ΚΛΕΙΣΤΟ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΡΩΙΜΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ ΚΑΙ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΠΑΙΔΙΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ


Στους δύσκολους αυτούς καιρούς ενα σημαντικό έργο υποδομής που υλοποιήθηκε με πρωτοβουλία της Ένωσης «Μαζί για το Παιδί» και χρηματοδότηση του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος δεν μπορεί να λειτουργήσει εξαιτίας της κυβερνητικής αναλγησίας, όπως τονίστηκε χθές σε συνέντευξη τύπου.

Πρόκειται για το πρώτο στην Ελλάδα Κέντρο Πρώιμης Παρέμβασης και Αποκατάστασης Παιδιών, που έχει ενταχθεί από τον Απρίλιο 2008, στον οργανισμό του «Νοσοκομείου Παίδων Π. & Α. Κυριακού» και στεγάζεται στο Παράρτημα Παίδων Καλλιθέας (Πρώην Κλινική Δαβάκη). Έπειτα από πρωτοβουλία της Ένωσης Μαζί για το Παιδί και την εξασφάλιση δωρεάς, ύψους 1.500.000€ από το Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» δημιουργήθηκε το εν λόγω κέντρο για να προσφέρει βοήθεια σε νεογνά, βρέφη και παιδιά που χρειάζονται εργοθεραπεία, φυσιοθεραπεία, και υδροθεραπεία μετά από παθήσεις τραυματολογικές, νευρολογικές, νευρομυϊκές και άλλες.

Το Κέντρο ολοκληρώθηκε τον Απρίλιο του 2010, έπειτα από ριζική αναβάθμιση του προϋπάρχοντος κτιρίου που είχε κατασκευαστεί από το 1960. Στα πλαίσια της αναβάθμισης δημιουργήθηκαν υπερσύγχρονοι χώροι φροντίδας και υποδοχής, εμβαδού 600τ.μ. και πλέον που εκτείνονται στον 1ο όροφο και στο υπόγειο, με τον χώρο Υδροθεραπείας κλπ. έγιναν δε σημαντικά έργα προσβασιμότητας και διαφυγής για ασθενείς και Α.Μ.Ε.Α.

Προκειμένου να ενταχθεί το Κέντρο στο δημόσιο, έγινε τροποποίηση του Οργανισμού του Νοσοκομείου «Π. & Α. Κυριακού» και εγκρίθηκαν από το Υπουργείο Υγείας 23 θέσεις εργασίας (φυσίατροι, φυσικοθεραπευτές, εργοθεραπευτές κλπ).

Έως σήμερα, από τα 23 άτομα που απαιτούνται για να λειτουργήσει το Κέντρο, έχουν διοριστεί μόνο τα 15 από τα τέλη του 2010, ενώ εκκρεμεί ο διορισμός των 2 Φυσίατρων που θα λειτουργήσουν ουσιαστικά το Κέντρο, ως οι πλέον κατηρτισμένοι και εξειδικευμένοι στη φροντίδα παιδιών.

Αποτέλεσμα αυτής της κωλυσιεργίας είναι να πληρώνει το Ελληνικό Δημόσιο από τα τέλη του 2010, 15 άτομα που δεν εργάζονται και να παραμένει κλειστό ένα Κέντρο που έχει ολοκληρωθεί από τον Απρίλιο του 2010 και δημιουργήθηκε όχι για να συμπληρώσει υπηρεσίες που ήδη προσφέρονται από το σύστημα υγείας, αλλά για να καλύψει ένα μεγάλο κενό που υπάρχει στην αντιμετώπιση βαρύτατων περιστατικών στην Ελλάδα, δεδομένου ότι τα εάν παιδιά αυτά δεν μεταφερθούν στο εξωτερικό για αποθεραπεία θα μείνουν ίσως δια βίου ανάπηρα, εάν μεταφερθούν τότε θα δαπανώνται από τα Ταμεία χιλιάδες ευρώ ανά ασθενή.

Συμπερασματικά:

Δεν λειτουργεί το πρώτο και μοναδικό στη χώρα κέντρο Αποκατάστασης για παιδιά με κάθε είδους αναπηρία!
Απαξιώνονται οι ιδιώτες χορηγοί σε στιγμές που τόσο ανάγκη έχει ο τόπος μας!
Πληρώνονται 15 άτομα – εδώ και 1 χρόνο – που ουσιαστικά δεν κάνουν τίποτα!
Σπαταλούνται εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ από τα ασφαλιστικά ταμεία για να πάνε τα παιδιά στο εξωτερικό!
Επιβαρύνεται οικονομικά ο έλληνας πολίτης που πρέπει να περιθάλψει το παιδί του γιατί αναγκάζεται να καταφύγει στο εξωτερικό ή να απευθυνθεί σε ιδιωτικές κλινικές.

Η Ένωση «Μαζί για το Παιδί» ιδρύθηκε στην Ελλάδα το 1996 και βοηθά περισσότερα από 10.000 παιδιά σε ανάγκη κάθε χρόνο. Πρόκειται για μια ένωση δέκα μη-κερδοσκοπικών οργανώσεων, που εργάζονται για την ευημερία των παιδιών, προσφέροντας κάθε μορφή βοήθειας σε παιδιά και οικογένειες σε ανάγκη. Κάτω από την ομπρέλα της Ένωσης βρίσκουν καταφύγιο παιδιά που αντιμετωπίζουν τον κοινωνικό αποκλεισμό, την ενδο- οικογενειακή βία, χρόνιες ασθένειες, διανοητικές ή σωματικές αναπηρίες και την ασθένεια ή το θάνατο κάποιου μέλους της οικογενείας τους. Η Ένωση παρέχει ψυχολογική, ηθική και οικονομική υποστήριξη και ενημερώνει το κοινό για θέματα σχετικά με τα παιδιά, μέσα από εκστρατείες ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης. Επιπλέον, έχει θέσει σε λειτουργία την Πανελλαδική Γραμμή Συμβουλευτικής «11 525 Μαζί για το Παιδί», μια γραμμή βοήθειας, στελεχωμένη από ψυχολόγους και κοινωνικούς λειτουργούς, που παρέχει δωρεάν συμβουλές και ατομικά ραντεβού κατόπιν αξιολόγησης, σε παιδιά, νέους και γονείς. Τα έσοδα της Ένωσης προκύπτουν αποκλειστικά από δωρεές, χορηγίες και έσοδα από εκδηλώσεις που διοργανώνει η ίδια.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την Ένωση, επισκεφθείτε το site www.mazigiatopaidi.gr


    Στην κορυφή