ΜΕΓΑΛΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΣΤΟΥΣ ΠΑΡΑΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥΣ


Μεγάλη επιτυχία για τα ελληνικά χρώματα στο Παγκόσμιο Κύπελλο Μπότσια που φιλοξενείται στο Μπέλφαστ. Η ομάδα BC3 αποτελούμενη από τον ασημένιο Παραολυμπιονίκη του Πεκίνου, Γρηγόρη Πολυχρονίδη και τους Νίκο Πανανό και Μαρία-Ελένη Κορδαλή, κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο αγώνισμα των ζευγαριών, πετυχαίνοντας το απόλυτο με έξι νίκες σε ισάριθμους αγώνες. Είναι η πρώτη φορά που ελληνική ομάδα μπότσια φτάνει στην κορυφή μιας τόσο σημαντικής διοργάνωσης, γεγονός που καταδεικνύει την ανοδική πορεία του αθλήματος στη χώρα μας, η οποία πλέον βάζει υποψηφιότητα και για ένα μετάλλιο στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου το 2012, αφού θα μπει επικεφαλής ομίλου.

«Τα τελευταία χρόνια και συγκεκριμένα μετά τους Παραολυμπιακούς του Πεκίνου, βρισκόμαστε στις 3-4 καλύτερες ομάδες του κόσμου. Με το χρυσό μετάλλιο που πετυχαίνουμε για πρώτη φορά, ανεβαίνουμε στην πρώτη θέση της παγκόσμιας κατάταξης κάτι που σημαίνει ότι θα μπούμε επικεφαλής των ομίλων στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου, γεγονός ιδιαίτερα σημαντικό για τη ψυχολογία των αθλητών μας», είπε ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Γιώργος Τζίμας, ο οποίος αναφερόμενος στα ατομικά που αρχίζουν από αύριο, είπε ότι περιμένει καλά πλασαρίσματα.

Η ελληνική ομάδα, η οποία πριν από λίγους μήνες και ελέω των οικονομικών συγκυριών λίγο έλειψε να μην είναι σε θέση να δηλώσει συμμετοχή στη διοργάνωση, συμμετείχε στο Δ προκριματικό γκρουπ όπου σημείωσε τρεις νίκες και συγκεκριμένα επί της Ισπανίας (4-2), της Κροατίας (11-0) και της Σιγκαπούρης (4-2). Στα προημιτελικά επικράτησε 7-0 της Ταϊλάνδης, ενώ το ίδιο σκορ κατέβαλε και την Πορτογαλία στα ημιτελικά. Στον τελικό σημείωσε την έκτη σερί νίκη επικρατώντας 6-0 του Βελγίου.

Η διοργάνωση, η οποία συνεχίζεται με τα ατομικά, θα ολοκληρωθεί στις 27 Αυγούστου. Στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Μπέλφαστ μετέχουν 33 χώρες απ όλο τον κόσμο.

Ο Υφυπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Χρήστος Αηδόνης, με αφορμή την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου από τους Γρηγόρη Πολυχρονίδη, Νίκο Πανανό και Μαρία-Ελένη Κορδαλή, στο αγώνισμα των ζευγαριών, στο Παγκόσμιο Κύπελλο Μπότσια που φιλοξενείται στο Μπέλφαστ, δήλωσε:

"Μας κάνει εθνικά υπερήφανους η μεγάλη επιτυχία των αθλητών μας. Ανεβάζουν την Ελλάδα στην πρώτη θέση της παγκόσμιας κατάταξης, που σημαίνει ότι η χώρα μας θα μπει επικεφαλής των ομίλων στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου".


    Στην κορυφή