ΝΕΟΤΕΡΕΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΣΤΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΤΩΝ ΣΥΜΠΑΓΩΝ ΟΓΚΩΝ


«Η Εταιρεία Ογκολόγων Παθολόγων Ελλάδας θέλοντας να δώσει ένα ισχυρό όπλο απέναντι στην υποβόσκουσα εθνική κατάθλιψη παρουσιάζει τις τελευταίες εξελίξεις στην θεραπευτική των συμπαγών όγκων επιδιώκοντας με αυτό τον τρόπο να φέρει μια νότα αισιοδοξίας και ελπίδας στον έτσι κι αλλιώς πολύπαθο πληθυσμό των Ελλήνων καρκινοπαθών και των θεραπευτών τους.»

Τα παραπάνω επισήμανε σήμερα στο πλαίσιο του 18ου Πανελληνίου Συνεδρίου Κλινικής Ογκολογίας ο Πρόεδρος του Δ.Σ. της Εταιρίας Ογκολόγων Παθολόγων Ελλάδας καθηγητής Βασίλης Γεωργούλιας. Το συνέδριο πραγματοποιείται στην Αθήνα 26 έως τις 28 Απριλίου με θέμα «Σηματοδοτώντας τα μονοπάτια της προόδου».

Ταυτόχρονα, πρόσθεσε, «με στόχο να ξεκαθαρίσει το τοπίο της θεραπευτικής του καρκίνου που τελευταία κατακλύζεται από «θαυματουργές» θεραπείες κάθε τύπου και προέλευσης, παράλληλα με το συνέδριο παρουσιάζει με επιστημονική και αναμφισβήτητη τεκμηρίωση και
σοβαρότητα, μερικές από τις νέες θεραπείες οι οποίες έχουν ήδη εγκριθεί ή βρίσκονται υπό έγκριση από τον FDA και τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων (ΕΜΑ), και αναμένεται να κυκλοφορήσουν άμεσα στην Ελλάδα.»


Παρατίθεται αναλυτικός πίνακας με τις νέες θεραπείες.


ΠΙΝΑΚΑΣ







    Στην κορυφή