ΝΕΕΣ "ΚΑΜΠΑΝΕΣ" ΤΟΥ ΕΦΕΤ ΣΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ


Συνεχίζονται εντατικά οι έλεγχοι που διενεργεί ο Ε.Φ.Ε.Τ. σε επιχειρήσεις τροφίμων, τόσο σε προληπτικό επίπεδο όσο και μετά από καταγγελίες καταναλωτών.

Στο πλαίσιο αυτών των ελέγχων, διαπιστώθηκε ότι μια σειρά από επιχειρήσεις τροφίμων κατείχαν τρόφιμα μη κανονικά, νοθευμένα, μη ασφαλή και ακατάλληλα για ανθρώπινη κατανάλωση ή μη συμμορφούμενα στις προδιαγραφές καταλληλότητας και κανονικότητας. Επίσης, σε κάποιες από αυτές, παρατηρήθηκαν αποκλίσεις από τις υγειονομικές διατάξεις.

Στις ανωτέρω επιχειρήσεις, το Διοικητικό Συμβούλιο του Ε.Φ.Ε.Τ. επέβαλε πρόστιμα συνολικού ύψους € 487.500.


Συγκεκριμένα, επιβλήθηκαν :

1. Πρόστιμο € 21.500 στην υπεραγορά τροφίμων με την επωνυμία ΓΑΛΑΞΙΑΣ Α.Ε. διότι κατά τον έλεγχο που διενεργήθηκε στο υποκατάστημα αυτής ΔΗΜΗΤΡΑ στο 1ο χλμ Κέρκυρας – Λευκίμμης, διαπιστώθηκε :
ελλιπής τεκμηρίωση διαδικασιών σχετικά με το HACCP
ανεπαρκές επίπεδο υγιεινής χώρων και εξοπλισμού

2. Πρόστιμο € 2.000 στο κατάστημα ψιλικών με την επωνυμία ΚΑΒΒΟΥΣΑΝΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ στην Ιεράπετρα, διότι διαπιστώθηκε :
έλλειψη άδειας ίδρυσης και λειτουργίας
διάθεση προς πώληση μη ασφαλούς τροφίμου (αλλοιωμένη σοκολάτα με προνύμφες εντόμων).

3. Πρόστιμο € 2.000 στο παντοπωλείο με την επωνυμία ΑΔΕΛΦΟΙ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΒΑΔΕΒΟΥΛΗ Ο.Ε. στο Μέτσοβο, διότι διαπιστώθηκε :
ανεπαρκές επίπεδο υγιεινής χώρων και εξοπλισμού
μη εφαρμογή συστημάτων αυτοελέγχου σχετικά με τις ορθές παρασκευαστικές πρακτικές
κατοχή και διάθεση προς πώληση μη ασφαλών – ακατάλληλων για ανθρώπινη κατανάλωση τροφίμων (μυζήθρα συνολικού βάρους 9 κιλών) τα οποία κατασχέθηκαν και καταστράφηκαν

4. Πρόστιμο € 2.000 στο εστιατόριο – ψητοπωλείο με την επωνυμία ΜΑΛΙΣΙΟΒΑΣ ΦΙΛΙΠΠΑΣ Α.Ε. στην Παπάγου 10 στα Ιωάννινα, διότι διαπιστώθηκε :
ανεπαρκές επίπεδο υγιεινής χώρων και εξοπλισμού
σοβαρές αποκλίσεις των όρων αδειοδότησης
ανεπαρκής εφαρμογή συστημάτων αυτοελέγχου σχετικά με τις ορθές παρασκευαστικές πρακτικές

5. Πρόστιμο € 10.000 στο εργοστάσιο ζαχαροπλαστικής με την επωνυμία ΜΠΟΧΩΤΗΣ Α.Β.Ε.Ε. στο 6ο χλμ Άρτας – Αγρινίου, διότι διαπιστώθηκε :
ανεπαρκές επίπεδο υγιεινής χώρων και εξοπλισμού
ανεπαρκής εφαρμογή συστήματος αυτοελέγχου βάσει των αρχών του HACCP
κατοχή και διάθεση προς πώληση μη ασφαλών – ακατάλληλων για ανθρώπινη κατανάλωση τροφίμων (διάφορα γλυκίσματα τα οποία παρουσίαζαν μη κανονικούς οργανοληπτικούς χαρακτήρες και υπέρβαση του χρόνου διατηρησιμότητας)
κατοχή και διάθεση προς πώληση μη ασφαλών – επιβλαβών για την υγεία τροφίμων (διάφορα γλυκίσματα τα οποία παρουσίαζαν εκτεταμένη αλλοίωση και ολική επιφανειακή ευρωτίαση)
τα παραπάνω τρόφιμα, συνολικής ποσότητας 271,34 κιλών, κατασχέθηκαν και καταστράφηκαν

6. Πρόστιμο € 2.000 στο εστιατόριο με την επωνυμία ΕΛΛΗΝΙΚΟ – ΓΚΟΥΝΤΕΛΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ στην Λάππα 12 στην Καρδίτσα, διότι διαπιστώθηκε :
παράβαση των όρων αδειοδότησης

7. Πρόστιμο € 3.000 στο σνακ μπαρ – ουζερί – ψαροταβέρνα με την επωνυμία ΑΚΡΙΤΙΔΗΣ ΗΛΙΑΣ & ΣΙΑ Ο.Ε. στην Μπαλάνου 27 – 29 στην Θεσσαλονίκη, διότι διαπιστώθηκε :
μη συμμόρφωση με τις γενικές απαιτήσεις της νομοθεσίας σχετικά με την υγιεινή

8. Πρόστιμο € 1.500 στο εστιατόριο με την επωνυμία ΑΔΕΛΦΟΙ ΑΡΧΟΝΤΑΚΗ Ο.Ε. – ΝΕΑ ΗΛΥΣΙΑ στην Σοφού 17 στην Θεσσαλονίκη, διότι διαπιστώθηκαν :
αποκλίσεις των κανόνων υγιεινής

