"ΚΟΥΜΠΑΡΑΣ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑΣ" ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ


Το μόνο αντίδοτο στην φτώχεια είναι η Αλληλεγγύη. Οι Γιατροί του Κόσμου, για μια ακόμα φορά, ζητούν τη βοήθειά σας για την Ανθρωπιστική Κρίση στην Ελλάδα. Συγκεντρώνουμε τρόφιμα, φάρμακα, αλλά και χρήματα, όσο και ό,τι μπορεί ο καθένας. Ακόμα και τα κέρματα μπορούν να κάνουν τη διαφορά!

Όλο και περισσότεροι Έλληνες ζητούν τη βοήθεια των Γιατρών του Κόσμου. Οι αριθμοί μιλούν από μόνοι τους: Το 62% των ασθενών που εξυπηρετήθηκαν στο Πολυιατρείο της Θεσσαλονίκης των ΓτΚ, κατά τη διάρκεια των 9 πρώτων μηνών του 2012, ήταν Έλληνες. Έλληνες και το 30% των ασθενών στα Χανιά, ενώ διπλάσιο σε σχέση με πέρσι, το ποσοστό των Ελλήνων επωφελούμενων στην Αθήνα ξεπέρασε το 20%. Οι ασθενείς στο Πολυιατρείο του Περάματος, μιας γειτονιάς της πόλης μας, αγγίζουν τους 5.000 για το διάστημα Ιανουάριος-Σεπτέμβριος 2012, όσοι δηλαδή ήταν συνολικά το 2011.

Όπου και να γυρίσω το βλέμμα μου «η Ελλάδα με πληγώνει». Τα ποσοστά των Ελλήνων που προσέρχονται στα Πολυιατρεία των ΓτΚ για να εξετασθούν και στα Γραφεία για να παραλάβουν πακέτα τροφίμων αυξάνονται μέρα με τη μέρα. Αυτή η ραγδαία αύξηση είναι ένα μόνο από τα άμεσα και εμφανή αποτελέσματα της οικονομικής κρίσης που βιώνουμε. Οι ανάγκες είναι πολλές και κάποιες φορές εξειδικευμένες, όπως τα ακριβά φάρμακα. Γι’ αυτό και οι Γιατροί του Κόσμου ξεκινάμε μια καμπάνια για να συγκεντρώσουμε, εκτός από τρόφιμα και φάρμακα, αυτή τη φορά και χρήματα, όσα μπορεί ο καθένας. Γιατί τα τρόφιμα και τα φάρμακα, δυστυχώς, ποτέ δεν επαρκούν και οι ανάγκες αυξάνονται συνέχεια.

Μεριμνούμε για τους ανθρώπους σε ανάγκη. Έλληνες και ξένους. Χωρίς διακρίσεις. Τους φτωχούς. Τους αποκλεισμένους. Βρίσκονται δίπλα μας και κάποιες φορές ούτε καν το γνωρίζουμε. Άνεργοι, παιδιά και ηλικιωμένοι που ζουν σε συνθήκες ένδειας, άποροι, άστεγοι, άτομα με ειδικές ανάγκες, άνθρωποι χωρίς πρόσβαση σε κοινωνικές και ιατρικές υποδομές.

Στη συνέντευξη τύπου για την παρουσίαση της νέας καμπάνιας «Κουμπαράς Αξιοπρέπειας» δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στην άρνηση των ΓτΚ να διαχωρίσουν τους ασθενείς τους. Πιο συγκεκριμένα ο κος Γ. Μουζάλας, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου των ΓτΚ, δήλωσε :«Σε πείσμα των καιρών, οι Γιατροί του Κόσμου αρνούνται να διαχωρίσουν τους ασθενείς σε Έλληνες και ξένους, καταγγέλλοντας τη χρήση ανθρωπιστικής βοήθειας σαν εργαλείου μίσους».

Ακόμα και η πιο μικρή δωρεά, είναι πολύτιμη ώστε να συνεχίσουμε την προσφορά ανθρωπιστικής βοήθειας και ιατρικής φροντίδας σε όσους την έχουν ανάγκη στην Ελλάδα.

ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ: Αρ. Λογ/σμού: 141/29611217

(IBAN: GR2701101410000014129611217)

ALPHA BANK: Αρ. Λογ/σμού: 199-00-2002-002401

(IBAN: GR0601401990199002002002401)

ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΟ ΤΑΜΙΕΥΤΗΡΙΟ: Αρ. Λογ/σμού: 00089331894-9

(IBAN: GR2609611400000000893318949)


ΜΕΣΩ ΠΙΣΤΩΤΙΚΗΣ ΚΑΡΤΑΣ (Visa, Mastercard, American Express, Diners). Επικοινωνώντας στο 210 3213150

Στο site www.mdmgreece.gr μέσω Paypal


Σχετικά με τους Γιατρούς του Κόσμου Ελλάδας

Οι Γιατροί του Κόσμου Ελλάδας δημιουργήθηκαν το 1990 και αποτελούν μέρος του Διεθνούς Δικτύου των ΓτΚ το οποίο αποτελείται από 14 συνολικά τμήματα (Γερμανία, Βέλγιο, Ισπανία, Γαλλία, Ελλάδα, Ιταλία, Ολλανδία, Πορτογαλία, Ηνωμένο Βασίλειο, Σουηδία, Ελβετία, Καναδάς, Ιαπωνία και Αργεντινή). Ταυτόχρονα ωστόσο παραμένουν μία γνήσια ελληνική οργάνωση που ακολουθεί το δικό της μονοπάτι βασιζόμενη στις ιδιαιτερότητες της Ελλάδας, διατηρώντας την οικονομική και διοικητική της ανεξαρτησία.

Συμπληρώνοντας 22 χρόνια συνεχούς δράσης το 2012, οι Γιατροί του Κόσμου έχουν αναγνωριστεί στη συνείδηση των πολιτών, ως μια αξιόπιστη και αποτελεσματική οργάνωση η οποία προωθεί τα συναισθήματα αλληλεγγύης της ελληνικής κοινωνίας.

Με δεκάδες αποστολές ανθρωπιστικής βοήθειας στην Ελλάδα και σε αναπτυσσόμενες χώρες, Έλληνες γιατροί, υγειονομικό προσωπικό, διοικητικοί και τεχνικοί προσφέρουν τις υπηρεσίες τους εθελοντικά.

Περισσότεροι από 600 εθελοντές έχουν βρεθεί σε πάνω από 50 χώρες του πλανήτη προσφέροντας ιατρική, ανθρωπιστική βοήθεια. Στη διάρκεια όλων αυτών των χρόνων, έχουν πραγματοποιηθεί αποστολές ιατρικής και ανθρωπιστικής βοήθειας, στο Ιράκ, το Λίβανο, το Αφγανιστάν, τη Σρι Λάνκα, την Ινδονησία, τη Σερβία, το Σουδάν, την Παλαιστίνη, την Αϊτή, τη Γάζα, την Ουγκάντα, την Τανζανία, την Αλγερία κ.α.

Στο πεδίο των αποστολών, οι ΓτΚ συνεργάζονται με άλλες διεθνείς Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις με στόχο την αποτελεσματικότερη παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας στους πληθυσμούς που την έχουν ανάγκη.

Οι Γιατροί του Κόσμου Ελλάδας, διατηρώντας την αυτονομία τους, τόσο επιχειρησιακή όσο και οικονομική, διοργανώνουν, στελεχώνουν και χρηματοδοτούν αποστολές μέσω του ελληνικού τμήματος.


    Στην κορυφή