ΝΕΑ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΧΡΟΝΙΑ ΗΠΑΤΙΤΙΔΑ C


Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε τη μποσεπρεβίρη στη θεραπεία της χρόνιας ηπατίτιδας C γονοτύπου 1 σε συνδυασμό με πεγκυλιωμένη ιντερφερόνη άλφα και ριμπαβιρίνη. Η θεραπεία συνδυασμού αφορά ενήλικες ασθενείς άνω των 18 χρονών με αντιρροπούμενη ηπατική νόσο οι οποίοι δεν είχαν λάβει προηγούμενη θεραπεία ή στους οποίους δεν ήταν αποτελεσματική η προηγούμενη θεραπεία με συνδυασμό πεγκυλιωμένης Ιντερφερόνης και ριμπαβιρίνης. Η χρόνια ηπατίτιδα C είναι μια πιθανή σοβαρή ιογενής λοίμωξη του ήπατος η οποία επηρεάζει περίπου 4 εκατομμύρια ανθρώπων σε όλη την Ευρώπη.

Αναφορικά με την έγκριση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ο Rafael Esteban, MD, Επικεφαλής της Εσωτερικής Παθολογίας και της Μονάδας του Ήπατος του Νοσοκομείου Universitario Val d'Hebron, δήλωσε από τη Βαρκελώνη. "Η έγκριση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την μποσεπρεβίρη στη θεραπεία της χρόνιας ηπατίτιδας C γονοτύπου 1 αποτελεί πραγματικά ένα συναρπαστικό νέο γιατί πλέον μπορούμε να προσφέρουμε στους ασθενείς μια νέα επιλογή για την πιο δύσκολα αντιμετώπιση μορφή της νόσου. Η μποσεπρεβίρη μπορεί να βοηθήσει τους ασθενείς που έχουν αποτύχει σε προηγούμενη θεραπεία ή είναι νέοι στη θεραπεία να βελτιώσουν σημαντικά τις πιθανότητές τους για την επίτευξη ιολογικής ανταπόκρισης σε σύγκριση με την τρέχουσα καθιερωμένη θεραπεία. H μποσεπρεβίρη μπορεί επίσης σε μερικούς ασθενείς νέους στη θεραπεία, να επιτρέψει μια πιο σύντομη συνολική διάρκεια της θεραπείας."

Η μποσεπρεβίρη αποτελεί την πρώτη σε μια νέα κατηγορία φαρμάκων γνωστών ως αναστολείς της πρωτεάσης του HCV. Είναι η πρώτη σημαντική εξέλιξη στην θεραπεία της χρόνιας Ηπατίτιδας C η οποία εγκρίνεται από την Ευρωπαϊκή Ένωση σε διάστημα μιας δεκαετίας και συνιστά ένα σημαντικό βήμα για τους ανθρώπους που πάσχουν από αυτήν τη σοβαρή ασθένεια και τους γιατρούς που έχουν αναλάβει τη θεραπεία τους.


    Στην κορυφή