ΙΣΑ: ΝΑ ΛΗΦΘΟΥΝ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ


Ο ΙΣΑ, όπως επισημαίνει σε σημερινή ανακοίνωσή του, "εδώ και χρόνια έχει επισημάνει τους τεράστιους κινδύνους που εγκυμονεί η ανεξέλεγκτη λαθρομετανάστευση για τη Δημόσια Υγεία και έχει ζητήσει από την Πολιτεία να λάβει μέτρα.

Οι κίνδυνοι αυτοί γίνονται το τελευταίο διάστημα ακόμη μεγαλύτεροι, εξαιτίας των μεγάλων περικοπών που έχει προωθήσει η κυβέρνηση στο χώρο της Δημόσιας Υγείας.

"Αντί λοιπόν η Πολιτεία να ρίξει το βάρος της στην αναβάθμιση", συνεχίζει η ανακοίνωση, "συνολικά του Συστήματος Δημόσιας Υγείας, βλέπουμε ξαφνικά να ανακινείται το ζήτημα της λαθρομετανάστευσης και οι επιπτώσεις του στη Δημόσια Υγεία.

Είναι προφανές ότι το θέμα αυτό ανακινήθηκε υπό την πίεση που δημιουργεί η προεκλογική περίοδος και τα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων.

Ως Ι.Σ.Α. θέλουμε να επισημάνουμε ότι ένα τόσο σοβαρό ζήτημα που αφορά τη Δημόσια Υγεία δεν προσφέρεται για πολιτική εκμετάλλευση.

Και να τονίσουμε ότι ήδη οι μη κυβερνητικοί φορείς κάνουν σημαντική δουλειά στον τομέα της παροχής υπηρεσιών υγείας στους μετανάστες, καλύπτοντας τα κενά της επίσημης πολιτείας που όλα αυτά τα χρόνια απουσιάζει προκλητικά.

Ο ΙΣΑ έχει επισημάνει κατ΄ επανάληψη την έλλειψη στρατηγικής για τη δημόσια υγεία που αφορά τους Έλληνες καθώς επίσης και τους λαθρομετανάστες που ζουν κοντά σε αυτούς.

Ο ΙΣΑ έχει κατά επανάληψη επισημάνει τους κινδύνους από το συνωστισμό των λαθρομεταναστών ειδικά στο κέντρο της Αθήνας καθώς και τις άθλιες συνθήκες διαβίωσής τους που έχουν οδηγήσει στην εμφάνιση στη χώρα μας νόσων που είχαν εκριζωθεί εδώ και πολλές δεκαετίες.

Ζητάμε να ληφθούν συγκεκριμένα και αποτελεσματικά μέτρα για την προστασία της Δημόσιας Υγείας και των μεταναστών. Και όχι πυροτεχνήματα εν όψει των εκλογών που εξυπηρετούν αποκλειστικά και μόνο σκοπιμότητες.

Η Δημόσια υγεία αποτελεί εθνική υπόθεση και δεν προσφέρεται για κομματική εκμετάλλευση ."


    Στην κορυφή