ΝΟΜΙΜΗ ΣΤΙΣ ΗΠΑ Η ΙΔΩΤΙΚΗ ΧΡΗΣΗ ΜΑΡΙΧΟΥΑΝΑΣ ΓΙΑ ΛΟΓΟΥΣ ΨΥΧΑΓΩΓΙΑΣ


Νόμιμη έκρινε η πολιτεία της Ουάσινγκτον την κατοχή μικρής ποσότητας μαριχουάνας και τη χρήση της στο σπίτι για λόγους «ψυχαγωγίας». Στην Πολιτεία της Ουάσινγκτον είναι πλέον νόμιμο να κατέχει κανείς μέχρι 28 γραμμάρια (μια ουγγιά) κάνναβης εφόσον είναι 21 ετών και άνω. Ωστόσο απαγορεύεται να καπνίσει κανείς δημόσια μαριχουάνα, κάτι που τιμωρείται με πρόστιμο 50 δολαρίων.

Πρόκειται για νόμο – ορόσημο, καθώς οι ΗΠΑ είναι η πρώτη χώρα που νομιμοποιεί τη μαριχουάνα για λόγους ψυχαγωγίας, γεγονός που γιορτάστηκε από δεκάδες χρήστες κοντά στο περίφημο κτίριο Σπέις Νιντλ του Σιάτλ με μουσική ρέγκε και πυκνούς καπνούς μαριχουάνας.

Ένας παρόμοιος νόμος θα τεθεί σε ισχύ στις 5 Ιανουαρίου στο Κολοράντο (δυτικές ΗΠΑ), το οποίο ενέκρινε επίσης με δημοψήφισμα, την ίδια ημέρα, τη νομιμοποίηση της μαριχουάνας.

Η πώληση της ουσίας παραμένει προς το παρόν απαγορευμένη. Όποιος εξάλλου συλληφθεί να οδηγεί με ένα επίπεδο THC -το κύριο δραστικό συστατικό της μαριχουάνας- αντίστοιχο με 0,08 γραμμάρια αλκοόλ ανά λίτρο αίματος, θα διώκεται.

Πολλές αμερικανικές Πολιτείες επιτρέπουν ήδη την κατανάλωση κάνναβης για ιατρικούς σκοπούς, ιδιαίτερα σε περιπτώσεις ασθενών που έχουν προσβληθεί από σοβαρές νόσους, αλλά καμιά ως τώρα δεν είχε επεκτείνει τη νομιμοποίηση της ιδιωτικής κατανάλωσης για λόγους ψυχαγωγίας.

Πηγή ΣΚΑΪ.gr

    Στην κορυφή