ΛΙΣΤΑ ΦΑΡΜΑΚΩΝ ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΠΟΖΗΜΙΩΝΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΤΑΜΕΙΑ


Ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής σε σχέση με την δημοσιευμένη στην εφημερίδα της Κυβέρνησης αρνητική λίστα φαρμάκων, επισημαίνει ότι :

"Η σύνταξη της εν λόγω λίστας από την Κυβέρνηση, που έχει ως σκοπό την μείωση της φαρμακευτικής δαπάνης, σε καμία περίπτωση δεν θα εξυπηρετήσει τον σκοπό της.

Θέτει σε απαγόρευση φθηνά, δοκιμασμένα και ευρείας κατανάλωσης φάρμακα για τους ασφαλισμένους, τα οποία σε βάθος χρόνου οι Φαρμακευτικές εταιρείες θα τα υποκαταστήσουν από άλλα ακριβότερα, με αποτέλεσμα η εν λόγω λίστα να υπονομεύεται από την ίδια την Κυβέρνηση όπως έχει συμβεί πολλές φορές στο παρελθόν.

Επιπλέον, για ακόμη μια φορά τα «μεγαλεπήβολα» σχέδια της Κυβέρνησης για «εξυγίανση» της φαρμακευτικής περίθαλψης, ταλαιπωρούν και εξουθενώνουν τους ασφαλισμένους, που θα πρέπει είτε να αλλάξουν τις επί χρόνου δοκιμασμένες θεραπείες τους, με άλλες που πιθανώς να είναι ακριβότερες και με μεγαλύτερη επιβάρυνση συμμετοχής, είτε να πληρώσουν τα φάρμακα από την τσέπη τους.

Για ακόμη μια φορά, ο Ελληνικός Λαός θα πληρώσει την πολιτική της Κυβέρνησης.

Οι ειδικοί επιστήμονες που κατασκεύασαν αυτή την λίστα με την προτροπή της Κυβέρνησης, οφείλουν να εξηγήσουν στον Ελληνικό Λαό τα ανωτέρω, και να τον πληροφορήσουν ότι για τη μη χορήγηση φαρμάκων τους μέσω των Ασφαλιστικών ταμείων τους, ουδεμία ευθύνη έχουν οι φαρμακοποιοί αλλά αυτοί που την κατασκεύασαν. "



    Στην κορυφή