9. Πρόστιμο € 2.000 στο εστιατόριο με την επωνυμία ΜΠΑΛΗ ΓΕΩΡΓΙΑ στην 25ης Μαρτίου 92 & Ζουμετίκου στην Θεσσαλονίκη, διότι διαπιστώθηκε :
μη συμμόρφωση με τις απαιτήσεις της νομοθεσίας σχετικά με θέματα που αφορούν την υποδομή, τον εξοπλισμό και τις διαδικασίες που πρέπει να τηρούνται
μη τήρηση των όρων της άδειας λειτουργίας

10. Πρόστιμο € 1.500 στη βιοτεχνία ειδών ζαχαροπλαστικής και αρτοποιίας με την επωνυμία ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΡΩΝΗΣ & ΥΙΟΣ Ε.Ε. στο 8ο χλμ Ιωαννίνων – Κόνιτσας, διότι διαπιστώθηκε :
ανεπαρκές επίπεδο υγιεινής χώρων και εξοπλισμού
μη εφαρμογή συστημάτων αυτοελέγχου

11. Πρόστιμο € 2.000 στο παντοπωλείο με την επωνυμία ΣΙΟΥΤΑΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ στο Μέτσοβο, διότι διαπιστώθηκε :
κατοχή και διάθεση προς πώληση μη ασφαλών – ακατάλληλων για ανθρώπινη κατανάλωση τροφίμων, συνολικού βάρους 10,03 κιλών, τα οποία κατασχέθηκαν

12. Πρόστιμο € 2.000 στην αποθήκη τροφίμων χονδρικού εμπορίου με την επωνυμία ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΦΑΙΣΤΟΣ Α.Ε.Β.Ε. στο Ηράκλειο, διότι διαπιστώθηκε :
διάθεση προς πώληση και διακίνηση προϊόντων με βάση το κρέας παραγόμενα σε μη εγκεκριμένες εγκαταστάσεις

13. Πρόστιμο € 30.000 στην υπεραγορά τροφίμων με την επωνυμία ΚΑΡΦΟΥΡ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε. και διακριτικό τίτλο CARREFOUR ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε. διότι κατά τον έλεγχο που διενεργήθηκε στην αποθήκη αυτής στη Νέα Αλικαρνασσό στο Ηράκλειο, διαπιστώθηκε ότι :
συνέχιζε να μεταφέρει με το ίδιο όχημα τρόφιμα και επικίνδυνα χημικά
τοποθετούσε τα τρόφιμα στην αποθήκη με τρόπο που εγκυμονούσε κινδύνους επιμόλυνσης (μαζί με μη τρόφιμα και σε ορισμένες περιπτώσεις με απορρυπαντικά)
δεν διέθετε άδεια λειτουργίας για τους ψυκτικούς θαλάμους

14. Πρόστιμο € 3.000 στην επιχείρηση ψυκτικών αποθηκών – εμπορίας τυροκομικών προϊόντων με την επωνυμία ΞΥΛΟΥΡΗΣ ΜΙΧΑΗΛ στο Ηράκλειο, διότι :
βρέθηκαν γαλακτοκομικά προϊόντα τα οποία δεν πληρούσαν τις απαιτήσεις της νομοθεσίας ως προς την επισήμανση
βρέθηκε πρόβειο γιαούρτι το οποίο είχε παρασκευαστεί κάτω από συνθήκες που δεν πληρούσαν τις διατάξεις της νομοθεσίας (έλλειψη Κωδικού Εγκατάστασης)

15. Πρόστιμο € 2.000 στο εστιατόριο – πιτσαρία – καφετέρια με την επωνυμία DONALD – ΤΣΑΚΙΡΗΣ Γ. & ΣΙΑ Ο.Ε. στην Ικάρου 23 στο Ηράκλειο, διότι διαπιστώθηκαν :
αποκλίσεις σχετικά με την κατάσταση και τον τρόπο που ήταν τοποθετημένα τα τρόφιμα στα ψυγεία
ελλιπής τήρηση των αρχείων αυτοελέγχου

16. Πρόστιμο € 6.000 στην υπεραγορά τροφίμων με την επωνυμία ΑΦΟΙ ΒΕΡΟΠΟΥΛΟΙ Α.Ε.Β.Ε. διότι κατά τον έλεγχο που διενεργήθηκε στο υποκατάστημα αυτής στην Ανατολή στα Ιωάννινα, διαπιστώθηκε :
μη τήρηση των όρων αδειοδότησης
ελλιπής τεκμηρίωση των διαδικασιών σχετικά με τις ορθές πρακτικές υγιεινής και το HACCP

17. Πρόστιμο € 2.000 στο κυλικείο (εντός σχολικού συγκροτήματος) με την επωνυμία ΧΡΗΣΤΟΣ ΦΛΩΡΟΣ στην Γεωργίου Παπανδρέου 4 στα Ιωάννινα, διότι διαπιστώθηκε :
ανεπαρκές επίπεδο υγιεινής προσωπικού, χώρων και εξοπλισμού
ανεπαρκής εφαρμογή συστημάτων αυτοελέγχου
μη τήρηση των όρων αδειοδότησης

18. Πρόστιμο € 8.000 στο κυλικείο (εντός του νοσοκομείου Χατζηκώστα στα Ιωάννινα) με την επωνυμία ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ στην Κοραή 6 στα Ιωάννινα, διότι διαπιστώθηκαν :
σοβαρές αποκλίσεις των όρων αδειοδότησης
ανεπαρκής εφαρμογή συστημάτων αυτοελέγχου
ανεπαρκές επίπεδο υγιεινής χώρων και εξοπλισμού

19. Πρόστιμο € 23.000 στην επιχείρηση με την επωνυμία ΑΚΤΗ ΑΡΙΑΔΝΗ Α.Ε.Ξ.Τ.Ε. διότι κατά τον έλεγχο που διενεργήθηκε στο ξενοδοχείο αυτής GRAND SERAI – XENIA στην Δωδώνης 33 στα Ιωάννινα, διαπιστώθηκε :
μη εφαρμογή συστημάτων αυτοελέγχου βάσει των αρχών του HACCP
αποκλίσεις από τις προδιαγραφές της νομοθεσίας σχετικά με την υποδομή και τις ορθές πρακτικές υγιεινής

