ΙΣΑ: ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΠΛΗΡΩΜΗ ΤΩΝ ΔΕΔΟΥΛΕΥΜΕΝΩΝ


"Tο κοινό πλαίσιο των διεκδικήσεων του Πανυγιειονομικού μετώπου ενάντια στην λαίλαπα των μέτρων που υποβαθμίζουν την περίθαλψη του Έλληνα ασθενή και οδηγούν σε επαγγελματική εξόντωση τους λειτουργούς της υγείας" ,προσδιόρισαν πάροχοι και χρήστες της υγείας ,στην σημερινή τους συνάντηση στον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών.

Όπως τόνισαν οι εκπρόσωποι των ιατρικών και φαρμακευτικών συλλόγων, των κλαδικών φορέων και των συνταξιούχων που συμμετείχαν στην συνάντηση, μετά την εορταστική περίοδο θα υπάρξει κοινό μέτωπο διεκδικήσεων με συντονισμένες δράσεις.

Η οικονομική κατάρρευση του ΕΟΠΥΥ έχει οδηγήσει σε δραματική υποβάθμιση την περίθαλψη του ασθενή και σε αδιέξοδο τους λειτουργούς της υγείας.

Ανάμεσα στα κρίσιμα ζητήματα που αναδείχθηκαν είναι ο κίνδυνος να παραγραφούν οι οφειλές του ΕΟΠΥΥ στους συμβεβλημένους γιατρούς ,για ιατρικές επισκέψεις, κλινικές πράξεις και εργαστηριακές εξετάσεις καθώς σύμφωνα με το Ενιαίο Κανονισμό Παροχών Υγείας «κάθε δικαίωμα για την λήψη των παροχών παραγράφεται ένα έτος μετά τη γέννηση του».

Σε συνδυασμό με τα οφειλόμενα από 3ετιαs από τα ασφαλιστικά ταμεία οδηγούν πλέον σε τεράστια αδυναμία επιβίωσης των Ιατρείων και των εργαστηρίων με απρόβλεπτες συνέπειες για την Υγεία του Ελληνικού λαού.


    Στην κορυφή