ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΦΑΡΜΑΚΩΝ ΓΙΑ ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΟΥΣ


Με το μήνυμα "Η τσέπη άδεια - η καρδιά γεμάτη" συνεχίζει σε όλη την Αθήνα το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής τη συγκέντρωση φαρμάκων για τους ανασφάλιστους πολίτες μαζί με τον ραδιοτηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ στα πλαίσια της δράσης Όλοι μαζί μπορούμε και στην Υγεία. 18 μεγάλοι σάκοι με φάρμακα κατατέθηκαν στην τράπεζα ανθρωπιάς και αλληλεγγύης στον ο Ιερό Ναό Αγ Νικολάου Αχαρνών με συγκινητική την ανταπόκριση του κόσμου.

Σε έξι ενορίες της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών βρέθηκε ως τώρα το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής που ξεκίνησε τη συγκέντρωση φαρμάκων και υγειονομικού υλικού τον Ιούνιο 2012 σε 30 Δήμους της Αττικής. Το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής αποτελεί την πρότυπη δομή της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας στην Αττική που, μέσα από τη σύμπραξη του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών και της ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, άνοιξε το δρόμο σε όλη την Ελλάδα για τη στήριξη της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης ανασφάλιστων ασθενών.

Τα φάρμακα μετεφέρθησαν στο Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής, Σεβαστουπόλεως 113, Αμπελόκηποι και παρελήφθησαν από εθελοντές για να ακολουθήσει διαλογή και περαιτέρω κατηγοριοποίηση τις επόμενες μέρες.

"Χτίζουμε την Πρώτη Κοινωνική Τράπεζα φαρμάκου για Ανασφάλιστους Πολίτες μέσα από τη συγκέντρωση φαρμάκων σε κάθε γειτονιά - μια τράπεζα ανθρωπιάς από τον άνθρωπο για το συνάνθρωπο" ήταν το μήνυμα της κοινής σύμπραξης και πορείας που απέστειλαν ο Πρόεδρος του ΙΣΑ κος Πατούλης και ο Διευθυντής της ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ κος Δήμτσας σε μια νέα πορεία στην ιστορία του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής, μέσα από την υιοθέτηση των χρονίως πασχόντων ανασφάλιστων ασθενών στην Αττική και στις παραμεθόριες περιοχές, που ξεκινάει σε συνεργασία με τον ΣΦΕΕ και τον ΕΟΦ τον Ιανουάριο 2013.

Στη συλλογή φαρμάκων παρευρέθησαν ο Προϊστάμενος του Ναού Πάτερ Δημήτριος, ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών κος Πατούλης, ο Διευθυντής της ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ κος Δήμτσας, η δημοσιογράφος του ΣΚΑΙ κα Αναστασοπούλου και πλήθος εθελοντών του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών και της ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ, καθώς και γιατροί και φαρμακοποιοί εθελοντές του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής.

Επόμενος σταθμός το Σάββατο 15 Δεκεμβρίου ο Ιερός Ναός Αγ. Γλυκερίας στο Γαλάτσι

Το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής λειτουργεί στα γραφεία του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, στην οδό Σεβαστουπόλεως 113, Δευτέρα-Παρασκευή, από τις 9.00 το πρωί έως τις 2.00 το μεσημέρι. Δέχεται ασθενείς, οι οποίοι είναι ανασφάλιστοι. Εκεί, μπορούν να εξετάζονται και να παραλαμβάνουν τα φάρμακά τους. Προκειμένου να εξετασθούν, θα πρέπει να προσκομίζουν: 1)ταυτότητα ή διαβατήριο ή δίπλωμα οδήγησης, ώστε να αποδεικνύεται η ταυτότητά τους 2)Βιβλιάριο Υγείας το οποίο έχει λήξει 3) Κάρτα ανεργίας, η οποία επίσης έχει λήξει.

Πληροφορίες στο τηλέφωνο: 210 3847374
    Στην κορυφή