ΙΣΑ : ''ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ Η ΑΙΦΝΙΔΙΑ ΔΙΑΚΟΠΗ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΣΥΝΤΑΓΟΓΡΑΦΗΣΗΣ''


Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών καταγγέλλει "εκ νέου την πρόχειρη λειτουργία του ΕΟΠΥΥ. Σήμερα το πρωί εντελώς αιφνίδια διακόπηκε το σύστημα της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης «λόγω τεχνικών προβλημάτων που προέκυψαν από την ανεπαρκή υποστήριξη του συστήματος της Ηλεκτρονικής Συνταγογράφησης από τον ανάδοχο του έργου, έως τις 13.05.2012», σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση της ΗΔΙΚΑ.

Για μια ακόμη φορά αποδεικνύεται περίτρανα το θνησιγενές και η ανετοιμότητα της λειτουργίας του ΕΟΠΥΥ, καθώς και του συστήματος ηλεκτρονικής συνταγογράφησης με το οποίο άλλωστε συνδέεται άρρηκτα.

Οι γιατροί εξακολουθούν να εργάζονται άμισθα, προσφέροντας ουσιαστικά εθελοντική υπηρεσία, προκειμένου να προστατεύσουν τους ασθενείς τους. Διανύουμε τον 5ο μήνα λειτουργίας του ΕΟΠΥΥ, χωρίς να υπάρχει η απαραίτητη χρηματορροή και χωρίς να έχει εξασφαλισθεί δυνατότητα ομαλής και ασφαλούς λειτουργίας του ήδη πολυδάπανου Οργανισμού.

Ο ΙΣΑ δυστυχώς για μια ακόμη φορά δικαιώνεται, καθώς από την πρώτη στιγμή, στις αρχές του τρέχοντος έτους είχε επανειλημμένως ζητήσει την επιτακτική ανάγκη της τετράμηνης αναστολής λειτουργίας του ΕΟΠΥΥ, ο οποίος Οργανισμός, όπως τελικά αποδείχθηκε, δεν είχε την ανάλογη οικονομική και τεχνολογική υποδομή προκειμένου να λειτουργήσει. Η άμεση έναρξη λειτουργίας του δε, πραγματοποιήθηκε για λόγους εντυπωσιασμού και εκπλήρωσης των δεσμεύσεων του Μνημονίου. Τα αποτελέσματα της προχειρότητας είναι πλέον εμφανή καθημερινά.

Οι πιστοποιημένοι με τον ΕΟΠΥΥ γιατροί βρίσκονται σήμερα για πολλοστή φορά εκτεθειμένοι απέναντι στους ασθενείς τους, μη γνωρίζοντας τι οφείλουν να πράξουν για να τους προστατεύσουν. Για τους λόγους αυτούς, ο ΙΣΑ εμμένει στην αναστολή λειτουργίας του ΕΟΠΥΥ και σας καλούμε ΑΜΕΣΑ να προβείτε στην χορήγηση σχετικών συνταγολογίων του ΕΟΠΥΥ (ΙΚΑ) στους πιστοποιημένους γιατρούς, άλλως να τους δοθεί η δυνατότητα να συνταγογραφούν χειρόγραφα στα συνταγολόγια των ιατρείων τους, προκειμένου να έχουν την δυνατότητα να πράξουν το λειτούργημά τους!.

Η μη δυνατότητα χορήγησης φαρμάκων στους ασθενείς, που τα έχουν μάλιστα άμεση ανάγκη, είναι ένα πρακτικό ζήτημα που δεν χωρεί αναβολές και «τεχνικά προβλήματα»!!"    Στην κορυφή