ΛΟΥΚΕΤΟ ΣΤΑ ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ ΠΕΜΠΤΗ - ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ


Το Δ.Σ του Π.Φ.Σ. αποφάσισε την κήρυξη 48ωρης προειδοποιητικής απεργίας σε όλη την χώρα, για την Πέμπτη και την Παρασκευή 8 και 9 Μαρτίου .

Οι φαρμακοποιοί, όπως ανακοίνωσαν σήμερα το απόγευμα "διαμαρτύρονται για την δραματική υποβάθμιση της φαρμακευτικής περίθαλψης των πολιτών μετά την ψήφιση των εφαρμοστικών νόμων του Μνημονίου.

Διαμαρτύρονται για τις τρομακτικές ελλείψεις φαρμάκων που δημιουργούν τεράστιο πρόβλημα Δημόσιας Υγείας.

Διαμαρτύρονται για την απαξίωση των αποθεμάτων των φαρμακείων και τις καθυστερήσεις πληρωμών των ασφαλιστικών ταμείων που συνεχίζονται παράνομα και προκλητικά, ξεπερνώντας τα 300 εκατομμύρια ευρώ.

Η ασφυκτική κατάσταση στην ρευστότητα των φαρμακείων οδηγεί μεγάλο αριθμό φαρμακείων σε κλείσιμο και τους πολίτες – όσοι εναπομείναντες έχουν χρήματα- να πληρώνουν τα φάρμακα τους από την τσέπη τους.

Ο Π.Φ.Σ. παράλληλα θα ξεκινήσει εκστρατεία ενημέρωσης των πολιτών για τους κινδύνους της υποβάθμισης της φαρμακευτικής περίθαλψης στην εποχή του Μνημονίου.

Ο Π.Φ.Σ. καταγγέλλει την κυβερνητική πολιτική η οποία με ευθύνη του κ. Λοβέρδου , αφαιρεί βασικά ανθρώπινα δικαιώματα , όπως είναι η πρόσβαση στην φαρμακευτική περίθαλψη"

Ο πρόεδρος του Π.Φ.Σ. κ. Θ. Αμπατζόγλου δήλωσε χαρακτηριστικά : “Η κυβερνητική πολιτική όπως εκφράζεται από τις αποφάσεις του Υπουργού Υγείας, ξεχαρβαλώνει το σύστημα της φαρμακευτικής περίθαλψης , δημιουργεί ασφαλισμένους πολίτες δύο ταχυτήτων και οδηγεί στην καταστροφή την ελληνική φαρμακοβιομηχανία , τα φαρμακεία και τις φαρμακαποθήκες”.


Οι Φαρμακοποιοί με τις κινητοποιήσεις τους :

• Λένε όχι στην υποβάθμιση της φαρμακευτικής περίθαλψης

• Ζητούν άμεση ενίσχυση της ρευστότητας των φαρμακείων

• Απαιτούν άμεση αποπληρωμή όλων των οφειλομένων των ασφαλιστικών ταμείων ,

• Ζητούν άμεση αντιμετώπιση των τεράστιων ελλείψεων φαρμάκων


    Στην κορυφή