ΚΛΕΙΝΕΙ Η ΠΑΘΟΛΟΓΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ


"Με έγγραφό της η Διοικήτρια του Νοσοκομείου Πτολεμαϊδας ανακοίνωσε το οριστικό κλείσιμο της Παθολογικής Κλινικής, το οποίο κατ΄ ουσίαν σημαίνει και κλείσιμο ολόκληρου του Νοσοκομείου.", επισημαίνει ο πρόεδρος της ΟΕΝΓΕ Δ. Βαρνάβας και προσθέτει σχετικά:

"Το πρόβλημα ανέκυψε ήδη από τον περασμένο Νοέμβριο εξαιτίας των μέτρων του Μνημονίου, τα οποία πάγωσαν κάθε πρόσληψη γιατρού, ακόμη και στις ακραίες περιπτώσεις που Νοσοκομεία κινδύνευαν με κλείσιμο. Τότε, με την ιδιότητα του προέδρου της ΟΕΝΓΕ, επισκέφτηκα το Νοσοκομείο και είχα συνάντηση με τη Διοικήτρια κ. Μπούρτσου, όλους τους εκπροσώπους του Νοσοκομείου, τον Ιατρικό Σύλλογο και την τοπική αυτοδιοίκηση. Όλοι οι φορείς ζητήσαμε πιεστικά από τη Διοικήτρια να μεταβεί στην Αθήνα και να πιέσει τον αμετανόητα μνημονιακό υπουργό Υγείας κ. Λοβέρδο να εγκρίνει άμεσα το διορισμό γιατρών, ώστε να παραμείνει ανοιχτό το Νοσοκομείο Πτολεμαϊδας.

Η απάντηση του υπουργείου ήταν αρνητική, η Διοικήτρια όμως επέμεινε ότι θα κρατήσει με νύχια και με δόντια ανοιχτή την Κλινική κάνοντας μετακινήσεις γιατρών απ΄ όλα τα Νοσοκομεία της Μακεδονίας, ισχυριζόμενη παράλληλα στα μέσα ενημέρωσης ότι οι πιεστικές παρεμβάσεις μας είχαν άλλα κίνητρα!

Αίφνης, χωρίς να έχει αλλάξει τίποτα από την απελπιστική κατάσταση που επικρατεί στο Νοσοκομείο, η Διοικήτρια αποφάσισε προχτές να κλείσει την Παθολογική Κλινική και αναγκάζει τους ασθενείς να μεταβαίνουν στο υπερπλήρες Νοσοκομείο της Κοζάνης για εξέταση και νοσηλεία.

Βεβαίως ενώ δεν άλλαξε τίποτα στο Νοσοκομείο, άλλαξε όμως το πολιτικό σκηνικό της χώρας. Δεν είναι πλέον κυβέρνηση το ΠΑΣΟΚ που διόρισε την Διοικήτρια, ούτε υπουργός Υγείας ο κ. Λοβέρδος. Νομίζει λοιπόν η κ. Μπούρτζου ότι μπορεί ελεύθερα πλέον να κλείνει κλινικές και Νοσοκομεία, εφόσον η ίδια και οι προστάτες της έπαψαν να έχουν πολιτικό κόστος.

Καλούμε τη Διοίκηση της 3ης Υγειονομικής Περιφέρειας και τον υπηρεσιακό Υπουργό Υγείας ν΄ ασχοληθούν άμεσα με την επίλυση του συγκεκριμένου ζητήματος και να επαναφέρουν στην τάξη τη Διοικήτρια του Νοσοκομείου Πτολεμαϊδας, καθώς και κάθε άλλο Διοικητή που επιχειρεί να παίξει παιχνίδια πολιτικής δολιοφθοράς, ενόψει των επικείμενων επαναληπτικών εκλογών."


    Στην κορυφή