ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΕΞΗΓΓΕΙΛΑΝ ΟΙ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ


"Τα τελευταία μέτρα που εκπορεύονται από το Πολυνομοσχέδιο – Μνημόνιο 3 είναι καταλυτικά για τους νοσοκομειακούς γιατρούς και το Δημόσιο Σύστημα Υγείας." επισημαίνει σε ανακοίνωσή του το ΔΣ της Ενωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας Πειραιά και προσθέτει:

"α) Μειώνουν τις αποδοχές μας και τις πάνε 15 χρόνια πίσω. Οι μειώσεις είναι τέτοιες, που οδηγούν στη μισθολογική εξόντωσή μας.

β) Καταργούν κάθε έννοια δημόσιας και δωρεάν περίθαλψης για τους πολίτες, με τη διάλυση του Δημόσιου Συστήματος Υγείας (δραματική μείωση δαπανών για την υγεία, συγχωνεύσεις Κλινικών – Τμημάτων, μηδενικές προσλήψεις ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, είσπραξη 25 € για κάθε εισαγωγή στο νοσοκομείο κ.λπ.).

γ) Εντάσσουν το ΤΣΑΥ στον ήδη χρεοκοπημένο ΕΟΠΥΥ και ενσωματώνουν την περιουσία του, ώστε να κινδυνεύουμε να μην πάρουμε σύνταξη από το ΤΣΑΥ.

Το ΕΣΥ διαλύεται τη στιγμή που η κοινωνία το χρειάζεται όσο ποτέ άλλοτε.

Το ΔΣ της ΕΙΝΑΠ πιστεύει ότι όλη αυτή η πραγματικότητα δεν πρέπει πλέον ν’ αντιμετωπίζεται παθητικά και με ηττοπάθεια, αλλά δυναμικά και αποφασιστικά.

Για το λόγο αυτό καλεί όλες τις 3μελείς ή 5μελείς Επιτροπές να προχωρήσουν σε Γενικές Συνελεύσεις σε όλα τα νοσοκομεία της Αθήνας και του Πειραιά και να υλοποιήσουν την απόφαση της ΕΙΝΑΠ για βδομάδα κινητοποιήσεων 17/12 – 21/12, που αποφάσισε στην τελευταία συνεδρίασή της και επικύρωσε το διανοσοκομειακό.


Πρόγραμμα Κινητοποιήσεων 17/12 – 21/12

17/12 Δευτέρα: Κλείσιμο ταμείων νοσοκομείων. Συνέντευξη Τύπου του ΔΣ στα γραφεία της ΕΙΝΑΠ.


18/12 Τρίτη: Μέρα «νοσοκομείου». Κάλεσμα – συζήτηση για την υγεία με τοπικούς φορείς, δήμους, σωματεία, πολιτιστικούς συλλόγους, τοπικές ΕΛΜΕ κλπ.


19/12 Τετάρτη: 24ωρη ΑΠΕΡΓΙΑ.


20/12 Πέμπτη: Μέρα αφιερωμένη στους νέους γιατρούς. Αποχή ειδικευομένων από το πρωινό ωράριο και εκδηλώσεις – συζητήσεις για την ανεργία των νέων γιατρών και το χάσιμο μιας ολόκληρης γενιάς νέων γιατρών.

21/12: Παρασκευή: Γενικές Συνελεύσεις στα νοσοκομεία. Εκτίμηση των κινητοποιήσεων της εβδομάδας. Προγραμματισμός νέων κινητοποιήσεων μετά τις γιορτές."


    Στην κορυφή