ME ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΣΥΛΛΟΓΙΖΕΤΑΙ Η ΣΥΛΛΟΓΗ ΦΑΡΜΑΚΩΝ ΑΠΟ ΠΟΛΙΤΕΣ


Φάρμακα, εκ του περισσεύματος της καρδιάς και όχι της τσέπης προσέφεραν το Σάββατο πολίτες στο Χαλάνδρι, στο Ίλιο και στο Π. Φάληρο. Η συλλογή φαρμάκων που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της δράσης «Όλοι μαζί μπορούμε και στην Υγεία» με την υποστήριξη των Δήμων Ίλιου, Π.Φαλήρου και Χαλανδρίου,το Σάββατο 30/6 για τρίτη συνεχόμενη εβδομάδα με μεγάλη επιτυχία.

Πρόκειται για μία δράση του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών και της Φιλανθρωπικής Εταιρείας «ΑΠΟΣΤΟΛΗ» της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών που πραγματοποιείται με τον τηλεοπτικό/ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΙ για τη συλλογή φαρμάκων, η οποία ξεκίνησε σε συνεργασία με τους ΟΤΑ της Αττικής, το Σάββατο 16 Ιουνίου, και αναμένεται να ολοκληρωθεί το Σάββατο 4 Αυγούστου 2012.

Κάθε Σάββατο, εκατοντάδες πολίτες προσφέρουν φάρμακα που διέθεταν η είχαν αγοράσει, προκειμένου να στηρίξουν ανασφάλιστους και αναξιοπαθούντες συνανθρώπους τους.

Το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής που ίδρυσαν η Ιερά Αρχιεπισκοπής Αθηνών, η ΜΚΟ της ΑΠΟΣΤΟΛΗ και ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών (ΙΣΑ) ενώνουν τα χέρια με την τοπική αυτοδιοίκηση σε μια κοινή προσπάθεια στήριξης, σε μια αλυσίδα ανθρωπιάς και αλληλεγγύης.

«Έστω και ένας συνάνθρωπός μας να βοηθηθεί από την προσπάθειά μας, θα είναι για μας η μεγαλύτερη επιτυχία: γιατί στόχος μας είναι ο Άνθρωπος και στόχευσή μας η διατήρηση της Υγείας του αλλά της Ζωής του. Είμαστε εδώ για να ενώσουμε τις δυνάμεις μας και ευχαριστούμε όλους τους φορείς που δίνουν τον αγώνα τους στην προσπάθεια αυτή» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, κος Γιώργος Πατούλης συγχαίροντας δημόσια όλους τους εθελοντές γιατρούς και διοικητικούς για τη συνέπεια και το ζήλο που εργάζονται καθημερινά στο Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής και ευχαριστώντας παράλληλα όλους τους Δημάρχους προσωπικά που στηρίζουν αυτήν την πρωτοβουλία και τον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ, καταδεικνύοντας την αναγκαιότητα τέτοιων πρωτοβουλιών που εξασφαλίζουν στην στοιχειώδη πρόσβαση στα απαραίτητα φάρμακα σε εκατοντάδες ανθρώπους. Ο κος Πατούλης συνέχισε δηλώνοντας ότι: « Τα προβλήματα της υγείας στη χώρα μας πρέπει να επιλυθούν με ιδιαίτερο ελληνικό και ευρωπαϊκό σχεδιασμό προσανατολισμένο 1) στη μοναδικότητα της γεωγραφικής κατανομής των νησιωτικών περιοχών της χώρας μας 2) στην ποιότητα και την εξοικονόμηση πόρων και 3) στην καλύτερη ποιότητα με το χαμηλότερο κόστος»

Από την πλευρά του ο Γεν Διευθυντής της ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ κος Κωνσταντίνος Δήμτσας δήλωσε: «Πρόκειται για ένα έργο με μόνο στόχο την ανθρώπινη ζωή. Αν μέσα από αυτή την προσπάθεια των χιλιάδων ανθρώπων που συμμετέχουν, σωθεί έστω και μία ζωή, τότε αξίζει κάθε βήμα της, τότε αξίζουμε όλοι μαζί. Θέλω να διαβεβαιώσω ότι παρ όλες τις αντιξοότητες της οικονομικής και ηθικής κρίσης που βιώνουμε, το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής θα συνεχίσει να μάχεται στο πλευρό των ξεχασμένων συνανθρώπων μας. Ιδιαίτερα στον τομέα της υγείας θα σταθούμε δίπλα σας σε φάρμακα, γιατρούς και υγειονομικό υλικό. Κοινή στόχευσή μας είναι η δημιουργία γέφυρας, παρηγοριάς και ελπίδας για όλους τους ανθρώπους, χωρίς διακρίσεις, χωρίς κατηγοριοποιήσεις.».

Την τοπική αυτοδιοίκηση εκπροσώπησαν ο Δήμαρχος του Ίλιου Νικόλαος Ζενέτος, ο Δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου Διονύσιος Χατζηδάκης και ο Δήμαρχος Χαλανδρίου Γιώργος Κουράσης, καθώς και οι αντιδήμαρχοι Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Ίλιου κος Ευάγγελος Αυγουλάς, του Δήμου Χαλανδρίου κος Αγγελής και του Δήμου Π. Φαλήρου κος Γιάννης Φωστηρόπουλος.

Στην πρωτοβουλία αυτή, καθοριστικό ήταν το οργανωτικό πλαίσιο που συντόνισε ο ΣΚΑΙ, πρωτοστατούντος του Γεν Διευθυντή του, κου Γιάννη Σπανολιού, της υπεύθυνης δημοσίων σχέσεων του ΣΚΑΙ, κας Δώρας Γιαννακάκη, και των συνεργατών ανταπόκρισης σε κάθε πλατεία, την κα Μαρία Αναστασοπούλου στην Πλατεία Αγ. Νικολάου στο Χαλάνδρι, την κα Χριστίνα Τσόυμα στο Δημαρχείο του Ίλιου και τον κο Πέτρο Κιρκιλή στην Πλατεία Φλοίσβου στο Π.Φάληρο.

Από το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής, στη δράση συμμετείχαν εθελοντές γιατρό και εθελοντές πολίτες που πλαισιώνουν το στελεχιακό δυναμικό του Ιατρείου. Στη δράση συμμετείχε η Πρόεδρος της Οργάνωσης Γυναικών ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΗ που στηρίζει τη γραμματεία του Ιατρείου, κα Μαρία Γιαννίρη, η υπεύθυνη επικοινωνίας των εθελοντών της διοικητικής στήριξης, κα Μαίρη Συναρρέλη και πολλοί άλλοι εθελοντές.

Τη συλλογή των φαρμάκων ακολούθησε η διαλογή στους Δήμους από εθελοντές και εργαζομένους των Δήμων και η μεταφορά τους στο Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής για την περαιτέρω κατηγοριοποίηση και διάθεσή τους σε όσους τα χρειάζονται.


    Στην κορυφή