ΙΣΑ: Ο ΕΟΠΥΥ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ ΜΕ ΑΜΕΣΗ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ


Ο ΙΣΑ ζήτησε επείγουσα συνάντηση με τον Αναπληρωτή Υπουργό κ. Μάριο Σαλμά , ως υπευθύνου για τον ΕΟΠΥΥ και τον Διοικητή του ΕΟΠΥΥ κ. Γεράσιμο Βουδούρη στην οποία θα καταθέσει εκ νέου τις κατωτέρω προτάσεις-εισηγήσεις :

1) την απευθείας χρηματοδότηση του Ε.Ο.Π.Υ.Υ,
2)την δημιουργία Διαρκούς Επιτροπής Διαχειριστικού Ελέγχου του ΕΟΠΥΥ
3)την πρόβλεψη σαφούς χρονοδιαγράμματος αποπληρωμής των 570.000.000 ΕΥΡΩ των παλαιοτέρων οφειλών
4)την χρηματοροή των ιατρικών επισκέψεων και πράξεων εντός του χρονικού διαστήματος των 45 ημερών
5) την υπογραφή συλλογικών συμβάσεων του ΕΟΠΥΥ με τον κατά τόπο Ιατρικό Σύλλογο, τόσο για τους συμβεβλημένους γιατρούς όσο και για τους μη συμβεβλημένους
6) την δυνατότητα ελεύθερης συνταγογράφησης χωρίς περιορισμούς (όσον αφορά τον αριθμό συνταγών, φαρμάκων και αναλωσίμων)
7) την δυνατότητα εκτέλεσης των παραπεμπτικών για εργαστηριακές εξετάσεις σε ΟΛΑ τα εργαστήρια (μικροβιολογικά, ακτινολογικά ) και όχι μόνο στα συμβεβλημένα με τον ΕΟΠΥΥ μεγάλα «Διαγνωστικά Κέντρα».
8)τον συμψηφισμό των οφειλομένων και εκκαθαρισμένων απαιτήσεων των ιατρών από ασφαλιστικούς φορείς με οφειλές τους προς την εφορία.

Καλούμε την ηγεσία του ΥΚΚΑ και την διοίκηση του ΕΟΠΥΥ σε επείγουσα-έκτακτη συνάντηση, ώστε να λυθούν τα σοβαρότατα προβλήματα της πρωτοβάθμιας περίθαλψης. Οι συνάδελφοι μέχρι να βρεθεί λύση καλούνται να συνεχίσουν την πενθήμερη επίσχεση στην παροχή ιατρικών υπηρεσιών στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ.

Στην δύσκολη οικονομική συγκυρία που διανύουμε μπορούμε να είμαστε εθελοντές, αρκεί να το γνωρίζουμε και να συμβεί βεβαίως αυτό αρχής γενομένης από την Διοίκηση του ΕΟΠΥΥ. Επιλεκτικά δυσμενής μεταχείριση και τρομοκρατία των ιατρών δεν μπορεί να γίνει ανεκτή.

Οι ιατροί άλλωστε έχουν αποδείξει ότι προσφέρουν εθελοντικά τις υπηρεσίες τους σε ανασφάλιστους και μακροχρόνια ανέργους, αυτήν όμως την αλτρουιστική προσφορά οφείλουν να ακολουθήσουν και οι ιθύνοντες και όχι μόνο οι λειτουργοί της υγείας .

Ο ΙΣΑ δηλώνει για ακόμη μια φορά ότι το ιατρικό επάγγελμα οφείλει να γίνεται απρόσκοπτα μέσα από αξιοπρεπή επιβίωση των λειτουργών του. Οι ως άνω μεταρρυθμίσειςκρίνονται αυταπόδεικτα επιβεβλημένες για να επιβιώσει ο Ε.Ο.Π.Υ.Υ και κατ’ επέκταση οι ιατροί και οι ασφαλισμένοι" επισημαίνει στη σημερινή του ανακοίνωση ο Σύλλογος.

    Στην κορυφή