20. Πρόστιμο € 4.000 στο καφενείο με την επωνυμία ΓΑΓΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ – ΔΩΔΩΝΗ στην Χατζή Πελερέν 10Α στα Ιωάννινα, διότι διαπιστώθηκαν :
σοβαρές αποκλίσεις των όρων αδειοδότησης
κατοχή και διάθεση προς πώληση μη ασφαλών – ακατάλληλων για ανθρώπινη κατανάλωση τροφίμων

21. Πρόστιμο € 4.000 στην επιχείρηση με την επωνυμία Μ. ΓΙΑΝΝΕΤΑΣ Α.Ε. διότι κατά τον έλεγχο που διενεργήθηκε στην εγκατάσταση μεταποίησης αλιευμάτων αυτής στην Άμμο Βοϊδομάτη Κονίτσης, διαπιστώθηκαν :
ουσιώδεις αποκλίσεις στην υποδομή

22. Πρόστιμο € 1.500 στο ξενοδοχείο με την επωνυμία ΘΕΟΛΟΓΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΣ & ΣΙΑ Ε.Ε. – ΑΚΤΑΙΟΝ στην Αγίων Αποστόλων 17 στην Ηγουμενίτσα, διότι διαπιστώθηκαν :
αποκλίσεις από τις προδιαγραφές της νομοθεσίας στον εξοπλισμό

23. Πρόστιμο € 1.500 στο ξενοδοχείο με την επωνυμία ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΕΣ & ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΣΩΤ. ΓΙΟΓΙΑΚΑ Α.Ε. – ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ "JOLLY" στην Εθνικής Αντιστάσεως 14 στην Ηγουμενίτσα, διότι διαπιστώθηκαν :
αποκλίσεις από τις προδιαγραφές της νομοθεσίας στον εξοπλισμό

24. Πρόστιμο € 6.000 στο ξενοδοχείο με την επωνυμία ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΑΡΗΤΗ στη Ναυσικάς 41 στο Κανόνι στην Κέρκυρα, διότι διαπιστώθηκε :
ανεπαρκές επίπεδο υγιεινής
ανεπαρκής εφαρμογή συστημάτων αυτοελέγχου
ουσιώδεις αποκλίσεις από τις απαιτήσεις της νομοθεσίας σχετικά με τον εξοπλισμό και την υποδομή

25. Πρόστιμο € 7.000 στο εστιατόριο με την επωνυμία Β. ΓΚΑΡΤΖΟΝΙΚΑΣ & ΣΙΑ Ο.Ε. στο πάρκο Πυρσινέλλα στα Ιωάννινα, διότι διαπιστώθηκε :
μη εφαρμογή μιας πάγιας διαδικασίας βάσει των αρχών του HACCP
ανεπαρκές επίπεδο υγιεινής χώρων και εξοπλισμού
κατοχή μη ασφαλών – ακατάλληλων για ανθρώπινη κατανάλωση τροφίμων (κρέας) που είχαν συντηρηθεί κάτω από συνθήκες που δεν πληρούσαν τις διατάξεις της νομοθεσίας και στερούνταν υγειονομικών επισημάνσεων

26. Πρόστιμο € 4.000 στο κρεοπωλείο με την επωνυμία ΡΟΥΠΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ στην Αγίας Μαρίνης 52 στα Ιωάννινα, διότι διαπιστώθηκε :
διάθεση προς πώληση μη ασφαλών – ακατάλληλων για ανθρώπινη κατανάλωση τροφίμων (εντόσθια) που στερούνταν υγειονομικών επισημάνσεων, σήμανσης καταλληλότητας ή κατάλληλου αναγνωριστικού σήματος

27. Πρόστιμο € 3.000 στο κρεοπωλείο με την επωνυμία ΔΑΛΛΑΣ ΣΩΤΗΡΙΟΣ στην Νεομάρτυρος Γεωργίου 7 στα Ιωάννινα, διότι διαπιστώθηκε :
διάθεση προς πώληση μη ασφαλών – ακατάλληλων για ανθρώπινη κατανάλωση τροφίμων (εντόσθια) που στερούνταν υγειονομικών επισημάνσεων και είχαν συντηρηθεί κάτω από συνθήκες που δεν πληρούσαν τις διατάξεις της νομοθεσίας

28. Πρόστιμο € 6.000 στο κρεοπωλείο με την επωνυμία ΚΑΖΑΚΟΣ ΦΩΤΙΟΣ στην Χαριλάου Τρικούπη 10 στα Ιωάννινα, διότι διαπιστώθηκε :
διάθεση προς πώληση μη ασφαλών – ακατάλληλων για ανθρώπινη κατανάλωση τροφίμων (εντόσθια) που στερούνταν υγειονομικών επισημάνσεων και είχαν συντηρηθεί κάτω από συνθήκες που δεν πληρούσαν τις διατάξεις της νομοθεσίας

29. Πρόστιμο € 2.000 στο σούπερ μάρκετ με την επωνυμία ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗΣ Α.Ε.Ε.Ε. στο Καλπάκι στα Ιωάννινα, διότι διαπιστώθηκε :
έλλειψη άδειας λειτουργίας

30. Πρόστιμο € 10.000 στην επιχείρηση με την επωνυμία ΥΙΟΙ Γ. ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ Ο.Ε. διότι κατά τον έλεγχο που διενεργήθηκε στην αποθήκη τροφίμων χονδρικού εμπορίου αυτής στην Βορείου Ηπείρου 20 στην Κόνιτσα, διαπιστώθηκε :
ανεπαρκές επίπεδο υγιεινής χώρων και εξοπλισμού
έλλειψη άδειας λειτουργίας
μη εφαρμογή συστημάτων αυτοελέγχου

31. Πρόστιμο € 8.000 στην επιχείρηση με την επωνυμία ΥΙΟΙ Γ. ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ Ο.Ε. διότι κατά τον έλεγχο που διενεργήθηκε στην αποθήκη τροφίμων χονδρικού εμπορίου αυτής στη Ναπολέοντος Ζέρβα 20 στην Κόνιτσα, διαπιστώθηκε :
ανεπαρκές επίπεδο υγιεινής χώρων και εξοπλισμού
έλλειψη άδειας λειτουργίας
μη εφαρμογή συστημάτων αυτοελέγχου

