HΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ ΠΡΑΣΙΝΩΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΗΤΡΙΚΟ ΘΗΛΑΣΜΟ


Από το Μάιο οι Οικολόγοι Πράσινοι πραγματοποιούν πανελλήνια εκστρατεία για τον Μητρικό Θηλασμό με δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των πολιτών και ειδικότερα των νέων μητέρων και των οικογενειών για την απαραίτητη αυτή πρακτική που αποτελεί ύψιστο καθήκον της μητέρας και αναφαίρετο δικαίωμα του παιδιού. Η καμπάνια μας κινείται πέρα από την κομματική δέσμευση, με στόχο να αναπτυχθεί και υποστηριχθεί ο Μητρικός Θηλασμός στις Τοπικές Κοινωνίες και να αποτελέσει πεδίο ενδιαφέροντος και προάσπισης από την Πολιτεία.

Η εκστρατεία θα κορυφωθεί με την πραγματοποίηση Ημερίδας με θέμα «Μητρικός Θηλασμός, το πρώτο ανθρώπινο δικαίωμα» το Σάββατο 5 Νοεμβρίου στις 10:30 π.μ στην αίθουσα του Βιοτεχνικού Επιμελητήριου Πειραιά, Καραΐσκου 111, 3ος όροφος (πλησίον Ι. Ναού Αγίου Κωνσταντίνου). "Τονίζουμε" αναφέρουν οι Οικολόγοι Πράσινοι "ότι στο συγκεκριμένο καθήκον και δικαίωμα δεν μπορούν να αντιπαραβάλλονται συμφέροντα που με διάφορα προσχήματα διαρρηγνύουν την σχέση αυτή.

Η υπεράσπιση του Μητρικού Θηλασμού αποτελεί διαχρονική αξία στην εξέλιξη του ανθρώπινου είδους, ευνοεί στη σωματική , ψυχική και πνευματική υγεία τόσο την μητέρα όσο και το παιδί. Ζητάμε από την Πολιτεία να δείξει έμπρακτα το ενδιαφέρον της στην κατεύθυνση της προάσπισης της λεχώνας και του βρέφους ώστε να επιτευχθεί επιτέλους η αλλαγή σε αντιλήψεις και πρακτικές που ακολουθούνται από διάφορα μαιευτήρια που διαρρηγνύουν την σχέση αυτή."



    Στην κορυφή