ΙΣΑ: Η ΥΓΕΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΙΑΚΥΒΕΥΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ


Τη σύσκεψη των αρμόδιων Υπουργείων για την αντιμετώπιση του επικίνδυνου φαινομένου της αιθαλομίχλης χαιρέτισε ο Ιατρικός Σύλλογος, η οποία πραγματοποιήθηκε μετά από επισήμανση του για την απειλή της δημόσιας υγείας από τα αιωρούμενα μικροσωματίδια των καυσόξυλων. "Ο Ιατρικός κόσμος και η κοινωνία ολόκληρη περιμένουν την άμεση λήψη μέτρων των αρμόδιων υπουργείων, των οποίων οι συσκέψεις ως τώρα δεν επέφεραν αποτελεσματικά τη μείωση του προβλήματος ούτε και έγιναν παρουσία κοινωνικών εταίρων από ειδήμονες της δημόσιας υγείας".

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών θεωρεί πρωταρχικής σημασίας μέτρο την επιδοματική πολιτική του φυσικού αερίου και του πετρελαίου στη χώρα μας, προκειμένου να περιοριστεί το τοξικό αυτό φαινόμενο καύση των βιοανθράκων.



«Δεν έχουμε άλλα περιθώρια αναμονής για να βρεθεί λύση. Η επαγρύπνηση μπορεί να αποβεί σωτήρια – η ολιγωρία θα αποβεί μοιραία: Φτάνουν τόσοι καρκίνοι στη χώρα μας. Ας μην προκαλέσουμε κι άλλους λόγω της οικονομικής κρίσης, γιατί το κόστος πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας περίθαλψης των νοσούντων από τις βλάβες της αιθαλομίχλης είναι πολύ μεγαλύτερο από την επιδότηση του φυσικού αερίου και του πετρελαίου. Είναι σημαντικό να θυμόμαστε πάντα ότι η πολιτική ενός κράτους πρέπει να έχει στόχο τον πολίτη ως άνθρωπο και όχι ως πρόσκαιρο αριθμό. Για αυτό, στόχος του ΙΣΑ είναι να επιταθεί κάθε προσπάθεια από την Πολιτεία που θα μπορέσει να διαφυλάξει την υγεία όλων των πολιτών και να προλάβει τα σοβαρά νοσήματα, ιδιαίτερα στα μικρά παιδιά και τους χρονίως πάσχοντες. Σε αυτήν την προσπάθεια, θα είμαστε αρωγοί για να διαφυλάξουμε όλοι μαζί τα δάση μας, τα παιδιά μας και την ίδια μας τη ζωή.» δήλωσε ο Πρόεδρος του ΙΣΑ κος Πατούλης



Τη Δευτέρα 7/1/2013 και ώρα 10:00 ο Πρόεδρος του ΙΣΑ θα επισκεφθεί το ΕΚΕΠΥ (Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας), για να συζητήσει με τον Πρόεδρο του κο Ευσταθίου τη μελέτη των επιδημιολογικών στοιχείων που αφορούν αναπνευστικά και καρδιαγγειακά προβλήματα από τα αιωρούμενα μικροσωματίδια και παράλληλα τη δρομολόγηση μιας σειράς μέτρων πρόληψης προς τη διαφύλαξη της υγείας όλων των πολιτών, ιδιαίτερα των χρονίως πασχόντων, των ηλικιωμένων και των μικρών παιδιών.
    Στην κορυφή