32. Πρόστιμο € 6.000 στην επιχείρηση με την επωνυμία ΥΙΟΙ Γ. ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ Ο.Ε. διότι κατά τον έλεγχο που διενεργήθηκε στο σούπερ μάρκετ αυτής στην Βορείου Ηπείρου 18 στην Κόνιτσα, διαπιστώθηκε :
μη εφαρμογή μιας πάγιας διαδικασίας βάσει των αρχών του HACCP
έλλειψη βιβλιαρίων υγείας του προσωπικού
έλλειψη άδειας λειτουργίας

33. Πρόστιμο € 2.000 στην καφετέρια με την επωνυμία ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΦΛΟΥΔΑΣ – ΧΑΤΖΗΣ & ΣΙΑ Ο.Ε. στην Πυρσινέλλα 1 στα Ιωάννινα, διότι διαπιστώθηκε :
τροποποίηση των όρων αδειοδότησης

34. Πρόστιμο € 2.000 στο εργοστάσιο τροφίμων – αρτοσκευασμάτων με την επωνυμία ΑΔΕΛΦΟΙ ΛΕΟΝΤΙΑΔΗ Α.Ε. στο Ωραιόκαστρο, διότι διαπιστώθηκε :
έλλειψη όλων των κατάλληλων μέτρων αποτροπής εισόδου επιβλαβών οργανισμών
ανεπαρκές επίπεδο υγιεινής των χώρων

35. Πρόστιμο € 2.000 στο αρτοποιείο με την επωνυμία ΒΛΑΧΟΠΟΥΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ στην Μακεδονίας 151 στην Θεσσαλονίκη, διότι διαπιστώθηκε :
μη συμμόρφωση με τις γενικές απαιτήσεις υγιεινής

36. Πρόστιμο € 10.000 στην υπεραγορά με την επωνυμία Δ. ΜΑΣΟΥΤΗΣ Α.Ε. στην Θεσσαλονίκη, διότι διαπιστώθηκε :
ανεπαρκής εφαρμογή των συστημάτων αυτοελέγχου
ανεπαρκές επίπεδο υγιεινής χώρων και εξοπλισμού
μη ασφαλή – ακατάλληλα για ανθρώπινη κατανάλωση τρόφιμα
αποκλίσεις των όρων αδειοδότησης

37. Πρόστιμο € 2.000 στο παγωτοπωλείο με την επωνυμία Ξ. ΛΑΖΑΡΙΔΟΥ & ΣΙΑ Ο.Ε. στην Γούναρη 18 στην Θεσσαλονίκη, διότι διαπιστώθηκε :
επέκταση της δραστηριότητας πέραν όσων προβλέπονται από την άδεια λειτουργίας
αποκλίσεις από τις προδιαγραφές της νομοθεσίας σχετικά με την υποδομή

38. Πρόστιμο € 2.000 στο εστιατόριο με την επωνυμία Δ. ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΣ – Β. ΓΕΩΡΤΣΙΑΚΟΣ Ο.Ε. στην Πλαστήρα 66 στην Θεσσαλονίκη, διότι διαπιστώθηκε :
μη τήρηση των όρων αδειοδότησης

39. Πρόστιμο € 2.000 στο αναψυκτήριο με την επωνυμία ΓΚΕΚΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ στην Ανδρέα Παπανδρέου 200 στις Συκιές, διότι διαπιστώθηκε :
ανεπαρκές επίπεδο υγιεινής χώρων και εξοπλισμού

40. Πρόστιμο € 2.000 στον πωλητή λαϊκών αγορών (τυροκομικά και γιαούρτι) ΧΑΤΖΗΓΙΑΝΝΑΚΙΔΗ ΔΗΜΗΤΡΙΟ στην Πλατεία Ελευθερίας στις Σαράντα Εκκλησιές, διότι διαπιστώθηκε :
ανεπαρκές επίπεδο υγιεινής χώρων και εξοπλισμού

41. Πρόστιμο € 6.000 στο κρεοπωλείο με την επωνυμία ΚΡΕΑΤΑΓΟΡΑ ΡΟΤΣΙΟΠΟΥΛΟΥ ΑΡΧΟΝΤΙΑ στην Αριστοτέλους 25 στην Αλεξάνδρεια, διότι διαπιστώθηκε :
κατοχή μη ασφαλών – ακατάλληλων για ανθρώπινη κατανάλωση τροφίμων
μη εφαρμογή ουσιωδών απαιτήσεων για την υποδομή και τον εξοπλισμό

42. Πρόστιμο € 20.000 στο εστιατόριο – ψητοπωλείο – ψαροταβέρνα με την επωνυμία ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΑΜΟΓΙΑΝΝΗΣ & ΣΙΑ Ο.Ε. και τον διακριτικό τίτλο ΦΑΡΟΣ στην Ολυμπιακή Ακτή στην Κατερίνη, διότι διαπιστώθηκε :
κατοχή μη ασφαλών τροφίμων συνολικού βάρους 160 κιλών
μη εφαρμογή ουσιωδών απαιτήσεων για την υποδομή και τον εξοπλισμό
μη τήρηση των προβλεπόμενων διαδικασιών, σχετικά με τους ασφαλείς χειρισμούς για τα τρόφιμα, στην επεξεργασία, στην υγιεινή των χώρων, στην υγιεινή – εκπαίδευση του προσωπικού
μη ολοκληρωμένη και τεκμηριωμένη εφαρμογή του συστήματος διαχείρισης της ασφάλειας των παραγόμενων τροφίμων
ελλιπής τεκμηρίωση των διαδικασιών σχετικά με τις ορθές παρασκευαστικές τεχνικές

43. Πρόστιμο € 4.000 στην επιχείρηση παραγωγής σαλατών με την επωνυμία Μ. ΖΕΛΚΑΣ Ο.Ε. στην Ολυμπιακή Ακτή στην Κατερίνη, διότι διαπιστώθηκε :
κατοχή μη ασφαλών – ακατάλληλων για ανθρώπινη κατανάλωση τροφίμων, συνολικού βάρους 33 κιλών, λόγω υπέρβασης του χρόνου διατηρησιμότητας, τα οποία κατασχέθηκαν και καταστράφηκαν

