναλογιστούν τις ευθύνες τους και να πάψουν να θέτουν σε κίνδυνο τη σωματική ακεραιότητα και την υγεία των Ελλήνων πολιτών.

Ο ΙΣΑ ως υπεύθυνος Υγειονομικός φορέας και συνεγγυητής της υγείας των πολιτών της Αθήνας, μετά από ενδελεχή έρευνα των συμβάντων, επιφυλάσσεται παντός νομίμου δικαιώματός του.»









    Στην κορυφή