ΙΣΑ: Η ΜΑΧΗ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΑΜΕΙΩΤΗ


"Μετά από μακροχρόνιο αγώνα πιέσεων και διεκδικήσεων, προ λίγων ωρών αναρτήθηκε στο διαδίκτυο η κατάθεση του Φ.90380/οικ.32290/4456 εγγράφου που αφορά την Κοινή Υπουργική Απόφαση των Υπουργείων Οικονομικών, Εργασίας
και Κοινωνικής Ασφάλισης και Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, με την οποία κατοχυρώνεται το δικαίωμα συνταγογράφησης από όλους τους γιατρούς είτε είναι συμβεβλημένοι στον ΕΟΠΥΥ είτε όχι.
" Τα παραπάνω επισημαίνει σε σημερινή του ανακοίνωση ο ΙΣΑ και προσθέτει:

"Η πίεση του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών και των άλλων Φορέων άρχισε να αποδίδει καρπούς. Είναι μια πρώτη επιτυχία μέσα από τις μακροχρόνιες κινητοποιήσεις, όμως χρήζει αποσαφήνισης. Ο ΙΣΑ θα εκδώσει σχετική ανακοίνωση, με την οποία θα ενημερώνει τους γιατρούς-μέλη του για τον τρόπο διαχείρισης της διαδικασίας αυτής.

Αναμένοντας για την έκδοση του ΦΕΚ, ο ΙΣΑ ζητά την αποσαφήνιση της «πιστοποίησης» των γιατρών, που αναφέρεται στο σχετικό έγγραφο,
προκειμένου να συνταγογραφήσουν μετά την εκδήλωση επιθυμίας τους. Επίσης, άμεση διευκρίνιση χρήζει η αναφορά ότι οι παρακλινικές εξετάσεις θα εκτελούνται μόνο σε συμβεβλημένα με τον ΕΟΠΥΥ Διαγνωστικά Κέντρα, ενώ αφήνει απέξω τα εργαστήρια (μικροβιολογικά, ακτινολογικά κα) των ελευθεροεπαγγελματιών γιατρών.
Συνεχίζουμε την προσπάθειά μας για τη δημιουργία ενός ΕΟΠΥΥ, στον οποίο θα γνωρίζει ο κάθε ασφαλισμένος που θα βρει την υγειά του και ο κάθε λειτουργός, ποια θα είναι η σύμβαση που θα υπογράψει για τη συμμετοχή του στον ΕΟΠΥΥ

Ταυτόχρονα, ζητούμε χρονοδιάγραμμα της αποπληρωμής των γιατρών του ΟΠΑΔ με τις σχετικές διασφαλίσεις για την κατοχύρωση των δεδουλευμένων από τον Υφυπουργό Οικονομικών κο Σαχινίδη

Για να λειτουργήσει με σοβαρότητα ο ΕΟΠΥΥ, θα πρέπει να υπάρξει πλαίσιο με αρχή-μέση και τέλος, μέσα από μία διαδικασία επεξεργασίας των δεδομένων και με ταυτόχρονη έκδοση ενημέρωσης για τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις των ασφαλισμένων και των συμβεβλημένων λειτουργών υγείας.

Διαχρονική θέση του ΙΣΑ αποτελεί η πρόταση για συλλογικές συμβάσεις, ελεύθερη επιλογή γιατρού και αμοιβή κατά πράξη και περίπτωση.

Ελπίζουμε ότι μέσα από την αγωνιστική διάθεση και τη συσπείρωση όλων των γιατρών μελών του ΙΣΑ, θα καταφέρουμε να διεκδικήσουμε τη βέλτιστη λύση για τους ασφαλισμένους και τους λειτουργούς Υγείας, μέσα σε μια τόσο δύσκολη συγκυρία για τη χώρα μας."




    Στην κορυφή