44. Πρόστιμο € 6.000 στην υπεραγορά με την επωνυμία ΣΙΤΙΣΙΣ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ Ε.Π.Ε. στην Αργυρουπόλεως και Καπετάν Άγρα στην Σκύδρα, διότι διαπιστώθηκε :
κατοχή μη ασφαλών – ακατάλληλων για ανθρώπινη κατανάλωση τροφίμων (κατεψυγμένο κρέας), συνολικού βάρους 4,67 κιλών, τα οποία παρουσίαζαν εγκαύματα κατάψυξης, αλλοίωση του χρώματος, συγκέντρωση σημαντικής ποσότητας πάγου στο εσωτερικό της συσκευασίας (γεγονός που υποδεικνύει αυξομειώσεις στην θερμοκρασία συντήρησης των προϊόντων) και τα οποία κατασχέθηκαν και καταστράφηκαν
διάθεση προς πώληση προϊόντων, συνολικού βάρους 116,8 κιλών, χωρίς ενδείξεις στα ελληνικά
λειτουργία κρεοπωλείου και τμήματος έτοιμων φαγητών (έψησης κοτόπουλων), χωρίς αυτό να προβλέπεται από την άδεια ίδρυσης και λειτουργίας

45. Πρόστιμο € 6.000 στο σνακ μπαρ – ουζερί με την επωνυμία ΠΥΡΓΙΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ στην Βατικιώτου 3 στην Θεσσαλονίκη, διότι διαπιστώθηκε :
κατοχή μη ασφαλών – ακατάλληλων για ανθρώπινη κατανάλωση τροφίμων (κατεψυγμένο κρέας), συνολικού βάρους 8,9 κιλών, σε κοινές σακούλες αγοράς και χωρίς καμία επισήμανση, τα οποία παρουσίαζαν αλλοίωση των οργανοληπτικών χαρακτήρων τους λόγω συντήρησης υπό ακατάλληλες συνθήκες και τα οποία κατασχέθηκαν
ανεπαρκές επίπεδο υγιεινής χώρων
ουσιώδεις αποκλίσεις από τις απαιτήσεις της νομοθεσίας σχετικά με τον εξοπλισμό και την υποδομή

46. Πρόστιμο € 10.000 στο σούπερ μάρκετ ΑΤΛΑΝΤΙΚ στην Φιλίππου 70 στην Θεσσαλονίκη, διότι διαπιστώθηκε :
κατοχή μη ασφαλών – ακατάλληλων για ανθρώπινη κατανάλωση τροφίμων, συνολικού βάρους 23 κιλών, τα οποία παρουσίαζαν αλλοίωση των οργανοληπτικών χαρακτήρων τους λόγω συντήρησης υπό ακατάλληλες συνθήκες και τα οποία κατασχέθηκαν
αποκλίσεις από τις απαιτήσεις της νομοθεσίας σχετικά με την υγιεινή

47. Πρόστιμο € 3.000 στο πρατήριο γάλακτος – ειδών ζαχαροπλαστικής με την επωνυμία ΔΩΡΑ ΣΟΦΙΑ – ΑΡΤΟΚΟΣΜΟΣ στην Γούναρη 24 στην Θεσσαλονίκη, διότι διαπιστώθηκε :
μη συμμόρφωση με τις απαιτήσεις της νομοθεσίας σχετικά με θέματα που αφορούν τις διαδικασίες που πρέπει να τηρούνται
μη σωστή συσκευασία και επισήμανση των τροφίμων

48. Πρόστιμο € 4.000 στην υπεραγορά με την επωνυμία ΜΑΣΟΥΤΗΣ ΔΙΑΜΑΝΤΗΣ Α.Ε. στην Αιγαίου 15 στην Καλαμαριά, διότι διαπιστώθηκε ότι :
ο υπεύθυνος της επιχείρησης δεν μερίμνησε ως όφειλε για την διάθεση ασφαλών τροφίμων κατάλληλων για ανθρώπινη κατανάλωση

49. Πρόστιμο € 3.000 στο αναψυκτήριο με την επωνυμία ΧΟΥΡΤΣΙΔΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ στην Γούναρη 20 στην Θεσσαλονίκη, διότι διαπιστώθηκε :
μη συμμόρφωση με τις απαιτήσεις της νομοθεσίας σχετικά με θέματα που αφορούν τις διαδικασίες που πρέπει να τηρούνται
μη σωστή συσκευασία και επισήμανση των τροφίμων

50. Πρόστιμο € 10.000 στην επιχείρηση ζαχαρωδών με την επωνυμία ΑΝ. ΚΑΠΕΤΑΝΙΟΣ Α.Ε.Β.Ε. στην Άσσηρο στον Λαγκαδά, διότι διαπιστώθηκε :
διάθεση προς πώληση προϊόντος (μέλι) το οποίο βρέθηκε μη κανονικό – νοθευμένο – αναμεμειγμένο με εξωγενή σάκχαρα

51. Πρόστιμο € 4.000 στο εργαστήριο ζαχαροπλαστικής με την επωνυμία Κ. ΚΟΣΚΙΝΑΣ – Γ. ΤΖΙΝΟΣ Ο.Ε. που εδρεύει στην Φιλίππου 6 στο Καλοχώρι, διότι διαπιστώθηκε :
έλλειψη άδειας λειτουργίας
ανεπαρκές επίπεδο υγιεινής των χώρων
μη πλήρης εφαρμογή συστημάτων αυτοελέγχου

52. Πρόστιμο € 3.000 στο οβελιστήριο με την επωνυμία Α. ΧΑΡΑΤΣΗΣ & ΣΙΑ Ο.Ε. στην Κομνηνών 14 στο Πανόραμα, διότι διαπιστώθηκε :
ανεπαρκές επίπεδο χώρων
ανεπαρκές επίπεδο υγιεινής χώρων και προσωπικού

