ΛΥΚΟΥΡΕΝΤΖΟΣ: "ΘΑ ΤΗΡΗΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ ΜΑΣ"


Ο υπουργός Υγείας κ. Ανδρέας Λυκουρέντζος, μετά τη συνάντηση με τον Πρωθυπουργό έκανε την ακόλουθη δήλωση:

" Ο Πρωθυπουργός παρακολουθεί στενά και συστηματικά το έργο μας, στο υπουργείο Υγείας. Όπως, βεβαίως, και το έργο των άλλων συναδέλφων υπουργών.

Οι παρεχόμενες υπηρεσίες υγείας θα διατηρηθούν στο υψηλό επίπεδο της ποιότητος τους. Οι διαθέσιμοι πόροι θα αξιοποιηθούν με ορθολογικό τρόπο και διαδικασίες, ώστε να αποδίδουν βέλτιστα αποτελέσματα.

Κάνουμε προσπάθεια να είμαστε συνεπείς με τις δεσμεύσεις και τους στόχους μας.

Στη σημερινή Ελλάδα, κάτω από τις εξαιρετικά δύσκολες οικονομικές συνθήκες, οι πρακτικές του παρελθόντος, όπως ο πλουτισμός των επιτηδείων, οι αυθαιρεσίες, οι ακραίες συμπεριφορές, δεν έχουν θέση.

Εμείς θα τηρήσουμε τις δεσμεύσεις μας και θα επιτύχουμε τους στόχους μας με την αξιοποίηση όλων των εργαλείων πολιτικής, με τα οποία θα επιτύχουμε, αφενός τη μείωση των δαπανών, αφετέρου – όπως, ήδη, ανέφερα – θα διατηρήσουμε το υψηλό επίπεδο ποιότητος των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας." Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου για το ποσό των περικοπών που πρέπει να γινουν στο υπουργείο, ανέφερε ότι "μιλάμε για μία δαπάνη, η οποία δεν θα υπερβαίνει τα 300 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο."


    Στην κορυφή