ΛΟΒΕΡΔΟΣ ΠΡΟΣ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΕΣ: ΣΥΝΕΡΓΑΣΤΕΙΤΕ ΜΕ ΤΟ ΕΣΥ


Πολύωρη συνάντηση με εκπροσώπους των προμηθευτών ιατρικών ειδών και υγειονομικών πραγματοποίησε σήμερα το απόγευμα ο υπουργός Υγείας κ. Λοβέρδος όπου μεταξύ άλλων ζήτησε τη συνεργασία τους ώστε να μην καταρρεύσει το Εθνικό Σύστημα Υγείας.

Τόνισε ότι ήδη τρία δημόσια νοσοκομεία έχουν αναγκαστεί να προμηθευτούν υλικά απο το εξωτερικό, όπως προβλέπεται σε αυτές τις περιπτώσεις, αλλά δεν θα ήθελε να αναγκαστεί να εφαρμόσει το μετρό και σε άλλα νοσοκομεία.

Απο την πλευρά του ο γγ του υπουργείου Υγείας Ν. Πολύζος ανέφερε μεταξύ άλλων πως από την είσπραξη των νοσηλίων διασφαλίζεται η αποπληρωμή των χρεών έως τον Σεπτέμβριο του 2011.
Σήμερα έληξε και η τριήμερη αναστολή προμηθειών του Συνδέσμου Ελλήνων Προμηθευτών Επιστημών και Υγείας και αναμένονται νέες αποφάσεις, ενώ άλλες εταιρείες προμηθευτών συνεχίζουν την αναστολή παραδόσεων. Απο την πλευρά του ο γγ του υπουργείου Υγείας Ν. Πολύζος, τόνισε οτι απο την είσπραξη των νοσηλίων διασφαλίζεται η αποπληρωμή των χρεών έως τον Σεπτέμβριο του 2011.

Οι προμηθευτές αντιδρούν και στο άρθρο 14 του νόμου που ψηφίστηκε πρόσφατα καθώς θεωρούν οτι εμποδίζει τις πληρωμές τους, όμως ο υπουργός τους τόνισε πως μπορεί να αποσυρθεί. Πρόσθεσε όμως πως δεν βλέπει το λόγο για την απόσυρση του, αφου δεν έχουν δοθεί μέχρι τώρα πιστωτικά τιμολόγια από τους προμηθευτές. Το επίμαχο άρθρο προβλέπει την έκδοση πιστωτικών τιμολογίων από τους προμηθευτές στα νοσοκομεία, για τη διαφορά που προκύπτει μεταξύ της τιμής που διέθεσαν τελικά στα νοσοκομεία και της τιμής του παρατηρητηρίου η οποία είναι χαμηλότερη.

Τέλος, υπήρξαν καταγγελίες για προμήθεια υλικών σε διπλάσια τιμή το τελευταίο διάστημα λόγω ελλείψεων, κάτι που όπως είπε ο υπουργός θα διερευνηθεί.



    Στην κορυφή