ΞΕΚΙΝΑ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΨΥΧΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΤΟΥ ΣΩΤΗΡΙΑ


Το Κέντρο Ψυχικής Υγείας του ΓΝΝΘΑ «Η ΣΩΤΗΡΙΑ», μια από τις πιο σύγχρονες δομές ψυχικής υγείας για το παιδί, τον έφηβο, τον ενήλικα και τις οικογένειές τους, στην Αττική, ξεκινά τη λειτουργία του, τα εγκαίνια του οποίου θα πραγματοποιηθούν αύριο Τετάρτη 21 και ώρα 11.00.

Το Κέντρο στεγάζεται σε ένα σύγχρονο κτήριο στην Πλ. Αττικής, Νερούτσου 24 και Μενεσθέως, με εύκολη πρόσβαση (σταση Πλ. Αττικής, Μετρό & ΗΣΑΠ) τηλ. 2108310130, 2108310135. Διευθυντής του Κέντρου Ψυχικής Υγείας, ΓΝΝΘΑ «Η ΣΩΤΗΡΙΑ» είναι ο Δρ. Ιωάννης Βαρτζόπουλος, ψυχίατρος.

Πρόκειται για μια από τις πλέον εξελιγμένες και καλά οργανωμένες κοινοτικές μονάδες ψυχικής υγείας για την κάλυψη των αναγκών ψυχικής υγείας της τομεοποιημένης περιοχής του Δήμου Γαλατσίου και του 6ου Διαμερίσματος του Δήμου Αθηναίων.

Παρέχει υπηρεσίες ψυχικής υγείας σε παιδιά, εφήβους, (από 0 έως 18 ετών) και τις οικογένειες τους καθώς και σε ενήλικες καλύπτοντας το φάσμα όλων των ψυχοκοινωνικών δυσκολιών, με εξαίρεση τις εξαρτήσεις και τα επείγοντα περιστατικά που χρήζουν νοσοκομειακής αντιμετώπισης. Πιο ειδικά : Συναισθηματικές δυσκολίες (άγχος, κατάθλιψη, φοβίες), προβλήματα συμπεριφοράς (επιθετικότητα), δυσκολίες προσαρμογής σε ψυχοπιεστικά γεγονότα ζωής (θάνατος, διαζύγιο), ψυχοσωματικές διαταραχές, παραμέληση, κακοποίηση, αυτισμός, νοητική υστέρηση, σύγχρονες ψυχοπαθολογίες (εξάρτηση από το διαδίκτυο), μαθησιακές δυσκολίες και δυσκολίες επικοινωνίας και λόγου.

Η διαδικασία παραπομπής γίνεται με πρωτοβουλία των ενδιαφερόμενων ή κατόπιν συστάσεως από εκπαιδευτικούς, παιδίατρους και άλλους επαγγελματίες και φορείς.
Στα Θεραπευτικά προγράμματα συμπεριλαμβάνονται η ατομική συμβουλευτική, η ατομική ψυχοδυναμική ψυχοθεραπεία, η οικογενειακή θεραπεία και η φαρμακοθεραπεία.

Τα Ψυχιατρικά και Παιδοψυχιατρικά περιστατικά αντιμετωπίζονται από θεραπευτικές διεπιστημονικές ομάδες τις οποίες στελεχώνουν έμπειροι επιστήμονες Ψυχίατροι, Παιδοψυχίατροι, Ψυχολόγοι, Κοινωνικοί Λειτουργοί, Επισκέπτες Υγείας, Π.Ε. Εκπαιδευτές


Το έργο συγχρηματοδοτήθηκε από την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο).


    Στην κορυφή