ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΣΚΗΣΗ Η ΑΕΡΟΒΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΒΑΡΗ


Χάσιμο χρόνου λένε πως είναι η άσκηση με τα βάρη στο γυμναστήριο, οι ερευνητές στο Πανεπιστήμιο Duke στη Βόρεια Καρολίνα των ΗΠΑ. Σύμφωνα με τη μελέτη, ο καλύτερος τρόπος να «καεί» το λίπος είναι η αερόβια άσκηση.

Στην έρευνα, οι επιστήμονες μελέτησαν ανθρώπους για οχτώ μήνες που έκαναν αεροβική γυμναστική και άλλους που «σήκωναν» βάρη. Η πρώτη ομάδα, σύμφωνα με την έρευνα, έχασε έως και είκοσι φορές περισσότερο λίπος.

Ο επικεφαλής της έρευνας Cris Slentz δήλωσε «Η αερόβια άσκηση είναι κατάλληλη για χάσιμο λίπους ειδικά στην κοιλιακή χώρα. Βελτιώνει τη δύναμη, την αντοχή και τελικά καίει περισσότερες θερμίδες από τα βάρη».

Επίσης κατέληξαν στο συμπέρασμα πως από μόνη της η αερόβια άσκηση είναι ευεργετική ειδικά για τα παχύσαρκα και υπέρβαρα άτομα. Το λίπος στα άτομα αυτά είναι βαθιά στο στομάχι και αποτελεί μεγάλη απειλή για την υγεία, όπως διαβήτη, καρδιακές παθήσεις και ορισμένες μορφές καρκίνου.

Η μελέτη του Πανεπιστημίου του Duke, θα δημοσιευθεί στο περιοδικό American Journal of Physiology Endocrinology and Metabolism, στην οποία οι επιστήμονες εξέτασαν 196 υπέρβαρους, μεταξύ των ηλικιών 18 - 70, οι οποίοι χωρίστηκαν σε τρεις ομάδες άσκησης.

Πηγή ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ online


    Στην κορυφή