ΜΕ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΘΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ ΑΥΡΙΟ ΤΟ ΕΣΥ


Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν αυριο τα Νοσοκομεία, τα Κέντρα Υγείας, το ΕΚΑΒ, τα Θεραπευτήρια Χρονίων Παθήσεων και οι Υπηρεσίες Υγείας Πρόνοιας, ύστερα από την 24ΩΡΗ Πανελλαδική Απεργία που προκήρυξαν ΑΔΕΔΥ – ΓΣΕΕ και στην οποία συμμετέχουν ΟΕΝΓΕ και ΠΟΕΔΗΝ.

Όπως αναφέρει ο πρόεδρος της ΟΕΝΓΕ Δ. Βαρνάβας:

"Το πανεργατικό-παλλαϊκό συλλαλητήριο της 5ης Οκτωβρίου σηματοδοτεί τη νέα περίοδο κοινωνικής και πολιτικής αντιπαράθεσης με το Μνημόνιο, το Μεσοπρόθεσμο και συνολικά με την κυβέρνηση που, παρά την κοινωνική κατακραυγή, εξακολουθεί να υπηρετεί με θράσος τα συμφέροντα του κεφαλαίου και των χρηματαγορών.
Η ανατροπή όλου αυτού του συμπλέγματος οικονομικής και πολιτικής υποδούλωσης των εργαζομένων και της χώρας πρέπει ν΄ αποτελέσει μόνιμο στόχο συσπείρωσης και κοινής δράσης των υπαλλήλων του Δημόσιου και του Ιδιωτικού Τομέα, των μικρομεσαίων επαγγελματιών και αυτοαπασχολουμένων, των νέων της ανεργίας και της επισφάλειας, των αγανακτισμένων πολιτών, των ανθρώπων που η κρίση περιθωριοποιεί και εξωθεί καθημερινά στη ζώνη της φτώχειας, της ανέχειας και της εξαθλίωσης.
Η πρόσφατη χυδαία επίθεση Λοβέρδου αρχικά εναντίον των δημοσίων υπαλλήλων και στη συνέχεια εναντίον των γιατρών του ΕΣΥ προχωρά ένα ακόμη βήμα την θεωρία Πάγκαλου για κοινή υπαιτιότητα των πολιτών με το διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα.
Ο υπουργός Διάλυσης της Δημόσιας Υγείας προτίθεται σε λίγες εβδομάδες ν΄ ανοίξει δύο νέα ζητήματα που θα προκαλέσουν τεράστια αναστάτωση στα Νοσοκομεία, Κέντρα Υγείας και Περιφερειακά Ιατρεία της χώρας
1.- Εφημερία τομέα. Επικαλούμενος την (ανύπαρκτη) κοινωνική του ευαισθησία για τους ασθενείς που ταλαιπωρούνται όταν προσέρχονται στα εφημερεύοντα Νοσοκομεία, θα θελήσει να περικόψει δραματικά τον αριθμό εφημερευόντων και κυρίως να καταργήσει κάθε έννοια ιατρικής ειδικότητας. Μοναδικός του στόχος η συρρίκνωση στο μισό του κονδυλίου εφημεριών.
2.- Εξετάσεις ειδικότητας. Ενώ με τα νέα οργανογράμματα μειώνει κατά 30% τις θέσεις ειδικευομένων και εκτινάσσει τις αναμονές, θα ισχυριστεί πως είναι άδικο τα καλύτερα μυαλά να σκουριάζουν περιμένοντας την έναρξη ειδικότητας! Εάν ευοδωθεί το πείραμα των εικονικών εξετάσεων, τότε αναμφίβολα θα πρόκειται για την πιο κραυγαλέα εφαρμογή κοινωνικού δαρβινισμού.

Οι νοσοκομειακοί γιατροί θεωρούν επιβεβλημένη τη συμμετοχή τους από κοινού με όλα τα κοινωνικά στρώματα στην απεργία της 5ης Οκτωβρίου με στόχους:
Την προάσπιση του δημόσιου συστήματος υγείας και των κοινωνικών αγαθών
Δωρεάν και ποιοτικές υπηρεσίες υγείας στους πολίτες και σωστές συνθήκες εργασίας στους γιατρούς.
Βελτίωση των οργανογραμμάτων Νοσοκομείων και ΚΥ, ώστε σε συνθήκες αυξημένης ζήτησης υπηρεσιών υγείας να μπορούν να ανταποκριθούν ικανοποιητικά.
Κανένας εργαζόμενος στην υγεία και στις δημόσιες υπηρεσίες να μην τεθεί σε εφεδρεία.
Άρνηση στα χαράτσια που επιβάλλει κατά ριπάς η κυβέρνηση και τα οποία οδεύουν κατευθείαν στα ταμεία των τοκογλύφων δανειστών".


Τα αιτήματα της ΠΟΕΔΗΝ είναι :

1. Οχι στην εργασιακή εφεδρεία.
2. Όχι στα χαράτσια του μνημονίου
3. Νέο ενιαίο μισθολόγιο με ουσιαστικές αυξήσεις μισθών που θα υπερκαλύπτουν τις μισθολογικές απώλειες.
4. Όχι στις περικοπές των Συντάξεων. Κύριων, Επικουρικών και Εφάπαξ
5. Ένταξη στα βαρέα ανθυγιεινά με συνταξιοδοτικά οφέλη, μειωμένο ωράριο, και διατήρηση του Νοσοκομειακού Επιδόματος πριν τις περικοπές.
6. Προσλήψεις του Αναγκαίου Μόνιμου Προσωπικού
7. Άμεση καταβολή δεδουλευμένων χωρίς μειώσεις πιστώσεων


    Στην κορυφή