ΚΕΘΕΑ: Η ΠΡΟΛΗΨΗ ΕΙΝΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΤΗΣ ΖΩΗΣ


Η διοίκηση του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού θα προχωρήσει στα αναγκαία βήματα για την αναβάθμιση του συστήματος επαγγελματικής μαθητείας, ώστε να ανοίγει διεξόδους προς άλλα εκπαιδευτικά επίπεδα, αλλά και να συνδέει αποτελεσματικότερα την εκπαίδευση με την αγορά εργασίας, προσφέροντας σύγχρονες δεξιότητες και εφόδια, διαβεβαίωσε ο διοικητής του Οργανισμού κ. Ηλίας Κικίλιας που άνοιξε σήμερα τις εργασίες της διημερίδας με τίτλο «Πρόληψη: Εκπαίδευση στο ταξίδι της ζωής», που συνδιοργανώνει ο ΟΑΕΔ με το Κέντρο Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων (ΚΕΘΕΑ). Ο κ. Κικίλιας υπογράμμισε επίσης τη σημασία των συμπράξεων, που αναπτύσσει ο ΟΑΕΔ με άλλους φορείς, όπως είναι το ΚΕΘΕΑ, για τη θωράκιση των ανέργων αλλά και των αναζητούντων εργασία απέναντι στις εντεινόμενες λόγω της οικονομικής κρίσης προκλήσεις της αγοράς εργασίας.

Από την πλευρά του ο διευθυντής του ΚΕΘΕΑ κ. Χαράλαμπος Πουλόπουλος, χαιρετίζοντας την εκδήλωση, τόνισε ότι «στις ανατροπές που προκαλεί η οικονομική κρίση, στη δύνη της οποίας βρίσκεται η χώρας μας, είναι απαραίτητο να λάβουμε όλα τα αναγκαία μέτρα για να μειώσουμε τις βλάβες, όπως είναι η ανεργία, η μείωση του εισοδήματος και η στέρηση, που οδηγούν σε αδιέξοδα. Τα σύγχρονα προβλήματα», υποστήριξε ο κ. Πουλόπουλος, «αντιμετωπίζονται με εκπαίδευση, στήριξη εισοδήματος και υποστήριξη της παραμονής ή επανόδου στην αγορά εργασίας. Τα κλειδιά και στα τρία πεδία κρατάει ο ΟΑΕΔ» τόνισε. Ο κ. Πουλόπουλος κατέληξε υπογραμμίζοντας ότι «η λογική των οριζόντιων περικοπών στους οργανισμούς κοινωνικής φροντίδας είναι επικίνδυνη».

Ο Οργανισμός Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού και ο Τομέας Πρόληψης του ΚΕΘΕΑ συνεργάζονται από το 1998 μέχρι σήμερα, στην οργάνωση προγραμμάτων πρόληψης στις Επαγγελματικές Σχολές (ΕΠΑΣ Μαθητείας) του Οργανισμού. Τα προγράμματα απευθύνονται τόσο στην εκπαιδευτική κοινότητα, τους εκπαιδευτικούς και μαθητές των Σχολών, όσο και ευρύτερα στην κοινωνία που την περιβάλει, γονείς μαθητών, διοικητικό προσωπικό, αυτοδιοίκηση κλπ. Στο διάστημα της πολυετούς συνεργασίας πραγματοποιήθηκαν 33 εργαστήρια βιωματικής εκπαίδευσης, με τη συμμετοχή 537 εκπαιδευτικών και ωφελήθηκαν 6.000 μαθητές και 500 γονείς.

Η συνεργασία του ΟΑΕΔ με το ΚΕΘΕΑ επεκτείνεται επίσης και στον τομέα της απασχόλησης με θετικά αποτελέσματα για τις συγκεκριμένες ομάδες συμπολιτών μας.

Η διημερίδα συνεχίζεται και αύριο στο αμφιθέατρο της Επαγγελματικής Σχολής Μοσχάτου (Θεσσαλονίκης 47).


    Στην κορυφή