ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ


Σε μια εποχή κρίσιμη για τη χώρα μας η Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία θεωρεί υποχρέωσή της να αναπτύξει σειρά κοινωνικών δράσεων με την, χωρίς οικονομική επιβάρυνση, ιατρική βοήθεια σε οικονομικά ασθενέστερες τάξεις και κοινωνικές ομάδες.

Όπως τόνισε στην εισήγησή του προς τα μέλη του Δ.Σ. ο Πρόεδρος της Ε.Κ.Ε. καθηγητής Καρδιολογίας κ. Γεώργιος Παρχαρίδης «σ’ αυτή την εποχή κρίσης που αγγίζει όλες τις πλευρές του κοινωνικού βίου (κρίση οικονομική, ηθική αλλά και γενικότερα εθνική) η επιστημονική κοινότητα δε μπορεί να μένει αμέτοχη και αδρανής. Πρέπει, με τα μάτια στραμμένα σε αυτούς που η συγκυρία βλάπτει περισσότερο, να δράσει αποτελεσματικά αναδεικνύοντας και πάλι τις αξίες της αλληλεγγύης και της ενσυναίσθησης. Αξίες πρωταρχικές για το ιατρικό λειτούργημα».

Έτσι το Διοικητικό Συμβούλιο υιοθέτησε ομόφωνα την πρόταση του Προέδρου της Ε.Κ.Ε. και αποφάσισε:
-την Παγκόσμια Ημέρα Καρδιάς (29 Σεπτεμβρίου 2011) θα προταθεί σε όλους τους καρδιολόγους – μέλη της Ε.Κ.Ε. να προσφέρουν δωρεάν καρδιολογικό έλεγχο σε όποιον το επιθυμεί. Για αυτό θα υπάρξει νεώτερο Δελτίο Τύπου ώστε τα ΜΜΕ να συνεισφέρουν με την ενημέρωση του κοινού στην προσπάθεια.
-να «υιοθετηθούν», από καρδιολογική άποψη, τα Πομακοχώρια οργανώνοντας δωρεάν καρδιολογικό έλεγχο σε όλα τα παιδιά προσχολικής ηλικίας τον προσεχή Μάιο (καθώς τότε απαιτείται και τέτοιου είδους εξέταση για την εγγραφή των παιδιών στα Δημοτικά σχολεία). Θα διερευνηθεί η δυνατότητα συνεργασίας με άλλες ειδικότητες για περαιτέρω έλεγχο.
Ο Πρόεδρος της Ε.Κ.Ε. εκτιμά ως ιδιαίτερα σημαντική αυτού του είδους την πρωτοβουλία αφού όπως τόνισε «η απόφαση αυτή έρχεται σε μια κρίσιμη περίοδο καθώς οι δηλώσεις για αναγκαστική συρρίκνωση της εθνικής κυριαρχίας, εξαιτίας της οικονομικής μας δανειοδότησης, ανησυχούν κάθε έλληνα πολίτη».
-να ακολουθήσει εκστρατεία ενημέρωσης και δωρεάν καρδιολογικού ελέγχου των κατοίκων στα νησιά της άγονης γραμμής.


    Στην κορυφή