ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΑΙ ΠΟΛΛΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ Η ΣΥΛΛΟΓΗ ΦΑΡΜΑΚΩΝ ΣΤΟ ΧΑΪΔΑΡΙ


Μεγάλη ήταν η ανταπόκριση του κόσμου και στο Δήμο Χαϊδαρίου το Σάββατο 20 Οκτωβρίου στη συλλογή φαρμάκων του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής και του ΣΚΑΙ στα πλαίσια της δράσης «Όλοι μαζί μπορούμε και στην Υγεία»

Δεκάδες μαθητές όλων των σχολείων στο Χαϊδάρι συμμετείχαν στην ανθρωπιστική αυτή δράση προσφέροντας φάρμακα για τους ανήμπορους συμπολίτες μας.

Τα φάρμακα που συγκεντρώθηκαν στο Δήμο Χαϊδαρίου προσκομίστηκαν στο Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών και της ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, το οποίο μέσα σε 9 μήνες λειτουργίας, άνοιξε το δρόμο σε όλη την Ελλάδα για τη στήριξη και την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη ανασφάλιστων ασθενών μέσα από τη δημιουργία κοινωνικών ιατρείων και φαρμακείων σε όλη τη χώρα.

" Αν μέσα από αυτή την προσπάθεια των χιλιάδων ανθρώπων που συμμετέχουν, σωθεί έστω και μία ζωή, τότε αξίζει κάθε βήμα της, τότε αξίζουμε όλοι μαζί Ευχαριστούμε από βάθους καρδίας όλους τους δημότες του Χαϊδαρίου, τους μικρούς μαθητες όλων των σχολείων αλλά και πρωτίστως το Δήμαρχο, κο Μαραβελια, που ανταποκρίθηκαν σε αυτό το κάλεσμα" τόνισε ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών κος Πατούλης. "Σε κάθε τέτοιου είδους πρωτοβουλίες, εμείς ως Δήμος Χαϊδαρίου θα είμαστε αλληλέγγυοι", σημείωσε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος Χαϊδαρίου κος Μαραβέλιας

Οι πολίτες σε κάθε γειτονιά συνεχίζουν αδιάλειπτα να προσφέρουν τα φάρμακα που τους περισσεύουν, όχι μόνο εντός αλλά και εκτός Αττικής, για τους ανασφάλιστους πολίτες.

Ασθενείς ανασφάλιστοι και οικονομικά εξαθλιωμένοι μπορούν στο Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής, Τρίτη και Πέμπτη, να προμηθεύονται φάρμακα που τα χάρισαν κάποιοι συμπολίτες τους, είτε γιατί τα δώρισαν είτε γιατί έχασαν τους δικούς τους συγγενείς και τα προσφέρουν για να σωθούν οι συνάνθρωποί τους.

Οι σάκοι με το υλικό που συγκεντρώθηκε στο Δήμο Χαϊδαρίου, μετεφέρθησαν στο Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής, Σεβαστουπόλεως 113, Αμπελόκηποι και παρελήφθησαν από εθελοντές για να ακολουθήσει διαλογή και περαιτέρω κατηγοριοποίηση τις επόμενες μέρες.

Το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής λειτουργεί Δευτέρα-Παρασκευή 9-2, στα γραφεία του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, ως Μονάδα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και Περίθαλψης για ανασφαλίστους πολίτες.

    Στην κορυφή