ΙΣΑ: ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΛΟΒΕΡΔΟΥ


Αποσπασματικό και απαράδεκτο θεωρει το ΔΣ του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών το νομοσχέδιο που έδωσε στη δημοσιότητα ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος. Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΙΣΑ Γιώργος Πατουλής :"Ο Υπουργός Υγείας συνεχίζει και εν μέσω θέρους να νομοθετεί κατά ριπάς. Με κάθε όμως νέο Νομοθέτημά του υποβαθμίζει όλο και περισσότερο τις παροχές υγείας ποιοτικά και ποσοτικά και συγχρόνως στραγγαλίζει επαγγελματικά τον ιατρικό κόσμο. Δεν έχει αντιληφθεί ακόμη ότι περικόπτοντας συνεχώς τις δημόσιες δαπάνες για την υγεία δεν καταφέρνει τίποτε άλλο απ’ το να διογκώνει τη συμμετοχή του οικογενειακού προϋπολογισμού σ’ αυτές.

Ο κ. Λοβέρδος έχει εγκλωβιστεί στις υποδείξεις της Τρόικας και αναγκάζει μ’ αυτό το νομοθέτημα τον κόσμο να βάζει το χέρι και πιο βαθειά στην τσέπη του.
Είναι ένα νομοθέτημα αποσπασματικό και απαράδεκτο και τα όποια ενδεχομένως θετικά του σημεία εξανεμίζονται μέσα στη γενική του φιλοσοφία και κατεύθυνση και γι’ αυτό απορρίπτεται από τον ΙΣΑ.

Ο Ιατρικός κόσμος έχει πεισθεί ότι η πρόταση της κυβέρνησης για τον ΕΟΠΥΥ βλάπτει τους ασφαλισμένους και είναι απαξιωτική, υποτιμητική έως εξευτελιστική για τους ίδιους και γι’ αυτό θα αρνηθεί να τον στελεχώσει σύμφωνα με την απόφαση της Γ.Σ. του Π.Ι.Σ.
Μπροστά σ’ αυτό το πρόβλημα ο Υπουργός Υγείας προσπαθεί να παραπλανήσει τους γιατρούς και να τους δελεάσει ότι αυτοί θα μπορούν, υπό προϋποθέσεις, να συμμετέχουν έως 1 φορά τη βδομάδα στην ολοήμερη λειτουργία των Νοσοκομείων. Αυτόν τον εμπαιγμό δεν θα τον αποδεχτούν οι γιατροί.

Με την ευκαιρία αυτή ο κ. Λοβέρδος υλοποιεί υπόσχεσή του προς τους Πανεπιστημιακούς γιατρούς και τους επιτρέπει να διατηρούν ιατρείο και εκτός νοσοκομείου.

Η κατάσταση στο ευαίσθητο χώρο της Υγείας καθημερινά βαίνει από το κακό στο χειρότερο και καλούμε όλους τους γιατρούς να προσέλθουν στην Πανιατρική Συγκέντρωση στο Ξενοδοχείο President το Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου και ώρα 10.00 για να διατρανώσουμε την αντίθεση μας στις μεθοδεύσεις της Κυβέρνησης και του κ. Λοβέρδου.

Τέλος καλούμε όλους τους γιατρούς να συμμετάσχουν στην 48ωρη απεργία της 8ης και 9ης Σεπτεμβρίου".



    Στην κορυφή