ΝΕΑ ΜΟΝΑΔΑ ΕΝΤΑΤΙΚΗΣ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ ΑΞΙΑΣ ΕΝΟΣ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟΥ ΣΤΕΡΛΙΝΩΝ ΣΤΟ ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ TRAFFORD


Μια νέα μονάδα εντατικής θεραπείας, υψηλής τεχνολογίας που έχει κατασκευαστεί ποτέ στο Greater Manchester, πρόκειται να τεθεί σε λειτουργία. Η μονάδα αυτή, αξίας ενός εκατομμυρίου στερλινών και δυναμικής οκτώ κλινών, έχει σχεδιαστεί ειδικώς για να συμβάλλει στην μείωση του κινδύνου των ασθενών να προσβληθούν από κάποιο μικρόβιο στα νοσοκομεία.

Διαθέτει τις πιο εξελιγμένες εγκαταστάσεις στην περιοχή και είναι η μοναδική που κάθε δωμάτιό της είναι εξοπλισμένο με ένα σύστημα φιλτραρίσματος αέρα, το οποίο απομακρύνει τα βακτήρια από την ατμόσφαιρα. Άλλα χαρακτηριστικά πρόληψης των λοιμώξεων, περιλαμβάνουν πόμολα από κράμα χαλκού και πινακίδες αρίθμησης στις πόρτες σε όλες τις νοσοκομειακές περιοχές και μια επιφάνεια εργασίας επίσης από κράμα χαλκού για την προετοιμασία της θεραπείας. Το συγκεκριμένο κράμα χαλκού επιλέχθηκε επειδή μειώνει τον κίνδυνο λοιμώξεων, καθώς διαθέτει υψηλή περιεκτικότητα χαλκού. Επίσης, θεωρείται ως η μοναδική μονάδα σε όλη την περιοχή όπου κάθε ασθενής διαθέτει δικό του δωμάτιο.

Οι επικεφαλής της υπεύθυνης ομάδας της Εθνικής Υπηρεσίας Υγείας για την Ιατροφαρμακευτική Περίθαλψη του Νοσοκομείου Trafford, οι οποίοι διευθύνουν το νοσοκομείο, αναφέρουν πως έχουν ήδη καταγράψει ένα «μοναδικό ρεκόρ» σε λοιμώξεις που σχετίζονται με την νοσοκομειακή περίθαλψη. Δεν υπάρχει ούτε μια περίπτωση βακτηριαιμίας από MRSA μέσα σε δύο χρόνια, επίτευγμα που αντίστοιχό του υπάρχει μόνο σε άλλο ένα αυστηρό γενικό νοσοκομείο στην Αγγλία.

Επιθυμούν όμως, να συνεχίσουν να πρωτοστατούν, στη διασφάλιση των νοσοκομειακών μονάδων όσον αφορά στην παροχή καλύτερης προστασίας στους ασθενείς που βρίσκονται στην πιο κρίσιμη κατάσταση.

Ο Δρ Τζ. Μπάρνς, κορυφαίος σύμβουλος στη μονάδα εντατικής θεραπείας και σύμβουλος αναισθησιολόγος, δήλωσε: «Τα εγκαίνια αυτής της νέας μονάδας, αντιπροσωπεύουν το αποκορύφωμα της προσπάθειας μιας συντονισμένης ομάδας από κάθε πλευρά υπευθύνου. Η νέα μας μονάδα εντατικής θεραπείας θα προσφέρει σύγχρονες, με γνώμονα τον ασθενή, υπηρεσίες και περίθαλψη σε αυτούς που βρίσκονται στην πιο κρίσιμη κατάσταση, χρησιμοποιώντας τις τελευταίες καινοτομίες στην πρόληψη και τον έλεγχο των λοιμώξεων».

Η μονάδα, θα αποτελείται από τριάντα γιατρούς, νοσοκόμες και άλλους επαγγελματίες της υγείας διασφαλίζοντας ότι οι πιο σοβαρά πάσχοντες ασθενείς λαμβάνουν 24ωρη περίθαλψη.

Μόλις ο ασθενής βγαίνει από τη μονάδα, το δωμάτιό του θα λαμβάνει ένα βαθύ καθαρισμό, θα σφραγίζεται και θα ασφαλίζεται ώστε κανένας να μην μπορεί να μπει. Η θερμοκρασία και ο εξαερισμός μπορούν να αλλάξουν, ώστε να καλύψουν τις ατομικές ανάγκες του ασθενούς.

Η εργασία στη μονάδα, η οποία περιλαμβάνει και μια σουίτα νέας κλινικής τεχνολογίας, ξεκίνησε τον Ιανουάριο. Το έργο ολοκληρώθηκε με κρατική χρηματοδότηση.


    Στην κορυφή