ΛΟΒΕΡΔΟΣ: ΝΟΙΚΟΚΥΡΕΥΕΤΑΙ Η ΥΓΕΙΑ, ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΟΝΤΑΙ ΔΙΟΙΚΗΤΕΣ, ΜΕΙΩΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΤΙΜΕΣ ΤΩΝ ΓΕΝΟΣΗΜΩΝ


Ξεκινά το νοικοκύρεμα στην Υγεία, σύμφωνα με τον Υπουργό κ. Ανδρέα Λοβέρδο, ο οποίος μιλώντας την Πέμπτη στα μέλη της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής, εκτίμησε ότι με το μηχανογραφικό σύστημα των νοσοκομείων και την ηλεκτρονική καταγραφή των οικονομικών και λειτουργικών στοιχείων θα υπάρξει εξοικονόμηση 100 εκ.ευρώ επιπλέον των 400 εκ. που είχαν αρχικά προϋπολογιστεί.
Παράλληλα, ο Υπουργός έκανε λόγο για τα προβλήματα που παρουσιάζουν 26-30 νοσοκομεία, τα οποία δεν καταχωρούν στοιχεία στο ESY.net, επισημαίνοντας μάλιστα ότι προτίθεται να απομακρύνει 20 διοικητές.

Ανακοίνωσε επίσης ότι το πρώτο τρίμηνο του 2011 έχει επιτευχθεί μείωση των συνολικών δαπανών, υλικά και υπηρεσίες κατά 17% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2010, μείωση της δαπάνης ιατροτεχνολογικών προϊόντων και φαρμάκων κατά 26% και αύξηση της επισκεψιμότητας των νοσοκομείων από τους πολίτες κατά 6%.

Τέλος, ο κ. Λοβέρδος ανακοίνωσε ότι εντός του μήνα το Υπουργείο θα προχωρήσει σε έκδοση δελτίου τιμών και προανήγγειλε τη μείωση των τιμών των γενόσημων φαρμάκων. Η τιμή τους αναμένεται να αντιστοιχεί στο 60% της τιμής του πρωτότυπου φαρμάκου από 80-90% που είναι σήμερα.



    Στην κορυφή