ΜΕΣΩ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ ΜΕΤΑΔΟΘΗΚΕ ΖΩΝΤΑΝΑ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑΚΗ ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΒΑΡΙΑΤΡΙΚΗΣ


Η πρωτοποριακή λαπαροσκοπική επέμβαση βαριατρικής (παχυσαρκίας) Single Port (μιας τομής), που πραγματοποίησε ο διακεκριμένος Ογκολόγος – Χειρουργός του Ιατρικού Περιστερίου, κ. Γεώργιος Σπηλιόπουλος και η ομάδα του, μεταδόθηκε σε πραγματικό χρόνο, στη Ρώμη και σε όλο τον κόσμο μέσω διαδικτύου.

Η ζωντανή μετάδοση, πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του 22ου Συνεδρίου «Digestive Apparatus Surgery» και ύστερα από προσωπική πρόσκληση που απηύθυνε στον Γ. Σπηλιόπουλο ο καθηγητής Giorgio PALAZZINI. Την υψηλού επιστημονικού ενδιαφέροντος λαπαροσκοπική επέμβαση είχαν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν χιλιάδες ιατροί από όλο τον κόσμο καθώς μεταδόθηκε, μέσω τηλεδιάσκεψης, στο χώρο του Συνεδρίου στη Ρώμη αλλά και μέσω της ιστοσελίδας www.laparoscopic.it, σε παγκόσμια κλίμακα.

Ο Ογκολόγος – Χειρουργός, κ. Γεώργιος Σπηλιόπουλος δήλωσε σχετικά: «Η πρόταση του καθηγητή PALAZZINI, να συμμετάσχω στις εργασίες του Συνεδρίου, ήταν ιδιαίτερα τιμητική για εμένα. Η συγκεκριμένη λαπαροσκοπική επέμβαση «μίας τομής» παρουσιάζει ενδιαφέρον για την επιστημονική κοινότητα, καθώς εξασφαλίζει σημαντικά οφέλη στον ασθενή όπως: ελάχιστο χειρουργικό τραύμα και μηδαμινή απώλεια αίματος, γρήγορη ανάρρωση- έξοδο από το νοσοκομείο και επάνοδο στην εργασία, μικρότερο κόστος νοσηλείας, ελαχιστοποίηση του μετεγχειρητικού πόνου και μετεγχειρητικών ενοχλήσεων, ελαχιστοποίηση μετεγχειρητικών συμφύσεων, βέλτιστο αισθητικό αποτέλεσμα».




    Στην κορυφή