ΚΑΜΠΑΝΑΚΙ ΤΩΝ ΕΙΔΙΚΩΝ ΓΙΑ ΚΑΡΚΙΝΟ ΤΩΝ ΟΡΧΕΩΝ ΑΠΟ ΤΗ ΧΡΗΣΗ ΜΑΡΙΧΟΥΑΝΑΣ


Ερευνητές από το Southern California University, με επικεφαλής την Ελληνίδα ειδικό Βικτώρια Κορτέση, προειδοποιούν ότι νέοι άνδρες που καπνίζουν μαριχουάνα εμφανίζουν διπλάσιες πιθανότητες να προσβληθούν από καρκίνο των όρχεων, σε σχέση με όσους δεν έχουν ποτέ δοκιμάσει κάνναβη.

«Αυτή είναι η τρίτη μελέτη που εμφανίζει τουλάχιστον διπλάσιο κίνδυνο αυτής της μορφής καρκίνου των όρχεων μεταξύ των νεαρών ανδρών που καπνίζουν μαριχουάνα» εξηγεί η Βικτώρια Κορτέση και προσθέτει:

«Προσωπικά θεωρώ ότι πρέπει να το λάβουμε σοβαρά υπόψη μας δεδομένου ότι τα ποσοστά καρκίνου των όρχεων αυξάνονται ανεξήγητα τον τελευταίο αιώνα».

Η Βικτώρια Κορτέση και οι συνεργάτες της χρησιμοποίησαν στοιχεία που αφορούν 163 νεαρούς άνδρες οι οποίοι διαγνώστηκαν με καρκίνο και περίπου 300 ακόμη υγιείς άνδρες.

Μεταξύ των καρκινοπαθών το 81% είχαν κάνει χρήση μαριχουάνας κάποια στιγμή, ενώ από την ομάδα των υγιών το αντίστοιχο ποσοστό ανήλθε σε 70%.

Στατιστικά, σύμφωνα με την Αμερικανική Αντικαρκινική Εταιρεία, ο κίνδυνος που διατρέχει κάποιος στη ζωή του να εμφανίσει καρκίνο των όρχεων είναι σχεδόν ένας στους 270 και δεδομένου ότι υπάρχει πλέον αποτελεσματική θεραπεία, ο κίνδυνος να πεθάνει κάποιος από την ασθένεια είναι μόλις ένας στους 5.000.

Πηγή Espresso


    Στην κορυφή