ΞΕΚΙΝΑΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 13 ΑΠΡΙΛΙΟΥ Η ΚΛΙΜΑΚΩΤΗ ΔΙΑΚΟΠΗ ΠΡΟΜΗΘΕΙΩΝ ΕΜΦΥΤΕΣΙΜΟΥ ΟΡΘΟΠΕΔΙΚΟΥ ΥΛΙΚΟΥ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ


Την πλήρη διακοπή προμηθειών εμφυτεύσιμου ορθοπεδικού υλικού σε όλα τα δημόσια νοσοκομεία με ημερομηνία έναρξης την Τετάρτη 13 Απριλίου εξαγγέλλει ο ΠΑ.ΣΥ.Π.Ο.Υ.

Η απόφαση αυτή ελήφθη από τους προμηθευτές εμφυτεύσιμου ορθοπεδικού υλικού, λόγω της μη καταβολής των οφειλών της συντριπτικής πλειοψηφίας των νοσοκομείων από το Φεβρουάριο του 2010 μέχρι και σήμερα και της αθέτησης από την Πολιτεία των δεσμεύσεών της αναφορικά με την αποπληρωμή των συσσωρευμένων χρεών των δημόσιων νοσοκομείων.

Σε ό,τι αφορά τις κινητοποιήσεις, την Τετάρτη 13/4 οι εταιρείες του κλάδου θα αποσύρουν το υλικό που διατηρείται στο Γ.Ν. «Ευαγγελισμός», την Πέμπτη 14/4 στο Γ.Ν. Νίκαιας-Πειραιά «Αγ. Παντελεήμονας» και την Παρασκευή 15/4 στο Γ.Ν. Αθηνών «Γ. Γεννηματάς», ενώ εντός των προσεχών ημερών θα δρομολογηθούν αντίστοιχες κινήσεις και στα υπόλοιπα νοσοκομεία της χώρας.

Αιτήματα των προμηθευτών εμφυτεύσιμου ορθοπεδικού υλικού αποτελούν:
Η αποπληρωμή των χρεών του 2010 και του 2011 .
Η κατάργηση της αντισυνταγματικής ρύθμισης του άρθρου 14 του ν. 3918/2011 περί αναδρομικής έκπτωσης σε ήδη πωληθέντα υλικά, όταν μάλιστα οι τιμές είχαν οριστεί από το Παρατηρητήριο Τιμών το 2010, ενώ φυσικά δεν θα πρέπει να παραληφθεί και το γεγονός ότι οι εξοφλήσεις των προηγούμενων ετών έχουν γίνει με ομόλογα απομειωμένα κατά:
36% για τα χρέη του 2007
24% για τα χρέη του 2008
11% για τα χρέη του 2009

Ο ΠΑ.ΣΥ.Π.Ο.Υ. προσβλέπει στην κατανόηση των ασθενών για την όποια δυσλειτουργία προκύψει λόγω της αδυναμίας του δημοσίου να αντεπεξέλθει στις υποχρεώσεις του και ελπίζει στην άμεση επίλυση του προβλήματος για την προστασία της δημόσιας υγείας και των χιλιάδων εργαζομένων του κλάδου.


    Στην κορυφή