ΝΕΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΣΤΟ Γ.ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ


Η νέα Γενική Συνέλευση του προσωπικού του Γ.Ν.Α. «Γ. Γεννηματάς», που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 14/10/11 στο προαύλιο του Νοσοκομείου, αφού ενημερώθηκε για την πορεία των κινητοποιήσεων που από τις 6/10/11 αποφασίστηκαν στις προηγούμενες γενικές συνελεύσεις (10/10 και 12/10) και τις επαφές και δράσεις του Δ.Σ. του Σωματείου, αποφάσισε τα παρακάτω:

"Συνέχιση της κατάληψης του κτιρίου Διοίκησης και κλείσιμο των ταμείων του Νοσοκομείου.

Για την αντιμετώπιση επειγόντων και την αποσυμφόρηση αντίστοιχων εκκρεμουσών διαδικασιών της Διοικητικής Υπηρεσίας, που επηρεάζουν την ασφαλή λειτουργία του Νοσοκομείου, θα υπάρχει διευκόλυνση της εργασίας των γραφείων της Διοικητικής Υπηρεσίας, τουλάχιστον επί δίωρο καθημερινά.

Η κινητοποίησή μας δεν βάλει κατά των πολιτών – χρηστών των υπηρεσιών υγείας, που γνωρίζουν ότι οι υγειονομικοί μοχθούν καθημερινά για των παροχή δημόσιων και ποιοτικών υπηρεσιών. Γι’ αυτό δεν επηρεάζουν:
Τη διασφάλιση της φροντίδας των νοσηλευόμενων ασθενών και κάλυψη των επειγόντων περιστατικών
Τη Γενική Εφημερία του Νοσοκομείου
Τις επείγουσες λειτουργίες (εξετάσεις, επεμβάσεις κλπ)
Την ασφαλή λειτουργία των Τμημάτων, Κλινικών και εργαστηρίων του Νοσοκομείου, που εξασφαλίζει το προσωπικό τους, φροντίζοντας παράλληλα για τη μαζική διαφύλαξη της κινητοποίησης - κατάληψης
Τη λειτουργία των Εξωτερικών Ιατρείων χωρίς όμως τη χρέωση των εξετάσεων και της επίσκεψης, ώστε οι πολίτες να ξαναθυμηθούν τι σημαίνει πραγματικά η δωρεάν δημόσια υγεία.
Τις χρόνιες αγωγές χημειοθεραπείας και τις προγραμματισμένες ημερήσιες αγωγές χρονίως πασχόντων, μεταγγίσεις, αιμοκαθάρσεις κλπ
Τη χορήγηση ειδικών φαρμάκων που χορηγούνται αποκλειστικά από το φαρμακείο μας

Η μαζικότατη συμμετοχή εργαζομένων στη Γ.Σ. κατέδειξε την αγωνία και την αγανάκτηση όλων στον καταιγισμό των μέτρων, που κτυπούν άμεσα το δικαίωμα στην εργασία, ενώ βάλλουν ευθέως στο ήδη μειωμένο εισόδημά τους.

Η συνέχιση των κινητοποιήσεών μας, προβάλει σαν ανάγκη και μοναδική διέξοδος για:
τη διάσωση του δημόσιου χαρακτήρα των Νοσοκομείων
τη διατήρηση όλων των θέσεων εργασίας όλων των εργαζομένων του Νοσοκομείου μας, ώστε να μην υποβαθμιστούν οι υπηρεσίες υγείας που προσφέρονται στους πολίτες

Η πολιτική του Υπουργείου Υγείας, που μέσα από τις συνενώσεις Νοσοκομείων και κλινικών, και τη διαμόρφωση νέων Οργανισμών των Νοσοκομείων, επιδιώκει ουσιαστικά τον περιορισμό των οργανικών θέσεων όλων των κλάδων (ιατρικού, νοσηλευτικού, διοικητικού, τεχνικού, παραϊατρικού, βοηθητικού κτλ. προσωπικού), που με τη σειρά του συνεπάγεται το άνοιγμα στην εφεδρεία και τις απολύσεις για όλους τους κλάδους.

Ενώ ταυτόχρονα προωθεί άμεσα τη διάθεση κλινών των Νοσοκομείων και του δικού μας, για χρήση από τις ιδιωτικές ασφαλιστικές, με αποτέλεσμα τη σταδιακή ιδιωτικοποίηση των Δημόσιων Νοσοκομείων.

Η ανάλγητη πολιτική της Κυβέρνησης διαμόρφωσε με το νέο μισθολόγιο μισθούς πείνας για τους εργαζόμενους των Νοσοκομείων, οι οποίοι ήταν ήδη οι πιο χαμηλόμισθοι του Δημόσιου Τομέα αν και εργάζονται σε ένα από τους πιο ευαίσθητους, απαιτητικούς και επικίνδυνους για την υγεία των εργαζομένων, τομείς του.

Στη Γ. Σ. αποφασίστηκε παράλληλα
Μαζική και αγωνιστική συμμετοχή στην πανεργατική 48ωρη απεργία της Τετάρτης 19/10 και Πέμπτης 20/10, για να δοθεί δυναμική και ενωτική απάντηση όλων των εργαζομένων της χώρας στη πολιτική της τρόικας και της κυβέρνησης.

Οι εργαζόμενοι στο Γ.Ν.Α. «Γ. Γεννηματάς» όπως και όλοι οι εργαζόμενοι στα Δημόσια Νοσοκομεία, μαζί με τους πολίτες αγωνίζονται και απαιτούν:

Δημόσια και δωρεάν περίθαλψη σε όλους τους πολίτες
Όχι στο κλείσιμο και την κατάργηση Νοσοκομείων με το πρόσχημα των συγχωνεύσεων και συνενώσεων.
Όχι στην περικοπή των κοινωνικών παροχών και τη διάλυση του κοινωνικού κράτους, που επιβάλουν το «μνημόνιο» και η τρόικα.
Όχι στη παραχώρηση των Νοσοκομείων στα ιδιωτικά συμφέροντα
Όχι στην εργασιακή εφεδρεία
Όχι στα χαράτσια

Διεκδικούν:
Προσλήψεις του αναγκαίου μόνιμου προσωπικού στα Νοσοκομεία
Νέο ενιαίο μισθολόγιο με ουσιαστικές αυξήσεις
Ένταξη στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα
Άμεση καταβολή των δεδουλευμένων"    Στην κορυφή