ΛΟΥΡΑΝΤΟΣ: ΖΟΥΜΕ ΜΙΑ ΚΩΜΩΔΙΑ ΤΗΣ ΣΥΝΤΑΓΟΓΡΑΦΗΣΗΣ


"Είδαμε και αυτό! Η συνταγογράφηση πλέον των φαρμάκων που χρειάζονται οι ασφαλισμένοι, θα γίνεται με γνώμονα την οικονομική κατάσταση του ασθενούς. Ο ιατρός θα συνταγογραφεί φάρμακα, ανάλογα με το ποια συμμετοχή θα μπορεί να πληρώσει ο ασφαλισμένος. Όποιος έχει λοιπόν χρήματα, θα μπορεί να παίρνει όποιο φάρμακο θέλει ή όποιο θεωρείται «πιο αξιόπιστο». Πάλι το βάρος της φαρμακευτικής περίθαλψης θα πέσει στην τσέπη των ασφαλισμένων, που θα κληθούν εκ νέου να πληρώσουν καινούργιο χαράτσι." Τα παραπάνω επισημαίνει σε σημερινές του δηλώσεις ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής (ΦΣΑ) Κ. Λουράντος και προσθέτει:

"Η διαδικασία που προβλέπεται από σήμερα συνοπτικά είναι η εξής: Ο ιατρός θα αναγράφει τη δραστική ουσία και αφού συνεννοηθεί με τον ασθενή για το ύψος της συμμετοχής του φαρμάκου, θα αναγράφει και το σκεύασμα της εταιρείας που επιθυμεί! Προς τι λοιπόν η αναγραφή της δραστικής ουσίας; Απλώς για να τηρηθούν τα προσχήματα;

Ζούμε ακόμα μια κωμωδία της συνταγογράφησης, η οποία δεν λέει να τελειώσει. Ας είναι καλά οι άνθρωποι που μας χαρίζουν το γέλιο σε αυτές τις δύσκολες στιγμές που περνάμε".


    Στην κορυφή