ΛΙΠΟΑΝΑΡΡΟΦΗΣΗ: ΤΟ ΑΦΑΙΡΟΥΜΕΝΟ ΛΙΠΟΣ


Εδώ και πάνω από 30 χρόνια, οι γυναίκες έχουν βρει στην πρακτική της λιποαναρρόφησης ένα γρήγορο τρόπο να απαλλάσσονται από περιττά - ή απλώς ανεπιθύμητα- πάχη.

Όμως μια νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα διαπίστωσε ότι η συγκεκριμένη επέμβαση είναι λιγότερο αποτελεσματική σε βάθος χρόνου, καθώς μέσα σε ένα έτος, κατά μέσο όρο, το λίπος επιστρέφει, αλλά σε άλλο μέρος από εκεί από όπου αφαιρέθηκε (κοιλιά, γλουτούς, γοφούς κ.α.), μεταφερόμενο πιο ψηλά στο σώμα (στομάχι, μπράτσα).

Οι ερευνητές του πανεπιστημίου του Κολοράντο, με επικεφαλής τον Ρούντολφ Λάϊντερ, που δημοσίευσαν τη σχετική μελέτη στο περιοδικό για θέματα παχυσαρκίας "Obesity", σύμφωνα με τους "Τάϊμς της Νέας Υόρκης" και τη βρετανική "Ιντιπέντεντ", έκαναν την πρώτη στο είδος έρευνα σε ένα τυχαίο δείγμα δεκάδων γυναικών, ηλικίας 30-40 ετών, που είχαν κάνει στο παρελθόν λιποαναρρόφηση, όσο και άλλων που δεν είχαν καταφύγει σε αυτήν.

Οι ερευνητές έκαναν διαδοχικές εξονυχιστικές μετρήσεις όλων των γυναικών μετά από έξι εβδομάδες, έξι μήνες και ένα έτος, καταλήγοντας στο μάλλον απρόσμενο συμπέρασμα ότι τελικά ο οργανισμός βρίσκει τρόπους να "υπερασπιστεί" το λίπος του και να το ανακτήσει δια της πλαγίας οδού.

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ    Στην κορυφή