ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΜΟΥ Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΞΟΦΛΗΣΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΜΗΘΕΙΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ


Κίνηση εντυπωσιασμού χαρακτηρίζει ο Πανελλήνιος Σύλλογος Προμηθευτών Εμφυτεύσιμου Ορθοπεδικού Υλικού ΠΑ.ΣΥ.Π.Ο.Υ. την απόφαση που εξέδωσε το Υπουργείο Οικονομικών στις 12 Οκτωβρίου με θέμα τη διαδικασία εξόφλησης προμηθειών νοσοκομείων. Πρόκειται για ένα έγγραφο που δεν συνεισφέρει στην επίλυση του χρόνιου προβλήματος των ανεξόφλητων χρεών των νοσοκομείων και ταυτόχρονα είναι ανακόλουθο ως προς τις πρόσφατες δηλώσεις του Υπουργείου Υγείας περί τακτοποίησης του ζητήματος αυτού.

Επί της ουσίας, η εν λόγω απόφαση είναι περιγραφική μιας διαδικασίας, το μεγαλύτερο μέρος της οποίας ήταν ήδη γνωστό στον κλάδο και τους λοιπούς εμπλεκόμενους φορείς, και δεν απαντά σε κρίσιμα ερωτήματα που προ πολλού έχουν θέσει οι προμηθευτές και συγκεκριμένα:
  • Πώς θα πραγματοποιηθεί η έκδοση των ομολόγων;
  • Πότε θα υλοποιηθεί η έκδοση και διάθεσή τους;
  • Ποια θα είναι η επιβάρυνση των προμηθευτών στο πλαίσιο της διαδικασίας αυτής;

Οι προμηθευτές εμφυτεύσιμου ορθοπεδικού υλικού επιθυμούν να εκφράσουν την έκπληξη και δυσαρέσκειά τους αναφορικά με την προχειρότητα με την οποία το Υπουργείο επιχειρεί να διασκεδάσει τις εντυπώσεις και για μία ακόμη φορά θέτουν εαυτούς στη διάθεση κάθε αρμόδιου φορέα προκειμένου για την έναρξη εποικοδομητικού διαλόγου για το θέμα.


Σχετικά με τον Πανελλήνιο Σύλλογο Προμηθευτών Εμφυτεύσιμου Ορθοπεδικού Υλικού (ΠΑ.ΣΥ.Π.Ο.Υ.):

Ο ΠΑ.ΣΥ.Π.Ο.Υ. είναι ο μοναδικός πανελλήνιος Σύλλογος των εταιρειών που προμηθεύουν με Εμφυτεύσιμα Ορθοπεδικά Υλικά όλα τα Νοσοκομεία και Κλινικές της χώρας. Ιδρύθηκε το 1994, έχει 62 μέλη τα οποία απασχολούν 1.280 εργαζόμενους υψηλής εξειδίκευσης.


    Στην κορυφή