ΚΛΙΜΑΚΩΤΗ ΔΙΑΚΟΠΗ ΠΡΟΜΗΘΕΙΩΝ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΜΗ ΕΞΟΦΛΗΣΗΣ ΧΡΕΩΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΡΧΕΣ ΤΟΥ 2010


Σε κλιμακωτή διακοπή των προμηθειών εμφυτεύσιμου ορθοπεδικού υλικού στα νοσοκομεία της χώρας προχωράει στο προσεχές διάστημα ο ΠΑ.ΣΥ.Π.Ο.Υ., λόγω της μη καταβολής των οφειλών του δημοσίου από τις αρχές του 2010 μέχρι και σήμερα.

Οι εταιρείες του κλάδου κατέληξαν αναγκαστικά στη λύση της διακοπής προμηθειών των δημόσιων νοσοκομείων και της απόσυρσης των παρακαταθηκών των υλικών, αφού τα νοσοκομεία έχουν προχωρήσει σε εξοφλήσεις μόλις μέχρι το Φεβρουάριο του 2010, παρά περί του αντιθέτου διαβεβαιώσεις της ηγεσίας του υπουργείου. Ενδεικτικά:

Το Γ.Ν. «Γ. Γεννηματάς» Αθηνών, έχει εξοφλήσει το 1,1% των χρεών του 2010
Ο «Ευαγγελισμός» έχει αποπληρώσει μόλις το 17,6% των χρεών του 2010
Το Γ.Ν. ΚΑΤ μόλις το 7,1% των χρεών του 2010
Το Γ.Ν. «Άγιος Παύλος» Θεσσαλονίκης το 11,9%
Το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας το 3,2%
Το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πάτρας το 7%

Η αδυναμία του δημοσίου να εξοφλήσει τα χρέη του 2010 –ενώ συγχρόνως διατείνεται ότι ολοκληρώνει τις πληρωμές μέχρι και τον Φεβρουάριο του 2011 (!), η αντισυνταγματική ρύθμιση του άρθρου 14 του ν. 3918/2011 περί της αναδρομικής έκπτωσης σε ήδη πωληθέντα υλικά καθώς και τα ήδη απομειωμένα ομόλογα με τα οποία ρυθμίστηκαν οι πληρωμές των ετών 2007-2009, επιβάλλουν στο Σύλλογο τη διακοπή των προμηθειών, καθώς έχει καταστεί πλέον εξαιρετικά δυσβάσταχτη η συναλλαγή με τα δημόσια νοσοκομεία.

Εντός των προσεχών ημερών ο ΠΑ.ΣΥ.Π.Ο.Υ αναμένεται να ανακοινώσει συγκεκριμένα το πλάνο ενεργειών που πρόκειται να δρομολογηθούν


    Στην κορυφή