ΜΗΝΥΜΑ ΠΑΤΟΥΛΗ ΣΤΟ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΙΑΤΡΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ


Τις εργασίες του 38ου Πανελλήνιου Συνεδρίου χαιρέτισε ο Πρόεδρος του ΙΣΑ, κος Γιώργος Πατούλης, κατά την εναρκτήρια τελετή του συνεδρίου. Στα πλαίσια του χαιρετισμού του μίλησε για το κύρος και τη διαχρονική προσφορά της Ιατρικής Εταιρείας στη Συνεχιζόμενη Ιατρική Εκπαίδευση, καθώς και για την επιτυχή διοργάνωση του Πανελλήνιου Ιατρικού Συνεδρίου επί 38 συναπτά έτη.

Στις δύσκολες στιγμές που περνάει η χώρα μας, αυτό που πρέπει με κάθε θυσία να κρατήσουμε ψηλά είναι το ήθος και την επιστημονική αρτιότητα του έλληνα γιατρού. Το ιατρικό λειτούργημα είναι και πρέπει να παραμείνει αξία πανανθρώπινη και αναλλοίωτη διαχρονικά.

Ο Πρόεδρος του ΙΣΑ, τόνισε: «Η πλούσια θεματολογία του συνεδρίου αφορά τον κάθε θεράποντα γιατρό, κάθε ειδικότητας διότι όταν ο ασθενής προσφεύγει στο γιατρό του, εκείνος καλείται να επιλέξει το διαφοροδιαγνωστικό μονοπάτι που θα οδηγήσει στη σωστή διάγνωση. Η αδιαφορία και η προχειρότητα στις πολιτικές υγείας που χαράζονται μπορεί να κοστίσει ζωές. Γι αυτό η ποιότητα στην εκπαίδευση του γιατρού για υψηλού επιπέδου παροχή ιατρικών υπηρεσιών είναι πολύτιμα εργαλεία για τη στήριξη της Δημόσιας Υγείας και τη Διασφάλιση της Υποστήριξης της Ιατρικής πάντα προς όφελος του ασθενή. Άλλωστε, τα χαμένα λεφτά ξαναβρίσκονται. Η χαμένη υγεία και η χαμένη ζωή, όμως, ποτέ!»

Ο ΙΣΑ στηρίζει κάθε επιστημονικό βήμα που μπορεί και πρέπει να αποτελεί το εφαλτήριο μιας κοινής προσπάθειας της ιατρικής κοινότητας για τη διατήρηση της υγείας του πολίτη και της κοινωνικής συνοχής.

Στο Συνέδριο παρευρέθησαν επίσης ο Πρόεδρος της Ιατρικής Σχολής Αθηνών κος Αθανάσιος Δημόπουλος καθώς και η Πρόεδρος του ΚΕΕΛΠΝΟ, κα Τζένη Κρεμαστινού.


    Στην κορυφή