ΙΣΑ: ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΥ ΙΑΤΡΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ


"Ο Υπουργός Υγείας συνεπής στην τακτική του διασυρμού συνολικά τουΙατρικού Σώματος, με αφορμή κάποιους «παραβάτες» ιατρούς πανελλαδικά πουυπερσυνταγογράφησαν, άδραξε γιαμία ακόμη φορά την ευκαιρία να προχωρήσει στην ψήφιση από τη Βουλή των Ελλήνων σχετικής τροπολογίας, επιχειρώντας έτσι να φορτώσει στις πλάτες των γιατρών την ανεπάρκεια του Υ.Υ.Κ.Α., να βάλει τάξη στα του οίκου του" αναφέρει σε σημερινή του ανακοίνωση το ΔΣ του Ιατρικού Συλλόγου Αθήνας και προσθέτει: "Είμαστε υπέρ του ελέγχου με κανόνες εφαρμογών σε ένα σύστημα δικαίου και όχι στην ενός «αλάνθαστου» ανδρός αρχή.

Σταθερός στη πρακτική του «Αποφασίζουμε και Διατάζουμε» και καθ υποτροπή αγνοώντας τον Π.Ι.Σ. και τους Ιατρικούς Συλλόγους, χωρίς να έχουν από πλευράς Ε.Ο.Π.Υ.Υ. θεσπιστεί συγκεκριμένοι κανόνες συνταγογράφησης που θα καθορίζουν και τα όρια της παραβατικότητας, χωρίς να προηγηθεί διάλογος με τους εκπροσώπους της ιατρικής κοινότητας, προχώρησε στη θεσμοθέτηση πειθαρχικών κυρώσεων και ποινών κατά των «υπερσυνταγογραφούντων» παραβατών ιατρών.

Συγκεκριμένα προβλέπονται γενικά και αόριστα «Πειθαρχικά Όργανα», τα οποία θα επιλαμβάνονται περιπτώσεων υπερσυνταγογράφησης και θα αποφαίνονται μετά
από παροχή εγγράφων εξηγήσεων των ελεγχομένων ιατρών, άραγε με βάση ποια συγκεκριμένα επιστημονικά και όχι μόνον κριτήρια. Αναλόγως, οι Διοικητές των Ιδρυμάτων ή Προέδρων όπως ο Ε.Ο.Π.Υ.Υ. με απόφασή τους θα αφαιρούν για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα και σε περιπτώσεις υποτροπής για πάντα, τη δυνατότητα του ιατρού να συνταγογραφεί για ασφαλισμένους των αντίστοιχων φορέων.

Την ίδια ώρα ο κ. Λοβέρδος με γαλαντόμο τρόπο συνεχίζει να εκχωρεί τη Δημόσια Υγεία στο επιχειρηματικό καρτέλ της υγείας, καταργώντας το πλαφόν στις διαγνωστικές εξετάσεις, όταν διαμαρτύρεται για τις 3.500.000 αξονικές τομογραφίες ετησίως.

Τον πληροφορούμε ότι οι ανθυγιεινές παρεμβάσεις του υπερβαίνουν κατά πολύ τα όρια του επιβαλλόμενου εξορθολογισμού του χώρου της υγείας, υποσκάπτουν περεταίρω τη βιωσιμότητα του παραπαίοντος Ε.Ο.Π.Υ.Υ. και επιβεβαιώνουν τη θέση της Ο.Ε.Ν.Γ.Ε., ότι ο κ. Λοβέρδος θα καταστεί «Ηθικός αυτουργός για τον θάνατο εκατοντάδων ανθρώπων».

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών και ο ιατρικός κόσμος δεν πρόκειται να συνεργήσουν στο συντελούμενο από την Κυβέρνηση και το Υ.Υ.Κ.Α. έγκλημα σε βάρος της λαϊκής υγείας και της επιστημονικής απαξίωσης του Έλληνα γιατρού και θα απαντήσουν έμπρακτα στα ανθυγιεινά μέτρα που βλάπτουν σοβαρά την υγεία του ελληνικού λαού."


    Στην κορυφή