ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΣΤΗΝ ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΚΑΡΔΙΑΓΓΕΙΑΚΟΥ ΚΙΝΔΥΝΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΕΛΙΚΑΡ


Εκατοντάδες πολίτες ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Δήμου Αμαρουσίου και προσήλθαν για εξετάσεις που αφορούν στην εκτίμηση Καρδιαγγειακού Κινδύνου, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται ο έλεγχος της αρτηριακής πίεσης, του καρδιακού ρυθμού και ο προσδιορισμός του καρδιαγγειακού κινδύνου, με βάση πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Καρδιολογικής Εταιρείας.

Περισσότεροι από οκτακόσιοι πολίτες όλων των ηλικιών εξετάστηκαν από τους ειδικούς επιστήμονες του Ελληνικού Ιδρύματος Καρδιολογίας, με τη συνδρομή της Α΄ Καρδιολογικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Οι εξεταζόμενοι ενημερώθηκαν εάν υπάρχει επιβάρυνση στην υγεία τους για καρδιοαγγειακές παθήσεις, ενώ έλαβαν και χρήσιμες συμβουλές και οδηγίες πρόληψης.
Ο Δήμος Αμαρουσίου δίνει ιδιαίτερη σημασία στον τομέα της πρόληψης και της προαγωγής της υγείας των πολιτών. Οι υπηρεσίες του Δήμου ενόψει των ιατρικών εξετάσεων για τα καρδιαγγειακά νοσήματα από το Ελληνικό ίδρυμα Καρδιολογίας προχώρησαν στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών σε όλες τις γειτονιές της πόλης.

Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου, Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών και του Διαδημοτικού Δικτύου Υγείας κ. Γιώργος Πατούλης παρακολούθησε τη διαδικασία συμμετέχοντας και ο ίδιος στο κύκλο των ιατρικών εξετάσεων.

Ο κ. Πατούλης σε δηλώσεις του υπογράμμισε μεταξύ άλλων:

« Είμαστε ικανοποιημένοι που οι συμπολίτες μας ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά μας και συμμετείχαν στην ιατρική παρέμβαση εκτίμησης καρδιαγγειακού κινδύνου.

Η πρόληψη της υγείας είναι ένα θέμα που μας αφορά όλους. Η Τοπική Αυτοδιοίκηση και στο ζήτημα της πρόληψης μπορεί και πρέπει να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο. Εμείς ως Δήμος Αμαρουσίου αναλαμβάνουμε πρωτοβουλίες και συμμετέχουμε στις δράσεις φορέων και δικτύων, προκειμένου να ενημερώσουμε και να ευαισθητοποιήσουμε τους πολίτες για την εξαιρετική σημασία που έχει η πρόληψη και η έγκαιρη διάγνωση στη διατήρηση της καλής υγείας, παράλληλα με την υιοθέτηση υγιεινών συνηθειών στην καθημερινή μας ζωή.»    Στην κορυφή