ΛΟΒΕΡΔΟΣ: ΑΝΟΙΧΤΟ ΤΟ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΟ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΙΑΤΡΕΙΑ ΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ ΤΟΥ ΕΣΥ


Mπoρεί να υπάρξει ρύθμιση που θα επιτρέπει και στους γιατρούς του ΕΣΥ να έχουν ιδιωτικό ιατρείο, δήλωσε χθές στη Βουλή ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος, αν υπάρξει πολιτική συναίνεση.

Με προσθήκη στο σχέδιο νόμου για τις μεταμοσχεύσεις επεκτείνεται στους πανεπιστημιακούς γιατρούς όλης της χώρας η δυνατότητα να έχουν ιδιωτικά ιατρεία στις πανεπιστημιακές κλινικές, όπως ισχύει σήμερα για Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνος δήλωσε ο τομεάρχης της ΝΔ Θανάσης Γιαννόπουλος όπως και ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμμαχίας Κώστας Κιλτίδης, ενώ επιφυλάξεις εξέφρασε η εκπρόσωπος του ΛΑΟΣ Ουρανία Παπανδρέου.

Αντίθετοι δήλωσαν οι εισηγητές του ΚΚΕ Χαράλαμπος Χαραλάμπους, ο οποίος έκανε λόγο για «ένα ακόμα χτύπημα κατά της δημόσιας υγείας», του ΣΥΡΙΖΑ Μιχάλης Κριτσωτάκης, που υποστήριξε ότι «θα οδηγήσει στην πλήρη ιδιωτικοποίηση της υγείας», και της Δημοκρατικής Αριστεράς Θανάσης Λεβέντης, που το χαρακτήρισε «τορπίλη μεγατόνων στα θεμέλια του ΕΣΥ».

Απο την πλευρά του ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Θανάσης Τσούρας ανέφερε ότι, πέρα από την επέκταση του μέτρου για πανεπιστημιακούς γιατρούς επαρχιακών πόλεων και για τους γιατρούς του ΕΣΥ, υπάρχει και μια τρίτη λύση, να απαγορευθεί σε όλους να έχουν ιδιωτικά ιατρεία.


    Στην κορυφή