ΙΣΑ: ΠΑΡΤΕ ΠΙΣΩ ΤΟ ΝΕΟ ΧΑΡΑΤΣΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ


Νέο δυσβάσταχτο χαράτσι θα πληρώνουν οι ασθενείς για την υποτιθέμενη ...δωρεάν φαρμακευτική και νοσηλευτική τους περίθαλψη.

Σύμφωνα με το νομοσχέδιο σκούπα του υπουργείου Οικονομικών που κατατέθηκε χθες στη Βουλή οι ασθενείς θα τιμωρούνται βάζοντας το χέρι στην τσέπη κάθε φορά που παίρνουν ένα φάρμακο ή εάν πρέπει να κάνουν εισαγωγή σε Δημόσιο νοσοκομείο.

Όπως προβλέπεται στο νομοσχέδιο ο ασθενής θα πρέπει να καταβάλλει υπέρ του ΕΟΠΥΥ 1 ευρώ για κάθε συνταγή που εκτελείται .Ενώ για να περάσει το κατώφλι Δημόσιου νοσοκομείου και να κάνει εισαγωγή θα πληρώνει από την τσέπη του 25 ευρώ.

Επιπλέον το νομοσχέδιο δεν κάνει καμία εξαίρεση ή έστω αναφορά στους ανασφάλιστους τους οποίους πετάνε στον καιάδα.

Ο πρόεδρος του ΙΣΑ Γιώργος Πατούλης τονίζει ότι:

« Οδηγούμαστε σε ασθενείς δύο ταχυτήτων σε αυτούς που θα μπορούν να πληρώσουν για να πάρουν τα φάρμακά τους ή να μπουν στο νοσοκομείο και στους υπόλοιπους που θα είναι πλέον καταδικασμένοι . Οι χρόνιοι πάσχοντες και οι συνταξιούχοι που είναι εξαναγκασμένοι να παίρνουν πολλά φάρμακα για να διατηρήσουν την υγεία τους θα τιμωρούνται με χαράτσι κάθε φορά που πάνε στο φαρμακείο να εκτελέσουν την συνταγή τους. Την ίδια ώρα έχουν πληρώσει από την τσέπη τους για να κλείσουν και το ραντεβού τους με γιατρό του ΕΟΠΠΥ »

Έτσι μετακυλίεται το κόστος της περίθαλψης στον ίδιο τον ασθενή ο οποίος θα χρηματοδοτεί πλέον από την τσέπη του τον υπό κατάρρευση ΕΟΠΥΥ. Ενώ όλα αυτά τα χρόνια έχει ήδη ακριβοπληρώσει με τις εισφορές τους την υγεία του.

Αυτό μόνο δωρεάν υγεία δεν είναι. Αυτή είναι υγεία μόνο για τους έχοντες και κατέχοντες.

Ο ΙΣΑ θ αγωνιστεί ενάντια σε όλα αυτά τα μέτρα που οδηγούν στην κατάρρευση του Δημόσιου συστήματος Υγείας και του κοινωνικού κράτους.


    Στην κορυφή