ΝΕΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΩΝ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΩΝ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ


Ο Σύνδεσμος Ελλήνων Προμηθευτών Επιστημών & Υγείας (ΣΕΠ) σε νέα επιστολή προς τον Υπουργό Υγείας εκφράζει τη μεγάλη ανησυχία του για τις δραματικές εξελίξεις στο χώρο προμηθειών της Δημόσιας Υγείας και κάνει εκ νέου ‘άνοιγμα’ για έναν ειλικρινή διάλογο και αμοιβαία συνεννόηση για την εύρεση, άμεσα, κοινής λύσης με στόχο το Δημόσιο συμφέρον και τον Έλληνα ασθενή.

Το ΔΣ του ΣΕΠ Επιστημών & Υγείας τονίζει για πολλοστή φορά ότι «Η έλλειψη των απαραίτητων υλικών γίνεται καθημερινά εντονότερη. Οι προμηθευτές παρά τις προσπάθειές μας, αδυνατούμε πλέον να εξασφαλίσουμε την απρόσκοπτη παροχή των υλικών και υπηρεσιών κυρίως για τρεις ευνόητους και πολλάκις ειπωμένους λόγους. Τα χρηματοπιστωτικά Ιδρύματα δεν παρέχουν πλέον καμία χρηματοδότηση προς τις εταιρείες μας κυρίως λόγω της απομείωσης των Ομολόγων Ελληνικού Δημοσίου από το PSI+, με την εγγύηση των οποίων, χορηγούσαν δάνεια. Οι προμηθευτές του εξωτερικού δεν προμηθεύουν τους Έλληνες προμηθευτές, αν δεν προπληρωθούν την αξία των υλικών. Οι ιδιωτικές κλινικές έχουν πάψει κάθε πληρωμή, λόγω των τεραστίων οφειλών του ΕΟΠΥΥ προς αυτές.»Ο ΣΕΠ Επιστημών & Υγείας για το συμφέρον όλων και κυρίως των Ελλήνων ασθενών, καθώς καμία ευθύνη δεν φέρουν οι εταιρείες – Μέλη του για τις επικίνδυνες καταστάσεις που διαμορφώνονται πλέον για τη Δημόσια Υγεία, ζητά άμεσα:· Την άμεση προώθηση των περιορισμένων έστω κονδυλίων προς τα Νοσοκομεία για την άμεση πληρωμή οφειλών από Ιατροτεχνολογικό Υλικό, μέχρι 30 Ιουνίου 2012.

· Τη λήψη των απαραίτητων πρωτοβουλιών για τη νομοθετική ρύθμιση που θα επιτρέψει την εξόφληση των εξωσυμβατικών παραγγελιών των Νοσοκομείων του ΕΣΥ, διότι ως γνωστόν η υπάρχουσα, καλύπτει την περίοδο μόνο μέχρι 1 Μαρτίου 2012.

· Να δεχθεί ο κ. Υπουργός το ταχύτερο δυνατόν σε μια συνάντηση το Προεδρείο του Συνδέσμου μας για να του αναπτύξουμε τις θέσεις μας επί των προβλημάτων προμηθειών του ΕΣΥ και τις προτάσεις μας που πιστεύουμε ότι θα βοηθήσουν στην επίλυσή τους.


    Στην κορυφή