IΣΑ: ΣΟΒΑΡΑ ΕΚΤΕΘΕΙΜΕΝΟΙ ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΤΡΟΙΚΑΣ


"Σοβαρά εκτεθειμένους αφήνει η επιστολή του Ευρωπαίου Επιτρόπου Ματίας Μόρς τους υπουργούς Λοβέρδο και Κουτρουμάνη, καθώς αποκαλύπτει την επικίνδυνη πολιτική που ακολούθησαν και εγείρει σοβαρά ερωτηματικά για τον χειρισμό των κρίσιμων θεμάτων που τους ανατέθηκαν." επισημαίνεται σε σημερινή ανακοίνωση του ΔΣ του ΙΣΑ που τονίζει πως:

"Ο εκπρόσωπος της Τρόικα εγκαλεί για τον ΕΟΠΥΥ τους δύο υπουργούς με ιδιαίτερα αυστηρό ύψος και αποκαλύπτει ότι δεν τους επιτρέπεται να αποφασίσουν τίποτα εάν δεν πάρουν την έγκρισή τους.

Η πρωτοφανής αυτή παρέμβαση και ο απαξιωτικός τρόπος με τον οποίον απευθύνονται τα στελέχη της Τρόικας στους υπουργούς της κυβέρνησης που ηγούνται τα συστήματα Υγείας και Ασφάλισης εγείρει σοβαρά ερωτηματικά και ξεγυμνώνει την πολιτική των δύο πρωτοκλασάτων Υπουργών της κυβέρνησης που αποσκοπούσε σε ψηφοθηρία στο εσωτερικό και υποταγή στο εξωτερικό. Παράλληλα. αποδεικνύει εκείνο που ο ΙΣΑ είχε καταγγείλει από την πρώτη στιγμή ότι ο σχεδιασμός του ΕΟΠΥΥ ήταν πρόχειρος και επικίνδυνος.

Κατά τον ίδιο τρόπο ο ΙΣΑ είχε από την αρχή καταγγείλει την μεγάλη βόμβα για τη Δημόσια Υγεία που συνιστούν οι παράνομοι μετανάστες, την προχειρότητα με την οποία αποφασίσθηκε η συνταγογράφηση της δραστικής ουσίας που αποτελεί ανεφάρμοστο και επικίνδυνο μέτρο καθώς και την αποτυχία της πολιτικής για τα ναρκωτικά για την οποία η πολιτική ηγεσία δεν κράτησε καμία από τις υποσχέσεις της.

Ο ΙΣΑ έχει καταγγείλει επανειλημμένως την πρόχειρη και επικίνδυνη πολιτική στο χώρο της υγείας που όπως αποδεικνύεται αποσκοπούσε αποκλειστικά και μόνο σε ψηφοθηρία στο εσωτερικό και έγινε με πρωτοφανή υποταγή στο εξωτερικό."
    Στην κορυφή