53. Πρόστιμο € 6.000 στο αρτοποιείο με την επωνυμία ΣΤΑΓΚΙΔΟΥ ΘΕΟΔΩΡΑ στην Γεωργίου 5 στην Θεσσαλονίκη, διότι διαπιστώθηκε :
ανεπαρκές επίπεδο υγιεινής χώρων, εξοπλισμού και προσωπικού
αναποτελεσματικότητα του προγράμματος εντομοκτονίας – μυοκτονίας

54. Πρόστιμο € 20.000 στο αρτοποιείο με την επωνυμία ΤΖΙΑΛΛΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ στην Αγαμέμνονος 29 στον Εύοσμο, διότι διαπιστώθηκαν :
σοβαρές αποκλίσεις από τους όρους αδειοδότησης
ουσιώδεις αποκλίσεις από τις απαιτήσεις της νομοθεσίας σχετικά με τον εξοπλισμό και την υποδομή
ανεπαρκές επίπεδο υγιεινής χώρων και εξοπλισμού
μη εφαρμογή συστημάτων αυτοελέγχου

55. Πρόστιμο € 20.000 στην υπεραγορά τροφίμων με την επωνυμία ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗΣ Α.Ε.Ε.Ε. στο 4ο χλμ Βέροιας – Νάουσας, διότι διαπιστώθηκε :
ανεπαρκές επίπεδο υγιεινής των χώρων
διάθεση προς πώληση μη ασφαλών – ακατάλληλων για ανθρώπινη κατανάλωση τροφίμων

56. Πρόστιμο € 2.000 στην υπεραγορά τροφίμων με την επωνυμία Carrefour Μαρινόπουλος Α.Ε. στη Νέα Ευκαρπία, διότι διαπιστώθηκε :
διάθεση προς πώληση μη ασφαλών – ακατάλληλων για ανθρώπινη κατανάλωση τροφίμων

57. Πρόστιμο € 2.000 στην υπεραγορά τροφίμων με την επωνυμία WRIGLEY ΕΛΛΑΣ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ Ε.Π.Ε. στην Ηρακλείτου 97 – 99 στο Χαλάνδρι, διότι διαπιστώθηκε :
παρασκευή και διάθεση προς πώληση μη κανονικών τροφίμων

58. Πρόστιμο € 4.000 στο πρατήριο γάλακτος – άρτου – ειδών ζαχαροπλαστικής με εργαστήριο με την επωνυμία ΜΟΥΤΕΒΕΛΗΣ ΦΩΤΙΟΣ & ΣΙΑ Ο.Ε. στην 25ης Μαρτίου 20 στην Ευκαρπία, διότι διαπιστώθηκε :
απόκλιση των όρων αδειοδότησης
ανεπαρκές επίπεδο υγιεινής

59. Πρόστιμο € 2.000 στο πρατήριο ειδών ζαχαροπλαστικής με εργαστήριο με την επωνυμία GALAXY – ΤΟΜΠΑΖΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ στην Δημοκρατίας 36 στο Ωραιόκαστρο, διότι διαπιστώθηκε :
μη συμμόρφωση με τις απαιτήσεις της νομοθεσίας για τους χώρους τροφίμων, παρασκευής, επεξεργασίας και για τον εξοπλισμό

60. Πρόστιμο € 4.000 στο σούπερ μάρκετ με την επωνυμία ΜΑΣΟΥΤΗΣ στη Νικηταρά 13 – 15 στην Λάρισα, διότι διαπιστώθηκε :
έλλειψη άδειας λειτουργίας
ουσιώδεις αποκλίσεις από τις απαιτήσεις της νομοθεσίας σχετικά με τον εξοπλισμό και την υποδομή

61. Πρόστιμο € 2.000 στο κέντρο διασκέδασης με την επωνυμία ΑΘΗΝΑ ΠΑΛΛΑΣ στο 8ο χλμ Τρικάλων – Μικρό Κεφαλόβρυσο, διότι διαπιστώθηκε :
μη εφαρμογή συστήματος αυτοελέγχου

62. Πρόστιμο € 6.000 στο εργαστήριο πίτας και τυρόπιτας με την επωνυμία ΚΑΛΑΜΠΟΚΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Ο.Ε. & ΣΙΑ στην Ρίζου 9 στην Λάρισα, διότι διαπιστώθηκε :
σοβαρή απόκλιση των όρων αδειοδότησης
μη εφαρμογή συστημάτων αυτοελέγχου
ουσιώδεις αποκλίσεις από τις απαιτήσεις της νομοθεσίας σχετικά με τον εξοπλισμό και την υποδομή

63. Πρόστιμο € 6.000 στην αποθήκη εμπορίας ποτών και αναψυκτικών με την επωνυμία ΠΟΤΟΕΜΠΟΡΙΚΗ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ Α.Ε. στο Λάκκωμα στην Καλλικράτεια, διότι διαπιστώθηκε :
κατοχή μη ασφαλών – ακατάλληλων για ανθρώπινη κατανάλωση τροφίμων, λόγω υπέρβασης του χρόνου διατηρησιμότητας, τα οποία κατασχέθηκαν

64. Πρόστιμο € 6.000 στο κρεοπωλείο με την επωνυμία ΖΕΛΙΑΛΙΔΗΣ Α.Ε.Β.Ε.Κ. στην Παπαναστασίου 92 στην Θεσσαλονίκη, διότι διαπιστώθηκε :
κατοχή μη ασφαλών – ακατάλληλων για ανθρώπινη κατανάλωση τροφίμων
ελλιπές επίπεδο υγιεινής

65. Πρόστιμο € 4.000 στο αρτοποιείο με πώληση ειδών ζαχαροπλαστικής και γαλακτοκομικών προϊόντων με την επωνυμία ΧΡ. ΚΥΠΡΑΙΟΣ & ΣΙΑ Ο.Ε. – ΚΥΠΡΑΙΟΣ στην Ρόδου 28 & Λάρνακος στην Τούμπα, διότι διαπιστώθηκε :
ανεπαρκές επίπεδο υγιεινής χώρων, εξοπλισμού και προσωπικού
ουσιώδης τροποποίηση των όρων λειτουργίας

66. Πρόστιμο € 3.000 στο παντοπωλείο – πρατήριο γάλακτος – είδη ζαχαροπλαστικής – κρεοπωλείο με την επωνυμία ΚΑΡΑΜΗΤΣΟΣ – ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΣ στη Νέα Σάντα στο Κιλκίς, διότι διαπιστώθηκε :
διάθεση προς πώληση μη ασφαλών – ακατάλληλων για ανθρώπινη κατανάλωση τροφίμων, συνολικού βάρους 32,660 κιλών, με υπέρβαση του χρόνου διατηρησιμότητας, απουσία ενδείξεων και αλλοίωση των οργανοληπτικών χαρακτήρων τους, τα οποία κατασχέθηκαν και καταστράφηκαν

67. Πρόστιμο € 4.000 στο παντοπωλείο – κρεοπωλείο με την επωνυμία ΠΕΝΟΠΟΥΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ στην Ανθέων 3 στην Περαία, διότι διαπιστώθηκε :
αποκλίσεις από τις διατάξεις της νομοθεσίας
συγκεκριμένα, ανευρέθησαν μη ασφαλή – ακατάλληλα για ανθρώπινη κατανάλωση τρόφιμα

68. Πρόστιμο € 6.000 στην αποθήκη χονδρικού εμπορίου με την επωνυμία ΣΤΕΡΓΙΟΥ ΣΤΑΥΡΟΣ – CREAM FRESH στην Παλιόμανδρα στην Πυλαία, διότι διαπιστώθηκε :
κατοχή μη ασφαλών – ακατάλληλων για ανθρώπινη κατανάλωση τροφίμων συναποθηκευμένα με ασφαλή

69. Πρόστιμο € 4.000 στην υπεραγορά χονδρικής πώλησης με την επωνυμία ΜΑΚΡΟ ΚΑΣ ΚΑΙ ΚΑΡΥ Α.Ε. στο Τέρμα Ερυθρού Σταυρού στην Πυλαία, διότι διαπιστώθηκε :
κατοχή μη ασφαλών – ακατάλληλων για ανθρώπινη κατανάλωση τροφίμων, λόγω υπέρβασης του χρόνου διατηρησιμότητας, τα οποία κατασχέθηκαν

70. Πρόστιμο € 2.000 στο εργαστήριο τροφίμων με την επωνυμία ΚΑΡΔΑΣΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ στην Φλέμινγκ 14 – 16 στην Θεσσαλονίκη, διότι διαπιστώθηκε :
μη συμμόρφωση με τις απαιτήσεις της νομοθεσίας σχετικά με θέματα που αφορούν τις διαδικασίες που πρέπει να τηρούνται

71. Πρόστιμο € 10.000 στη βιομηχανία τροφίμων με την επωνυμία ΤΡΟΦΟΤΕΧΝΙΚΗ Α.Ε. στην Σίνδο, διότι διαπιστώθηκε :
κατοχή μη ασφαλών – ακατάλληλων για κατανάλωση τροφίμων, συνολικού βάρους 13,525 κιλών, με περασμένη ημερομηνία ελάχιστης διατηρησιμότητας
ανεπαρκές επίπεδο υγιεινής

72. Πρόστιμο € 2.000 στη μονάδα αποθήκευσης και τυποποίησης ελαιόλαδου με την επωνυμία Α.Β.Ε.Α. – ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΝΑΤΟΛΗ στην Σκαλίδη 116 στα Χανιά, διότι διαπιστώθηκε :
ανεπαρκές επίπεδο υγιεινής των χώρων παραγωγής και συσκευασίας

73. Πρόστιμο € 6.000 στο κεντρικό εστιατόριο και στην κουζίνα του ξενοδοχείου TILISSOS με την επωνυμία TILISSOS DESTINATION ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ Ε.Π.Ε. στον Άγιο Ανδρέα στην Ιεράπετρα, διότι διαπιστώθηκε :
έλλειψη άδειας λειτουργίας
μη εφαρμογή συστήματος HACCP και τήρησης αρχείων
ανεπαρκές επίπεδο υγιεινής χώρων και εξοπλισμού

74. Πρόστιμο € 2.000 στο μπαρ της πισίνας του ξενοδοχείου TILISSOS με την επωνυμία TILISSOS DESTINATION ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ Ε.Π.Ε. στον Άγιο Ανδρέα στην Ιεράπετρα, διότι διαπιστώθηκε :
έλλειψη άδειας λειτουργίας

75. Πρόστιμο € 2.000 στο μπαρ του ξενοδοχείου TILISSOS με την επωνυμία TILISSOS DESTINATION ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ Ε.Π.Ε. στον Άγιο Ανδρέα στην Ιεράπετρα, διότι διαπιστώθηκε :
έλλειψη άδειας λειτουργίας

76. Πρόστιμο € 2.000 στο κυλικείο (εντός της κλινικής CRETA INTERCLINIC Α.Ε.) με την επωνυμία ΦΡΑΓΚΙΟΥΔΑΚΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ στη Μίνωος 63 στο Ηράκλειο, διότι διαπιστώθηκε :
έλλειψη άδειας λειτουργίας

77. Πρόστιμο € 2.000 στην ταβέρνα – εστιατόριο με την επωνυμία ΚΕΛΑΡΙ – ΒΟΛΑΝΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ στην Αγία Μαρίνα στα Χανιά, διότι διαπιστώθηκε :
μη εφαρμογή συστήματος αυτοελέγχου και τήρησης αρχείων με εξαίρεση τον φάκελο απεντόμωσης – μυοκτονίας

78. Πρόστιμο € 4.000 στη μονάδα παραγωγής σταφίδας και τυποποίησης σταφυλιού με την επωνυμία Κ.Σ.Ο.Σ. – ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΣΟΥΛΤΑΝΙΝΑΣ στο Ηράκλειο, διότι διαπιστώθηκε :
μη εφαρμογή συστήματος αυτοελέγχου και τήρησης αρχείων

79. Πρόστιμο € 2.000 στο εμφιαλωτήριο με την επωνυμία COCA COLA – ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΜΦΙΑΛΩΣΗΣ Α.Ε. στο Ηράκλειο, διότι διαπιστώθηκε :
διάθεση στην κατανάλωση μη κανονικού – μη ασφαλούς τροφίμου, το οποίο αποκλείεται από την κατανάλωση, επειδή στο περιεχόμενό του βρέθηκε να αιωρείται σώμα ξένο ως προς την φύση του προϊόντος

80. Πρόστιμο € 3.500 στο τυροκομείο με την επωνυμία ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΝΤΟΥΤΣΗΣ – ΤΥΡΟΚΟΜΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ στο Μικρό Περιστέρι στα Ιωάννινα, διότι διαπιστώθηκε :
ελλιπής τεκμηρίωση των διαδικασιών σχετικά με τις ορθές παρασκευαστικές πρακτικές, τις ορθές πρακτικές υγιεινής και το σύστημα HACCP
ανεπαρκές επίπεδο χώρων

81. Πρόστιμο € 6.000 στο τυροκομείο με την επωνυμία ΜΕΤΣΟΒΟ Α.Ε. στο Δροσοχώρι στα Ιωάννινα, διότι διαπιστώθηκε :
ελλιπής τεκμηρίωση των διαδικασιών σχετικά με τις ορθές παρασκευαστικές πρακτικές, τις ορθές πρακτικές υγιεινής και το σύστημα HACCP
ανεπαρκές επίπεδο χώρων

82. Πρόστιμο € 30.000 στη βιομηχανική μονάδα – εγκατάσταση παραγωγής προϊόντων με βάση το κρέας με την επωνυμία ΒΙΚΗ Α.Ε. στο 12ο χλμ Άρτας – Πρέβεζας, διότι διαπιστώθηκε ότι :
είχε υποπέσει σε παραβάσεις – και μάλιστα καθ' υποτροπή – σχετικές με το ανεπαρκές επίπεδο υγιεινής των χώρων και του εξοπλισμού
οι χώροι δεν επέτρεπαν την υγιεινή εκτέλεση των εργασιών

83. Πρόστιμο € 5.500 στην καφετέρια με την επωνυμία ΛΙΜΝΗ – ΧΡΗΣΤΟΣ ΔΟΣΗΣ στην Παπάγου 26 στα Ιωάννινα, διότι διαπιστώθηκε :
ανεπαρκές επίπεδο υγιεινής χώρων και εξοπλισμού
αποκλίσεις από τις απαιτήσεις της νομοθεσίας σχετικά με τον εξοπλισμό και την υποδομή
ανεπαρκής εφαρμογή συστημάτων αυτοελέγχου

84. Πρόστιμο € 2.000 στο σνακ μπαρ – αναψυκτήριο με την επωνυμία SAVODOR – Γ. ΣΑΒΟΪΔΑΚΗΣ Α.Ε. στην πλατεία Ελευθερίας στο Ηράκλειο, διότι διαπιστώθηκε :
ανεπαρκές επίπεδο υγιεινής των χώρων

85. Πρόστιμο € 2.000 στη βιομηχανία τυποποίησης – συσκευασίας μελιού και παραγωγής ζαχαρωδών με την επωνυμία CRETA MEL Α.Ε.Β.Ε. στις Σίσσες Μυλοποτάμου στο Ρέθυμνο, διότι διαπιστώθηκε :
παραγωγή και διακίνηση παστελιού με σουσάμι, το οποίο αποτελεί αλλεργιογόνο παράγοντα, χωρίς αυτό να αναγράφεται στην επισήμανση της συσκευασίας

86. Πρόστιμο € 2.000 στο κατάστημα ψιλικών με την επωνυμία ΚΑΤΣΙΡΝΤΑΚΗΣ ΜΙΧΑΗΛ στη Μαυσώλου 215 στη Νέα Αλικαρνασσό στο Ηράκλειο, διότι διαπιστώθηκε :
έλλειψη άδειας ίδρυσης και λειτουργίας
κατοχή μη ασφαλών – ακατάλληλων για ανθρώπινη κατανάλωση τροφίμων, λόγω υπέρβασης του χρόνου διατηρησιμότητας, τα οποία κατασχέθηκαν και καταστράφηκαν

87. Πρόστιμο € 2.000 στο πρατήριο ξηρών καρπών και ζαχαρωδών με την επωνυμία ΚΛΕΙΔΑΡΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ στην Δημοτική Αγορά Χανίων, διότι :
εντοπίστηκαν λιαστές ντομάτες οι οποίες δεν πληρούσαν τις απαιτήσεις της νομοθεσίας ως προς την επισήμανση

88. Πρόστιμο € 2.000 στο παντοπωλείο με την επωνυμία ΠΑΛΗΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ στην Δημοτική Αγορά Χανίων, διότι :
εντοπίστηκαν λιαστές ντομάτες οι οποίες δεν πληρούσαν τις απαιτήσεις της νομοθεσίας ως προς την επισήμανση

89. Πρόστιμο € 4.000 στην ταβέρνα – κέντρο διασκέδασης με την επωνυμία ΑΓΡΑΜΠΕΛΗ στο 6ο χλμ Ηρακλείου – Μαλάδων, διότι διαπιστώθηκε :
ανεπαρκές επίπεδο υγιεινής χώρων και εξοπλισμού
μη εφαρμογή συστήματος αυτοελέγχου και τήρησης αρχείων με εξαίρεση τις διαδικασίες απεντόμωσης – μυοκτονίας

90. Πρόστιμο € 2.000 στο παντοπωλείο με την επωνυμία ΜΑΝΙΟΥΔΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ στην Αγιά στα Χανιά, διότι διαπιστώθηκε :
ανεπαρκής εφαρμογή συστήματος αυτοελέγχου

Ο Ε.Φ.Ε.Τ. καλεί τις επιχειρήσεις να τηρούν την κείμενη νομοθεσία όσον αφορά την υγιεινή και ασφάλεια των τροφίμων. Παράλληλα, διαβεβαιώνει τους καταναλωτές ότι οι έλεγχοι θα συνεχιστούν συστηματικά και στο επόμενο διάστημα.


    Στην κορυφή